Bancherul ucis în arestul din Kiev se infiltrase în delegația ucraineană, la negocierile cu rușii, deși nu fusese inclus de Zelenski în echipa de negociere!

0
13580
Denis Kireev, ultimul de pe banca delegației ucrainene

Adevărul despre lichidarea bancherului ucrainean Denis Kireev (44 de ani), în timp ce era reținut de SBU (serviciul secret ucrainean), nu se potrivește deloc cu cel prezentat de tabăra rusă, care, prin presa obedientă (aproape toată), a rostogolit o variantă diversionistă. Kireev a fost prezentat ca „negociator ucrainean” la prima întâlnire cu rușii, dar el nu a făcut parte din delegația oficială a Kievului! Rămâne un mister cum s-a infiltrat în sala discuțiilor și de ce a fost tolerat de ucraineni de aceeași parte a mesei cu ei, chiar dacă „la extremă”.

Informațiile rostogolite de presa rusă s-au dovedit a fi toxice și de această dată. În primul rând, Denis Kireev n-a fost negociator la prima întâlnire dintre delegația ucraineană și cea rusă, desfășurată luni, 28 februarie, la granița dintre Ucraina și Belarus, pe malul râului Pripiat.

Kireev n-a făcut parte din delegația ucraineană, în mod oficial. Deci, logic, n-avea ce să caute acolo.

Deși Kireev nu apărea pe lista delegației ucrainene, el a stat la masa negocierilor, față-n față cu rușii

Argument zdrobitor: numele lui Denis Kireev nu apărea deloc pe lista publicată de serviciul de presă al Biroului Președintelui Volodimir Zelenski. Și totuși, în fotografiile făcute în sala negocierilor și într-o înregistrare video, el poate fi văzut cum stă la masă, lângă reprezentanții Kievului, scrie publicația ucraineană independentă Obozrevatel.com.

Așadar, Biroul Președintelui Zelenski nu l-a desemnat pe Kireev să reprezinte Ucraina negocierile cu rușii!

Cei 6 din delegația Ucrainei

Într-o postare făcută în acel moment pe canalul de Telegram, staff-ul lui Zelenski preciza clar cine va reprezenta Ucraina la discuțiile cu reprezentanții Federației Ruse. Redăm comunicatul din data de 28 februarie, care a strâns 3,9 milioane de vizualizări.

„Delegația ucraineană a sosit în zona graniței ucrainene-belaruse pentru a lua parte la discuții cu reprezentanții Federației Ruse. În componența delegației au fost incluși președintele partidului «Slujitorul Poporului», David Arahamia; ministrul Apărării Ucrainei, Oleksiy Reznikov; consilier al șefului Biroului Președintelui, Mihailo Podoliak; prim-adjunctul șefului delegației Ucrainei la Grupul de contact tripartit, Andriy Kostin; deputatul Rustem Umerov și ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, Mikola Tocițki.”

După cum se observă, nu-i nici urmă de Kireev, ales deputat din partea partidului „Golos” („Vocea”) la alegerile parlamentare din 2019. Și-atunci, pe bună dreptate se pune întrebarea: ce căuta acolo, în sala negocierilor, dacă nu fusese inclus în echipă?

Întrebare suplimentară: cine i-a facilitat intrarea fără să-l verifice?

La aceste întrebări, până în prezent, nu știe să răspundă nimeni. Nici măcar deputatul Oleksandr Dubinski, cel care a distribuit unele informații relevante despre prezența lui Kireev în procesul de negociere al Ucrainei cu rușii.

Apropiat de un prim-viceprim-ministru rusofil în mandatul președintelui pro-rus Ianukovici, dar și cu un șef important din serviciile secrete ucrainene

„Kireev este omul lui Kliuev”, a scris deputatul Dubinski (din partidul președintelui Zelenski) pe canalul Dubinsky.pro de pe Telegram.

Andrei Kliuev, pe numele său complet, este fostul prim-viceprim-ministru al Ucrainei (2010-2012) din perioada în care țara sa era condusă de președintele pro-rus Viktor Ianukovici și de premierul rusofil Mikola Azarov, de origine rusă-estonă.

Mai e un lucru: Andrei Kliuev (57 de ani) s-a născut în regiunea Donețk (din bazinul Donbass), declarată independentă, recent, de rușii lui Putin ca Republica Populară Donețk.

Se știa de multă vreme că Denis Kireev era prieten cu Andrei Kliuev, dar și cu – foarte important! – Ivan Bakanov (40 de ani), prim-adjunct al șefului Serviciului de securitate al Ucrainei și șef al Direcției principale pentru combaterea corupției și criminalității organizate a SBU!

Denis Kireev e acolo…

Denis Kireev ar fi călătorit în Rusia de mai multe ori pe an, participând la ședințe secrete

Potrivit postului de televiziune Channel, asupra lui Kireev au fost deschise încă din iulie 2020 proceduri penale cu privire la „munca probabilă a unui bancher pentru serviciile speciale rusești”, știre preluată și de site-ul Obozrevatel.com. Presa de la Kiev raportase că Denis Kireev ar fi călătorit în Federația Rusă de mai multe ori pe an, unde a participat la ședințe secrete.

Referitor la relația dintre Kireev și Kliuev, anchetatorii ucraineni dezvăluiau: „Pe vremea lui Ianukovici, frații Kliuev dețineau cea mai mare parte a centralei solare din Ucraina, dar apoi a trebuit să scape de această afacere. În special Kireev ar putea avea unele dintre activele lor. De asemenea, este posibil ca o parte din profiturile companiilor lui Kireev să meargă în continuare direct către frații Kliuev”.

SBU – serviciul secret ucrainean – nu plănuia să-l ucidă pe Kireev, ci să scoată informații de la el. În primul rând, cum a fost „plantat” la tratativele dintre ucraineni și ruși, deși nu figura pe lista lui Zelenski?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Deputatul ucrainean pro-rus bătut de un jurnalist în direct, la TV, a fost arestat pentru trădare. El le-ar fi divulgat rușilor pozițiile militarilor ucraineni

* Trei tentative eșuate ale lui Putin de a-l asasina pe Zelenski, prin grupul Wagner, cecenii lui Kadârov și armata Rusiei

* VIDEO. Mesaj furios al lui Zelenski către liderii NATO: „Pe noi nu ne cumpărați cu un litru de benzină pentru un litru din sângele nostru!” / „Ați dat undă verde pentru bombardarea orașelor Ucrainei” / „Vor muri oameni, în această noapte, din cauza voastră”

* „S-a terminat cu marea armată rusă! Va mai avansa cel mult 2-3 zile. Deja, lângă Kiev îi batem de-or să «zboare» în curând. Aici, în pământul nostru, îi vom îngropa pe toți!”

* „WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

* Rusia strânge lațul: spre Kiev se îndreaptă 4 coloane, invadatorii au intrat în orașul-cheie Mikolaiv, urmează Odessa. În est, Mariupol e pus la pământ

* Senatoare rusă, fostă consilieră a lui Putin, despre dezastrul armatei în Ucraina: „Din 100 de oameni dintr-o companie, doar 4 au supraviețuit”

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Coșmarul în care i-a aruncat Putin pe ruși în cea mai neagră săptămână din ultimii 75 de ani. Viața lor a devenit brusc infernală

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

* Abuz grav al Guvernului: a închis „din greșeală”, timp de 18 ore, un site pro-occidental, pe motiv că ar fi pro-rus! Concluzia: nimeni nu e vinovat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here