De ce e Gabriela Firea mare. Cea mai mare! Deasupra noastră şi a Capitalei falite

0
2660
Gabriela Vrânceanu-Firea e bine sănătoasă. Asta ar fi o veste bună pentru toată lumea. Vestea proastă e că primăriţa Capitalei nu renunţă să-şi facă rău sieşi şi bucureştenilor.
Gabriela Firea a ajuns la concluzia că sfaturile medicale potrivit cărora e bine să eviţi stresul şi negativitatea nu sunt pentru ea, chiar dacă a trecut recent prin încercări grave, pe care nu şi le doreşte nimeni. Astfel, a decis să revină „pe cai mari” în prim-plan, cu o dorinţă bolnavă de a candida la alegerile prezidenţiale.
Din acest motiv, pentru visul ei s-au pus în mişcare case de sondare a opiniei publice, plătite cu sume grase de cei interesaţi, pentru care cotele unor Firea şi Tăriceanu sunt în nori de fiecare dată, în ciuda situaţiei „din teren”.

Capitala dezastrelor în direct

Iar în terenul Capitalei, e jale. Primăria sub Firea este cel mai mare eşec de la Revoluţie încoace. Nici măcar pe vremea „mondenului” Viorel Lis nu era dezastrul actual. Practic, Bucureştiul – al doilea mare buget al ţării după Guvernul României – este în pragul falimentului! 
Nu există bani pentru nimic şi din cauza politicii actualului guvern, care a dirijat toate resursele spre consum şi a lăsat prăpăd pe terenul investiţiilor. Aşa se face că Bucureştiul este azi singura capitală europeană:
– Fără centură ocolitoare (şi Sofia are)
– Cu trafic infernal, blocaje cumplite, haos rutier
– Cu parcări insuficiente, din care cauză se produce blocarea trotuarelor
– Cu o reţea de canalizare învechită, care „dă pe-afară” la orice ploaie mai tare
– Cu datorii la furnizorul de energie, care riscă să producă oprirea căldurii iarna
– Cu o poluare mult peste limite admise în Europa, sursă de boli cronice

Poţi fi şef şi fără să fii bun pentru asta?

Inventarul nu e complet. Gabriela Firea poate că „vorbeşte bine”, cum spun unii dintre alegătorii ei mai vârstnici, dar asta nu ajută la nimic. Un oraş – ca şi o comună, o firmă sau o scară de bloc – are nevoie de MANAGER. Un om care să FACĂ tot ce e necesar pentru a schimba viaţa comunităţii în bine. Care să ştie bine meseria asta. Din viaţă, din experienţă, din succesele trecutului.
Firea nu poate. Şi e păcat că nu recunoaşte asta. Nu poţi să le faci pe toate. Poţi să fii moderator TV, şef de revistă voiculesciană, soţie de primar, dar nu înseamnă musai că poţi să fii tu însăţi un bun primar. Şi chiar nu este!

Cultura Bucureştiului, clădită pe criza oraşului

Dar cu toate acestea, Gabriela Firea nu renunţă. Probabil că ambiţia e prea mare, dacă nu alte motive care o obligă să meargă înainte. Şi merge prost, pe banii bucureştenilor. Un ultim exemplu este şi unul vechi: investiţia în concerte. Aparent nobilă, acest tip de politică publică e de efect atunci când nu taie viaţa oraşului, când nu rămân oameni fără apă, căldură, parcări şi parcuri.
Primăria Capitalei, prin CREART, plătește circa 1,1 milioane lei pentru organizarea festivalului „Creative Fest”, care va avea loc la Romexpo în perioada 26-28 august. Suma nu include onorariile artiștilor. Pe scenă vor urca: Gojira & Planet H, R.O.A., Șuie Paparude, Robin and the Backstabbers, The Rasmus, The Putreds (Macanache live band), Dope D.O.D., Subcarpați, Dubioza Kolektiv.
Detalii, AICI.

 

Gabriela Firea a declarat, la începutul lunii iunie, că Primăria Capitalei și primăriile de sector se află într-un faliment nedeclarat după ce Guvernul nu a dat mărit procentele din cotele defalcate din TVA care ajung la primării și nu a dat banii pentru reechilibrare.

Sigur, a da vina doar pe Guvern e simplu. Dar pe tine chiar nu te vezi? Tu nu ai nicio răspundere pentru situaţia gravă a celui mai bogat oraş al României? Tu nu îţi asumi nicio vină pentru că ai luat autobuze turceşti, care pică în doi timpi şi trei mişcări, fără aer condiţionat, cu uşi blocate şi alte necazuri? Nu poţi privi, spre exemplu, spre Cluj, ca să te întrebi de ce acolo n-au fost acceptate maşinile turceşti, ci doar Mercedes ultima clasă de transport urban?

Chiar nu vrei să vezi că în capitala Ardealului investiţia în cultură nu lasă oraşul fără drumuri, spaţii verzi şi toate cele necesare vieţii bune? Cum de un festival ca Untold nu produce criză la pachet, ci dimpotrivă? 

Nu. Gabriela Firea nu are nicio vină. E dezastrul în jurul ei, dar lumea o iubeşte. Cică vorbeşte bine. De aia ar apărea în măsurătorile CURS aşa cum vrea primarul Voluntariului. E sus. Tot mai sus. Deasupra Capitalei. A noastră a tuturor. Firea nu e dintre noi, pentru noi, vorba lui Iliescu pe vremuri. E ceva „dat”. Care trebuie să reziste chiar şi cu Apocalipsa sub ea.

Sănătate!

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

Justiția învinge Mafia: Sorina poate pleca în America, alături de părinții ei adoptivi

Sorina își recapătă pașaportul! SS-Gestapo i l-a reținut ilegal aproape o lună

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Țiriac a chemat-o și pe Firea la noua „Gală Halep”! Primărița e speriată, nu și-a revenit după huiduielile de anul trecut

VIDEO. Arestarea lui Dragnea a fost o minune! Firea a primit vestea cea mare lângă o icoană făcătoare de minuni. O fi dat acatiste?

VIDEO. Atac bezmetic al lui Băsescu: „Iohannis i-a păcălit pe români”. Orban, Rareș și Siegfried – „guriști de doi bani, nu au nimic în cap”

Iohannis: Macron va retrage candidatura lui Bohnert și o va susține pe Kovesi la șefia Parchetului European!

Europa râde de pușcăriaș și o aplaudă pe Kovesi. Le Figaro: „Dragnea va privi din celulă victoria rivalei sale”

Individul care a spus că „oamenii mor oricum – și cu, și fără sistem de sănătate” este antenist de-al lui Voiculescu

* „Nenorociţi imbecili! Să aveţi viaţa la care îi supuneți pe oameni! Să ajungeţi să trăiţi din salariul minim!”. Mesajul unui român scandalizat de mizerabilii care au blocat cardurile de sănătate

VIDEO. Arma secretă a PSD la prezidențiale: „blonda lui Voiculescu”. Inspirat de Băsescu, mogulul Antenei 3 încearcă s-o impună drept candidat unic al frontului anti-Iohannis

Prăpădul pe care îl va provoca Legea pensiilor: „Deficitul va ajunge lejer la 5,4%, în 2021”

Văleu, se porniră ratații! Tăriceanu-4% și Norica-paukerița îi cer demisia „urgent” președintelui Iohannis

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

Dăncilă, rușinată la Strasbourg. „Retorica anti-europeană a PSD și ALDE a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”

Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

Alba-neagra cu impozitarea pensiilor. Orlando nu va umbla doar la „speciale”, ci la toate pensiile „peste un anumit plafon”

PNL și-a făcut echipă-beton la Capitală: Ciucu, Băcanu, Burduja, Trăilă, Glăvan, Raețchi, Pavel Popescu

Blestemul unui baron PSD către magistrați: „Bestiilor! Viermilor! Pușcăriile nu vă vor fi suficiente!”. Amenințări cu „ce va urma”

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Victoria #Rezist: Carmen Dan a demisionat de la Interne. Nu mai apucă 10 august!

Am gazat-o pe Carmen Dan!

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here