De ce-a ales Tăriceanu să meargă la puşcărie mai târziu decât mai devreme?

1
3763

Miercuri, 7 august. Zi frumoasă de vacanţă, liniştită. O ştire cu parfum de „breaking news” sparge însă monotonia: ALDE şi Pro România „au hotărât” să formeze o „Alianţă politică”. Acesta a fost anunţul făcut de Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Numai că, la scurt timp, n-a mai fost valabil. „Am hotărât”, din postarea iniţială, a devenit „am discutat”. A rămas valabilă doar formula „Alianţei politice”, cu „A” mare şi „p”, după cum a enunţat-o însuşi Tăriceanu:

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL.
În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Capcana întinsă de ALDE Pro România

Ce s-a întâmplat, de fapt? Ce rost ar avea pentru Victor Ponta şi Pro România să se alieze cu şpaga de 800.000 de dolari, de care e acuzat liderul ALDE, urmare a unei plângeri făcute din Austria, nu din România? De ce şi-ar arunca Ponta la coş, dintr-o lovitură, o construcţie politică nouă (Pro România), care a reuşit performanţa de a accede în Parlamentul European, spre deosebire de ALDE? De ce a muşcat el momeala lui Tăriceanu?

Din disperare, ar fi răspunsul, dacă ar fi reală „Alianţa politică” anunţată de Tăriceanu între ALDE şi Pro România. Fiecare are disperarea lui:

  • Călin Popescu Tăriceanu, să-şi salveze partidul, intrat pe tobogan, din care dezertează membri
  • Ponta, să revină, prin învăluire, la cârma PSD, partid din care a plecat după conflictul cu Liviu Dragnea

Totuşi, Ponta a revenit după anunţul lui Tăriceanu şi a spus că nu există o înţelegere. Nu-l ajută prea mult, pentru că simplele discuţii cu un partid mort şi un lider compromis trag în jos Pro România.

Lovitura de palat a lui Tăriceanu

Fără Dragnea, Tăriceanu dispare din peisaj

Ce s-a întâmplat, de fapt, în această zi senină de august? O lovitură de palat. A lui Tăriceanu împotriva PSD şi a Vioricăi Dăncilă. Liderul ALDE s-a folosit de discuţiile cu Ponta (probabil că el le-a şi provocat, dat fiind că s-a grăbit să pună repede anunţul pe Facebook), pentru a le arăta pisica PSD-iştilor: iată ce păţiţi, dacă nu vă răzgândiţi cu Dăncilă la prezidenţiale! Eu sunt soluţia!

Tăriceanu e disperat să fie candidat nu doar al ALDE, partid de 4%, ci al unei alianţe care să-l trimită în turul 2, cu Iohannis. De ce? Pentru că astfel, speră el, are o şansă de a ajunge preşedinte.

Viitorul parlament nu-l mai scapă!

Opoziţia de azi, viitoarea putere, nu va bloca anchetarea corupţilor din Parlament

De ce vrea asta? Ca să scape de condamnare în Dosarul Microsoft, în care a blocat deja ancheta penală cu ajutorul parlamentarilor PSD şi ALDE, care nu au aprobat ridicarea imunităţii lui Tăriceanu. Dar asta nu-l mai ajută decât cel mult un an. Viitoarea majoritatea parlamentară va fi probabil PNL-USR-PLUS (eventual şi Pro România), care în niciun caz nu va mai bloca o viitoare cerere a DNA.

Deci, Călin Popescu Tăriceanu are nevoie disperată să ajungă preşedinte. Măcar cinci ani ar sta liniştit. Dar şi în acest caz iluzoriu, ca şi anul pe care îl mai are garantat cu imunitate parlamentară, liderul ALDE nu ar face decât să-şi amâne sentinţa.

Dragnea a mers mai devreme la închisoare

Dacă s-a temut atât de mult să meargă în faţa justiţiei pentru a pleda nevinovat în dosarul şpăgii de 800.000 de dolari, înseamnă că Tăriceanu se teme de condamnare.

Caz în care, a ales practic să fie condamnat mai târziu, decât mai devreme. Parteneriatul său cu Liviu Dragnea împotriva UE şi a justiţiei nu l-a ajutat deloc. Dragnea a ajuns deja în puşcărie, iar alianţa celor doi a zdrobit ALDE, care a luat doar 4% în alegerile din 26 mai şi a rămas în afara Parlamentului UE.

A fost un calcul greşit făcut de Călin Popescu Tăriceanu. Dacă tot va merge la închisoare, nu era mai bine să fi mers mai devreme decât mai târziu? Ca să scape mai devreme decât mai târziu.

O astfel de socoteală îl face pe preşedintele Senatului să dea rateu după rateu. E conştient că amânarea deznodământului s-ar putea să fie chiar mai durerosă decât înfruntarea lui, cum a făcut Liviu Dragnea.

Din acest motiv, face gesturi disperate cum a fost şi cel de azi, când a anunţat o alianţă politică inexistentă, după ce l-a atras pe Victor Ponta în capcana „discuţiilor” puse apoi pe Facebook, pentru a-i forţa mâna lui Dăncilă să-l lase pe el candidat la prezidenţiale.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Băsescu despre alianţa Ponta-Tăriceanu: „Alianţa scursurilor. Un mini-USL, o îngropăciune. Tăriceanu e specialist”

Profilul bestiei din Caracal: „un sociopat sadic, cu IQ redus; a aplicat «tehnica de vultur»; poate fi numit «monstru»”

Ultima noapte a Alexandrei. Monstrul a violat-o și a dormit în pat. Fata a dormit pe jos, legată de pat cu sfoară pentru baloți

Monstrul către anchetatori: „Hai, că v-am plimbat toată săptămâna. Vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza”. A invocat „liniștea sufletului” său!

Se confirmă scenariul macabru: monstrul a ars-o și pe Luiza în același cazan. Cenușa și oasele nearse complet le-a aruncat la marginea pădurii, aproape de „casa groazei”

Amenințări pentru prietena Luizei: „Îi iau capu’ și îl pun în poarta liceului! Să umble cu lumânarea după ea!”. Poliția doarme

Ce bine că ne dai voie să protestăm pe 10 august, „Unchiule”! Îți mulțumim, JEGULE!

„Misiunea specială” a jandarmilor din Craiova, pentru care au refuzat s-o salveze pe Alexandra: mitingul din 10 august!

Votați PSD! Votați monstrul din Caracal!

VIDEO. Băsescu către Lazarus: „Faci jocuri politice, derbedeule! Ești prea mărunt pentru subiectul ăsta”

După ce a omorât-o pe Alexandra, monstrul s-a dus în oraș să cumpere pastile de carbid, ca s-o incinereze

Până și Cumpănașu, omul PSD, insinuează că Paul Stănescu și „Ciordache” sunt pe mână cu interlopii din Caracal!

Bunicul Luizei: „Să vină Iordache! Să vină toți politicienii care au făcut legi pentru criminali! Au dat legi să scape niște nemernici din pușcărie!”

Cadavrul Alexandrei a ars în 5-6 ore. Monstrul a folosit vaselină și carbid, obținând temperatura de 1.000 de grade

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Contribuția primarului PSD din Caracal la tragedia Alexandrei: a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat

Interlopii din Caracal, protejați de Poliție, aduc voturi pentru PSD. Verigile-cheie: Paul Stănescu și Dan Ciocan

Alexandra putea fi salvată în 40 de minute. Era atât de simplu! Dar polițiștii de la 112 nu i-au pus întrebarea salvatoare

Am dezlegat misterul! Alexandra la 112: ora 11.05 – „A venit, a venit, a venit!”; ora 11.51: „Vine, vine!”. Acum știm cine „a venit”!

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Șeful Poliției Olt a avut mai mult încredere într-un lider interlop din Caracal decât în DOS sau STS, instituții ale statului!

„Cazul Alexandra” decimează Guvernul PSD-ALDE. Al doilea ministru plecat în 3 zile. Motivul: o declarație tembelă

VIDEO. Monstrul a mințit-o pe Alexandra: nu s-a dus la farmacie, ci la Craiova. A luat o cartelă și a sunat-o pe mama fetei

Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

Un criminolog analizează apelurile Alexandrei la 112. „O fată de 15 ani, răpită, violată şi bătută, e tratată cu o răceală dezarmantă”

Monstrul din Caracal și-a legat soția în lanțuri. Tatăl lui s-a spânzurat, iar fiica lui are un fond de vânătoare

Curtea Constituţională Criminală. La cererea lui Ciorbea, CCR a respins legea care obliga posesorii de cartele pre-pay să-şi dea datele personale. Monstrul din Caracal folosea cartele

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Ghinionul teribil al Alexandrei: n-a ajuns la noptiera în care se afla buletinul expirat al soției monstrului! Ar fi putut da adresa exactă la 112

EXCLUSIV. „Monstrul va fi găsit mort în celulă. Săpaţi mai adânc, până la Ciordache! Alexandra n-a fost salvată din cauză că poliţiştii s-au temut să nu dea peste o reţea cu ramificaţii la vârful PSD”

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

AUDIO. Vocea îngerului. O auzi pe Alexandra și îți vine să-i sari cumva în ajutor. Doar polițiștii de la 112 au fost de piatră…

Încă un indiciu vital ratat de Poliție: telefonul dat de ucigaș mamei Alexandrei, cu o oră și jumătate înainte de a-i omorî fata

Presimțire sumbră a Alexandrei? Mesaj cu 5 zile înainte de a fi răpită: „S-a zis cu mine”. Pasărea străpunsă de suliță

Al doilea monstru din Caracal

VIDEO. Băsescu: „Doar Ministerul de Interne și SRI au echipamente cu care o puteau localiza cu precizie pe Alexandra”

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

CCR confirmă: PSD și ALDE au modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Paradox dureros: telefoanele date de Alexandra la 112 i-au grăbit moartea. Fata a fost ucisă la scurt timp, joi la prânz

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

„Reforma” PSD e o oroare: găzarul Cucoș – șef la Jandarmeria Capitalei, pensionarul special Pelmuș – jupân la Interne!

Schimbări precipitate înainte de 10 august: patru demiteri în Ministerul de Interne. Au plecat și adjuncții lui Carmen Dan

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

Barometrul IMAS pe partide: PNL și USR se bat pentru primul loc, PSD e prăbușit sub 20%

Sondaj IMAS pentru prezidențiale: Iohannis 41,7%, Barna+Cioloș 19,8%, Tăriceanu 13,8%, Ponta 12,9%, Dăncilă 7,5%

Dreptatea socială adusă de PSD: îi plătim pensie de peste 15.000 de euro pe lună unui fost procuror comunist

Fiica bulibaşei loveşte din nou, din Guvern. Acum, antisemit, cu „Iohannis = Hitler”. Statul român, penetrat de clanuri la vârful lui

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

1 COMENTARIU

  1. D-le Ciocazanu, nu stiti de ce nu vrea acum?
    Penru ca mai are de tras niste tunuri, si pe urma o sa-l cautam si pe asta prin coclauri.
    A scapat neobservata o declaratie a individului de acum o luna si ceva despre Fondul Suveran, cum trebuiesc vandute urgent 15% din actiunile Hidroelectrica.
    Sa vedeti dvs la anul ce tunuri au pregatite acesti nemernici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here