Iohannis face primul mare compromis cu Dăncilă: aprobă numirea Nataliei Intotero la „Ministerul Diasporei”, vinovată pentru haosul la votul din 26 mai alături de Meleşcanu şi de Carmen Dan

4
7691

Președintele Klaus Iohannis a făcut azi o mare greşeală, care îl poate costa suportul românilor din Diaspora. El a aprobat numirea Nataliei Intotero în funcţia de ministru al Românilor de Pretutindeni, funcţie pe care a părăsit-o pentru a candida la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Intotero n-a prins însă un loc de europarlamentar, deoarece românii au respins masiv PSD şi ALDE în alegerile europarlamentare. Imediat după eşecul în scrutinul din 26 mai, Intotero i-a cerut premierului Viorica Dăncilă s-o repună în funcţie, iar aceasta a acceptat, propunând-o preşedintelui.

Azi, Klaus Iohannis i-a aprobat numirea, comiţând un mare sacrilegiu faţă de românii din Diaspora. De ce?

În calitate de ministru al Diasporei, Intotero a fost la fel de vinovată de haosul din alegerile europarlamentare ca şi ministrul de Externe sau cel de Interne.

Din moment ce a condus un minister care se ocupă EXCLUSIV de românii din afara ţării, căci de asta se numeşte al „Românilor de Pretutindeni”, iar aceştia au fost batjocoriţi la vot, înseamnă că n-a mişcat un deget pentru a-i ajuta.

Nu s-a bătut pentru drepturile lor, nu a luptat cu MAE pentru mai multe secţii de votare, nu a făcut scandal în relaţia cu acele ambasade care ştiau că vor fi asaltate de alegători.

Practic, Natalia Intotero a fost complice la planul PSD de a sabota votul românilor din Diaspora.

Iar astăzi, ca şi când ea n-a avut nicio vină, a fost numită din nou şefa ministerului care n-a făcut absolut nimic pentru Diaspora. Un gest care îl va costa enorm pe preşedintele Iohannis.

Iar apropo de „Ministerul pentru Românii de Pretutindeni”, unde a revenit Intotero cu voia lui Iohannis, la ce bun un astfel de minister? La ce foloseşte el dacă… românii de pretutindeni nu pot nici măcar să voteze liber? Pentru ce plătesc cetăţenii taxe şi impozite din care e ţinut în viaţă un astfel de minister dacă el nu poate asigura nici măcar respectarea unui drept fundamental?

Preşedintele nu doar că nu ar fi trebuit să accepte numirea lui Intotero, dar ar fi trebuit să ceară public desfiinţarea Ministerului Românilor de Pretutindeni. Ar fi fost un bun motiv ca Guvernul să facă economii la buget, mai ales acum când FMI a cerut Bucureştiului să taie în carne vie şi să reducă cheltuielile statului umflate artificial în ultimii ani.

Gestul lui Iohannis de a o accepta pe Natalia Intotero este absolut de neînţeles şi nu poate avea decât o singură explicaţie: preşedintele i-a făcut o concesie lui Dăncilă din motive doar de el ştiute.

Vestea bună: l-a respins pe Corlăţean

Preşedintele a respins oficial vineri propunerea Vioricări Dăncilă ca Titus Corlățean să fie numit în funcția de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice pe motiv că acesta ”nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității”.

Scrisoarea integrală transmisă de președintele Iohannis premierul Dăncilă:

Stimată doamnă Prim – ministru,

Prin adresa nr. 5/3358 din data de 29 mai 2019 ați propus revocarea doamnei Ana Birchall din funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României şi numirea domnului Titus Corlăţean în această funcție.

Analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, consider că persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot.

În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a domnului Titus Corlăţean.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

Președintele Iohannis a anunțat încă de săptămâna trecută că îl va respinge pe Titus Corlățean, fost ministru de Externe în Guvernul Ponta, din cauza modului în care a gestionat votul din diaspora la turul întâi al alegerilor prezidențiale din 2014, când la secțiile de vot din străinătate s-au înregistrat cozi uriașe, similare cu cele de la alegerile europarlamentare din 2019.

Reamintim că DNA a deschis la acel moment un dosar penal, dar Senatul a respins cererea de încuviințare a urmăririi penale pe numele fostului ministru.

CITIȚI ȘI:

Balamuc în PSD. Paul Stănescu şi-a dat demisia, Dăncilă nu vrea să piardă partidul, baronii fac jocul de putere

Cine va fi „Doamna de fier” a PSD? Taberele Dăncilă şi Firea încep războiul înaintea congresului post-Dragnea

Un mincinos din conducerea ALDE: „Justiția nu i-a găsit nicio vină lui Titus Corlățean”. De fapt, Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea!

Aici sunt banii dumneavoastră! Nu la austrostrăzi, ci la Bogdan Chirieac. Cât a încasat DC News de la CNAIR

Tăriceanu ţine morţiş să ajungă lângă Dragnea. Obstrucţionează ancheta în cazul violatorilor dreptului la vot în Diaspora şi sabotează funcţia prezidenţială

I-aţi văzut şuncile lui Tăriceanu la Cotroceni? Merită toate şpăgile din lume! Arată traiul de nabab pe banii statului

În căutare de candidat, PSD îl testează pentru prezidențiale nu doar pe Gâdea, ci și pe un actor violent anti-occidental

Propaganda rusă mizează pe prezidențiabilul Dan Puric – „un suflet cald, român până la ultima celulă, entuziast, expresiv și cuceritor”

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

Îi dăm în cap lui Pieleanu cu sondajele sale mincinoase! Un impostor al sociologiei: a umflat scorul PSD cu 10-17%

Ludovic Orban: „Ne mai trebuie 30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Avem discuții încurajatoare cu parlamentari de la PSD și ALDE”

Înjurătura spurcată a unui consilier județean PSD la adresa unui român din Diaspora

Să râdem de mincinoși! „PSD ia cel puțin 40%, PNL sub 19%, USR sub 12%, ALDE peste 12%, Băsescu și Ponta nu fac 5%”

PSD a furat Opoziției cel puțin două locuri în Parlamentul European. Păgubite: PNL și USR-PLUS

Mircea Badea suferă cumplit pentru că poporul român „l-a trecut pragul pe Băsescu și nu l-a trecut pragul pe Tăriceanu”

VIDEO. Halucinațiile lui Cristoiu: „Mihai Gâdea va fi candidatul PSD la prezidențiale. Are șanse foarte mari să câștige. E patriarhul PSD-iștilor”

Nu mai scapă violatorii dreptului de vot în Diaspora: DNA a intrat pe fir, Meleşcanu şi Carmen Dan au încurcat-o!

Dragnea și Dăncilă „au scos țara din noroaie”… dar ministrul lor împinge mașina prin mocirlă

Deputată PSD supărată pe popor: „O beție oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut niciun rău, ci poate le-a făcut bine”

Meandrele politicii: Băsescu a votat ca Rareș Bogdan, cel care l-a criticat aspru ca ziarist, să-i fie șef la PPE

O „Piţi” a lui Gabi Oprea şi Onţanu, paraşutată de Firea şefă de spital! Are 26 de ani şi ZERO legături cu Sănătatea

Rareş Bogdan anunţă mazilirea primarului PNL din Târgu-Jiu, care „a făcut pact cu ALDE”

Șantajul lui Tăriceanu a devenit troc: PSD nu-l dă pe mâna DNA pentru șpaga de 800.000$, el nu aruncă în aer guvernarea

„Curățenie” à la Dăncilă: a scos din Guvern un condamnat în primă instanță (Vâlcov) și a angajat un condamnat definitiv (Borza)!

Diversiunea lui Carmen Dan: face pe „mama răniților” de la inundații ca să acopere moartea polițistului prost înarmat

4 COMENTARII

 1. NSA America: votul la parlamentare la secțiile de vot şi vot electronic

  SRI a conceput pe server gigant votul electronic astfel:
  Căsuță: CNP (13 cifre)
  Căsuță: Numele
  Căsuță: Prenumele
  Căsuță: Locul nașterii
  Căsuță: Județul

  Vă mulțumim frumos!
  *11 Simion Olivian
  CNP 1760701182764
  Locul naşterii: Sat Brădiceni
  Județul Gorj

 2. Iohannis trebuie sa plece dupa dragnea si PSD! Toata gruparea Grivco sa se retraga si sa lase Romania in pace! Cu dancila Iohannis ne-a dotat, putea sa o respinga cum a facut cu Sevil Shhaideh, cu panarama asta de Ministerul Diasporei Iohannis flegmeaza pe diaspora, imi pare rau pentru limbaj dar acesta este adevarul!

 3. Nu Partidul Social Democrat este vinovat pentru dezastrul la europarlamentare ci acești indivizi grupați scum in jurul lui Viorica DANCILA , care au acceptat tacit ca fostul lider Liviu Dragnea sa rămână in fruntea partidului desi era condamnat in prima sentința de 3 judecători de la ICCJ. Atunci dacă ii făceau vânt lui Dragnea pentru ca s-a văzut ulterior ca nu pleca de bunăvoie.
  Aici toți in frunte cu doamna Viorica DANCILA fin păcate NU au înțeles ca romanii vor începe sa prindă ura pur și simplu.
  Dacă erau atenți încă din 8 Ianuarie ca “ avantajul “ care-l aveau de 8/9% fata de PNL și de peste 13/14% fata de USR/PLUS se va volatiliza in următoarele 4 luni. Unde erau acești “mari politicieni “ ? Ah, știu unde erau , la Bruxelles , ce-or fi făcând acolo, probabil niște combinații ca nu vedeau sondajele dacă erau acolo!!!
  Este o vorba populară care spune ma doare-N papuci , cam așa și ei și acum vor sa cârpească !!!
  Dacă acei câteva sute de membrii nu-și vor dori o conducere cu adevărat democratica , cu figuri noi, care sa se implice total, acest partid intr-un an se dizolva!!!
  Partidul a fost făcut praf de acești inconștienți care-și zic politicieni social democrați!!! Or se resetează or se rupe PSD! Alta varianta NU are !!!

 4. Teodor MELESCANU Dumneata Nu ati învățat nimic din ce s-a întâmplat in 2014. Toată viața dumitale slujbaș la stat și toată evoluția dumitale de dinainte de 1989 NU s-a schimbat nimic nici după 1990!!!
  Sunteți un mare profitor , pleacă ai noștri , vin ai noștri. Ați trecut pe la toate partidele, nu le mai numărăm , pentru ca pentru dumneata te-a interesat sa cazi in picioare!!!!
  Jalnica prestație , mai bine
  Dați-va DEMISIA DE ONOARE!!!
  Ați reușit “ marea performanța “ de a umili sutele de mii de romani de afara!!!
  Sa va fie Rușine!!!!!
  Plecați și lăsați-ne , ca v-ați descalificat profesional !!!!!!
  Pe Dumneata te interesează doar persoana dumitale și atât!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here