Desfiinţaţi Ministerul Diasporei! Ministrul Intotero numără românii plecaţi din ţară şi tace despre batjocura la votul din 26 mai

1
1348

Una dintre cele mai mari boli ale României este că nimeni nu e compromis definitiv indiferent de gravitatea faptelor sale. Natalia Intotero, ministrul Diasporei, este complice la batjocorirea românilor la vot în 26 mai, dar e bine-mersi. Îşi face de lucru, ca să arate că munceşte. Mai nou, numără românii plecaţi din ţară. De asta o plătim!

Natalia Intotero nu a făcut nimic pentru a-i ajuta, măcar la alegeri, pe românii de care răspunde chiar ministerul său, numit special „Ministerul Românilor de Pretudindeni”. Nu mai vorbim în rest, că nimeni nu ştie cui foloseşte acest minister, care toacă sume imense de bani prin finanţări oferite pe criterii mai mult sau mai puţin transparente.

Dacă îi întrebi pe românii din străinătate cu ce i-a ajutat instituţia lor, 9 din 10 îţi vor spune că nici n-au auzit de Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Intotero a încercat să ajungă în Parlamentul UE pe lista PSD, dar românii n-au votat-o. Apoi, prin decizia stranie a preşedintelui Iohannis de a o numi din nou în funcţie, a revenit la şefia „Ministerului Diasporei”.

Avem 10 milioane de români în afară. Mersi, ştiam deja!

Miercuri, pentru a arăta că lucrează şi că nu doar împarte bani diverselor asociaţii şi ONG-uri, ministra s-a apucat să… numere românii din străinătate.

Natalia Intotero a prezentat miercuri primele rezultate ale unui chestionar adresat cetăţenilor români şi ONG-urilor din străinătate. Ea a precizat că cifrele actuale arată că un număr de aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecaţi din ţară şi că motivele cel mai des invocate de ei sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, calitatea slabă a clasei politice de-a lungul timpului şi corupţia.

În prezent, conform cifrelor comunicate de 70 de misiuni diplomatice ale României, centralizate de MRP, numărul total al românilor de pretutindeni este de aproximativ 9,7 milioane.

„Este greu de estimat numărul lor, pentru că nu sunt obligaţi să declare şi nu îşi stabilesc reşedinţa”, a mai spus ministrul, citat de News.ro. Ea a explicat că aproximativ 5,6 milioane se află în Diaspora, iar diferenţa, în comunităţile istorice.

E important să ştim câţi români au părăsit ţara din cauza unor politicieni ca Natalia Intotero, dar nu e cel mai important lucru. Ştim deja de multă vreme că peste 5 milioane de concetăţeni au luat calea Vestului.

Altceva era însă mai important: ca actualul şi vechiul ministru al Românilor de Pretutindeni să-şi ceară iertare pentru cozile de la vot şi să spună ce va face CONCRET pentru ca acel coşmar să nu se mai repete.

Dar nici asta nu mai e nevoie: preşedintele Iohannis a promulgat noua lege a votului pentru Diaspora şi acum, teoretic cel puţin, oamenii vor vota mai uşor. Dar un lucru nu se schimbă: sutele de kilometri pe care trebuie să îi parcurgă românii ca să voteze, fie şi mai uşor, cu cozi mai mici. Ce face pentru a schimba asta Ministerul Românilor de Pretutindeni? NIMIC.

De aceea, trimitem un mesaj pe adresa viitoarei guvernări: de ce e nevoie de un Minister al Românilor de Pretutindeni din moment ce el nu face altceva decât să toace banii plătiţi de românii din ţară prin impozite şi taxe? Nu există deja Ministerul Afacerilor Externe? Nu ar fi mai puţin costisitor înfiinţarea unui departament al Diasporei în MAE?

Aşa am scăpa şi de „paraziţi” ca Natalia Intotero, şi am economisi o căruţă de bani la buget, de care oricum va fi nevoie având în vedere prăpădul economic lăsat moştenire de guvernul din care face parte şi ministra Diasporei.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Iohannis face primul mare compromis cu Dăncilă: aprobă numirea Nataliei Intotero la „Ministerul Diasporei”, vinovată pentru haosul la votul din 26 mai alături de Meleşcanu şi de Carmen Dan

* VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

VIDEO EXCLUSIV. Primul filmuleț cu Sorina în noua ei casă, la New York. Fetița învață să cânte la pian

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

EXCLUSIV. Prima fotografie a Sorinei în America. Și primul mesaj al părinților ei, din New York: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Smiorcăieli penibile la Propaganda TV, după plecarea Sorinei în America. Noi scenarii demente ale familiei Șărămăt

Sorina a plecat în America la exact o lună de când a fost luată de la familia Șărămăt. Marii învingători, marii învinși

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Eroare politică a lui Klaus Iohannis: a numit doi miniștri dubioși, la Interne și la Externe

Păduchii din Casa Poporului și-au adus rudele și amantele să vadă gratis concertul Bon Jovi. Pagubă: 60.000 de euro

Un mincinos din conducerea ALDE: „Justiția nu i-a găsit nicio vină lui Titus Corlățean”. De fapt, Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea!

Aici sunt banii dumneavoastră! Nu la austrostrăzi, ci la Bogdan Chirieac. Cât a încasat DC News de la CNAIR

Tăriceanu ţine morţiş să ajungă lângă Dragnea. Obstrucţionează ancheta în cazul violatorilor dreptului la vot în Diaspora şi sabotează funcţia prezidenţială

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

În căutare de candidat, PSD îl testează pentru prezidențiale nu doar pe Gâdea, ci și pe un actor violent anti-occidental

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

1 COMENTARIU

  1. Este o vorba pe la noi: „vine randu la bolandu”, cam asa o sa-i vina si asteia randul cand se schimba garniturile de la conducere, si atunci o sa-i vedem trasi la raspundere si facuti sa plateasca pentru toate mizeriile pe care le-au facut, SPER!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here