Cărți în limba română pentru copiii din America

0
357
Profesoara Alina Vance (dreapta) și consulul Robert Dumitrescu

Editura My Romanian World Publishing House LLC din Chicago, anunță printr-un comunicat de presă, că a obținut, pentru perioada 25 septembrie – 30 octombrie 2022, din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) din cdrul Guvernului României, un sprijin financiar în valoare de 200.000 lei, pentru derularea proiectului „Promovarea identității lingvistice, culturale și educaționale a copiilor români din SUA”.

Lansarea publică a proiectului a avut loc duminica trecută la sala socială a Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago. Prezentarea lui a fost făcută de inițiatoarea proiectului, profesoara Alina Vance. La eveniment a participat și Robert Dumitrescu, consulul român din Chicago.

Proiectul are drept principal obiectiv consolidarea unității lingvistice și culturale a copiilor români din SUA, prin tipărirea de materiale educaționale: proiecte istorice, geografice, religioase, literare – toate în limba română.

De asemenea, se urmărește ca părinții să conștientizeze importanța conservării limbii, obiceiurilor și tradițiilor românești și a transmiterii acestor valori către copiii lor, se arată în comunicat.

Proiectul se va desfășura în Chicago, statul Illinois (SUA), în colaborare cu Mitropolia Ortodoxă Română a celor Două Americi (cu sediul în Chicago) și cu Școala „Guardian Angel Orthodox Day School”, în cadrul Programului de Limba Română ca limba a doua.

Fondurile nerambursabile atrase de editură, în cadrul sesiunii de finanțare 2022 lansată de DRP, vor fi direcționate către tipărirea de proiecte educaționale în limba română pentru copiii românii din SUA, precum și către organizarea de webinare cu scop educativ, în vederea promovării și folosirii materialelor editurii, la care vor participa profesori și părinți români.

Activitățile derulate în cadrul proiectului au drept scop îmbunătățirea cunoștințelor de limba română ale copiilor din diaspora, precum și promovarea valorile identitare românești peste hotare. Materialele create în cadrul acestui proiect vor fi accesibile tuturor copiilor români din SUA, pe website-ul editurii și după încheierea proiectului.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), care acordă finanțări nerambursabile proiectelor dezvoltate de mediul asociativ ce urmăresc păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate și din diaspora, precum și întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara țării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

* Misterul întârzierii lui Putin la discursul de anexare: dureri abdominale puternice înaintea ședinței. „S-a aplecat în față, încercând să-și mențină o postură naturală”

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Urlete și scandal cu „Căpitanul” Simion la 3 dimineața, în Piața Victoriei. Prins conducând fără permis, liderul AUR s-a ascuns la etajul autocarului partidului, parcat pe interzis, și și-a chemat fanii să-l salveze

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here