„WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

0
3511

La o zi după ce un cetățean rus exilat în SUA a oferit o recompensă de un milion de dolari pe capul dictatorului criminal Vladimir Putin, „mort sau viu”, o altă inițiativă de acest gen a venit din vestul Ucrainei, acolo unde s-a refugiat un afacerist din Donbass. Acesta a chemat la constituirea unei chete publice pentru a strânge 10 miliarde de euro, care să constituie recompensa pentru cel – sau cei – care îl vor anihila pe teroristul planetar Putin.

Pe capul sceleratului Vladimir Putin (69 de ani) a fost pusă, vineri, o recompensă de 10 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de un ucrainean originar din regiunea Lugansk (bazinul Donbass), din estul Ucrainei, unde populația majoritară e rusă. Recent, această regiune a fost recunoscută oficial de Duma de Stat a Rusiei și de despotul de la Kremlin ca fiind independentă, sub numele de Republica Populară Lugansk (alături de cealaltă regiune aflată în această situație, Regiunea Populară Donețk).

Cel care-l vânează pe Putin se numește Evgheni Țodikov. Este un antreprenor din Donbass, dar care acum locuiește în partea de vest a Ucrainei, la Ujgorod, unde sunt 77,55% ucraineni și doar 12,4% ruși. Ujgorod este un oraș situat aproape de granița cu Slovacia și Ungaria, având peste 100.000 de locuitori.

„Plătesc 10 miliarde de euro pentru capul lui Putin. Banii nu-i am deocamdată, dar sunt sigur că-i voi aduna repede”, a scris el pe Facebook.

„Doar o destrămare a Federației Ruse ar salva Ucraina”

Conform site-ului Obozrevatel.com, unii ucraineni ar dori să-l ajute pe afacerist să strângă întreaga sumă, în vreme ce alții sunt convinși că nu se va schimba mai nimic prin capturarea lui Putin.

„Pentru ucrainenii care l-au urât pe Putin mai mult în ultimele 7 zile decât în ultimii 8 ani, acesta nu a fost un motiv pentru a da înapoi de la ideea bună. Pe pagina de Facebook a autorului ideii s-au oferit doritori să adune suma necesară. Cu toate acestea, printre ei s-au numărat și sceptici. Ei sunt convinși că pericolul permanent de război pentru Ucraina nu va dispărea după eliminarea fizică a lui Putin”, scrie publicația.

Unul dintre abonații canalului Telegram al site-ului Obozrevatel.com susține că doar o dezintegrare a Federației Ruse ar scăpa Ucraina de război. „Putin este o întruchipare, un concentrat, o stoarcere a mentalității poporului rus. Dacă nu există el, va veni altul, și peste 20 de ani ne vom lupta din nou cu ei – copiii noștri o vor face. Doar o destrămare a Federației Ruse ar salva Ucraina”.

Konanîhin: „Denazificarea Rusiei” și „eforturile eroice ale Ucrainei de a rezista atacului hoardei lui Putin”

Primul care a pus o recompensă pe capul sceleratului Putin a fost antreprenorul rus Alex Konanîhin (55 de ani), stabilit de mulți în SUA, unde i-a fost acordat și azil politic. Joi, Konanîhin le-a oferit militarilor ruși un milion de dolari pentru anihilarea lui Putin, în speranța că sfârșitul terorii putiniste ar putea veni de la armată.

„Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerului (ofițerilor) care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca pe un criminal de război, conform legilor rusești și internaționale”, a scris Konanykhin pe rețeaua Linkedin, potrivit ziarului „Jerusalem Post”.

Afaceristul fugit din Rusia în 1992 a argumentat: „Putin nu este președintele Rusiei, pentru că a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a unor clădiri de apartamente din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și prin uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, consider că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut în continuare Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista atacului hoardei lui Putin”.

Postarea a fost însoțită de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele „Wanted: Mort sau viu. Vladimir Putin pentru crime în masă”.

Oligarh în Rusia, exilat, arestat și azilant în SUA

Alex Konanîhin

Născut în Rusia, Alexander Pavlovici Konanîhin a studiat la Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova, de unde a fost exmatriculat în 1986. A profitat de perestroika lui Gorbaciov și și-a făcut o firmă în domeniul construcțiilor, apoi a înființat o bancă privată – Russian Exchange Bank.

În 1992, Konanîhin controla deja un imperiu estimat la 300 de milioane de dolari. El a fost selectat pentru a-l însoți pe președintele Federației Ruse, Boris Elțîn, în prima vizită a acestuia la Washington, unde s-a întâlnit cu președintele George Bush. Vizita a continuat în Canada, unde Elțîn a fost primit de prim-ministrul Brian Mulroney.

În acea vreme, Konanîhin controla circa 100 de companii diferite în Rusia, la doar 25 de ani.

Tot în 1992, brusc, Alex Konanîhin și soția sa, Elena Graceva, au părăsit Rusia, stabilindu-se temporar în Ungaria, apoi în Cehia, iar în cele din urmă s-au refugiat în SUA.

Odată stabilit la New York, Konanîhin a trimis scrisori de protest înalților oficiali de la Moscova și a informat presa, avertizând că la Moscova se instalează „mafiocrația”.

Acest atac a dus la demararea unei anchete de către procuratura militară din Moscova, iar Konanîhin s-a trezit investigat și acuzat că a transferat ilegal 8,1 milioane de dolari de la banca sa în conturi offshore. A fost cerută extrădarea lui în Rusia.

Pe 27 iunie 1996, agenții Serviciului de Imigrare și Naturalizare (INS) i-au arestat pe Konanîhin și pe soția sa, sub acuzația de încălcare a condițiilor privind acordarea vizelor americane.

Procesul a durat mai multe săptămâni, iar în timpul acestuia – potrivit „Washington Post” – Konanîhin a mărturisit că a fost amenințat de foștii subalterni de la Russian Exchange Bank, ceea ce l-a determinat să se mute în Ungaria. Cum amenințările au continuat, Konanîhin a fugit în Cehia, apoi la New York.

Autoritățile ruse au susținut atunci că versiunea lui Konanîhin asupra evenimentelor era exagerată, ba chiar falsă.

Pe 26 august 1997, la tribunalul federal din Arlington (Virginia) s-a ajuns la un acord de înțelegere, iar lui Konanîhin i-a fost acordat azil politic.

În 2004, Konanîhin a fost numit „Omul de afaceri al anului în New York” de către Comitetul Național Republican.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here