Coșmarul în care i-a aruncat Putin pe ruși în cea mai neagră săptămână din ultimii 75 de ani. Viața lor a devenit brusc infernală

1
4894

Decizia dementă a lui Vladimir Putin de a invada Ucraina a dus, în doar o săptămână, la o scădere dramatică a nivelului de trai pentru majoritatea celor 144 de milioane de cetățeni ai acestei uriașe țări. Viața oamenilor a fost afectată rapid pe multiple paliere, iar noi lovituri vin în fiecare zi.

Antreprenorul Andrei Caramitru a făcut un tablou cu principalele schimbări apărute, în ultima săptămână, în viața rusului de rând. Acestea au fost generate de sancțiunile dure luate de marile democrații ale planetei – UE, Marea Britanie, SUA, Canada, Australia etc.

Cetățeanul rus este lovit din toate direcțiile, iar veștile proaste îl „electrocutează” în fiecare zi.

Din anii celui de-al Doilea Război Mondial și de la foametea care a urmat (1945-1947), rușii n-au mai trecut niciodată printr-o degradare atât de accelerată a nivelului lor de trai.

Vinovat pentru acest coșmar este sinistrul dictator al Rusiei, Vladimir Putin, care prin acțiunile sale criminale a generat această blocadă planetară de dimensiuni nemaivăzute.

Tabloul infernal descris de Andrei Caramitru

„Ce se întâmplă cu omul normal din Rusia? Dacă ești un rus din clasa medie, care lucrează intr-un birou. Câștigai înainte de război 1.000 și ceva de euro, îți permiteai să ai o viață normală.

Situația ta, după o săptămână, e așa:

– Câștigi acum sub 400 de euro, că rubla a picat. Poate ajungi la 200, cine știe.

– Trei sferturi din banii tăi din bancă sunt blocați, nu ai voie să-i scoți.

– Vrei să cumperi dolari sau euro? Nu găsești. Dacă prinzi totuși undeva, trebuie să plătești statului o taxă de 30%. Vrei cash în ruble măcar? Aproape imposibil – nu mai găsești în bancomate.

– Ai rată la mașină și la bancă. Înainte plăteai 13% dobândă, acum trebuie să plătești 30%.

– Cardurile tale Visa și MasterCard nu mai merg.

– Volkswagen-ul tău de mâna a doua nu-l mai poți repara, că nu mai există piese pe stoc. Reprezentanța nu mai e funcțională și-ți spune că piese nu mai vin. Poate te ajută Igor să lipească problema cu scotch, poate merge…

– Vrei să-ți cumperi o mobilă, ceva, că cere nevasta? Nu poți – IKEA s-a închis.

– Vrei un suc – nu mai e, Coca Cola a ieșit din țară.

– În vacanța de vară nu ai unde merge, nu mai există zboruri nicăieri.

– Netflix, Spotify, tot – nu mai merg deloc.

– Jucării pentru copii – nu mai găsești.

– La birou – șeful se dă cu capul de pereți și îți spune că probabil te va da afară, că nu are încotro. Banii firmei sunt blocați. Toți clienții străini s-au retras și nu vor plăti nici măcar facturile pe care le-au emis.

– Se zvonește că Putin va face lege marțială și că poate să te mobilizeze, să te trimită pe front.

– Încerci să înțelegi ce se întâmplă. Radiourile și site-urile independente sunt închise. Facebook, Twitter – nu prea mai merg, aștepți 20 de minute să se deschidă aplicația și după merge foarte încet. Te uiți la televizor – auzi ceva despre cum e un fel de război, dar de fapt nu e, că Rusia de fapt câștigă, că Zelenski e nazist și că Vestul e rău.

– Se zvonește în jur că de fapt e nenorocire mare în Ucraina – dar cum să fie când Rusia e mare imperiu care doar eliberează popoare, ucrainenii îi iubesc pe ruși și sunt o țară așa de mică?!

– După, vine Lavrov și spune ceva de război nuclear. Rămâi complet confuz. O fi oculta sau Soros de vină, te gândești.

– Dacă te bate cumva gândul să protestezi, jandarmii te bat imediat și te arestează – riști pușcărie de câțiva ani. Așa că nu te duci, că nu ești nebun, și oricum tu nu ești ca istericii ăia plătiți de Vest ai lui Navalnîi.

Cam asta e situațiunea la ei.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

* Rusia strânge lațul: spre Kiev se îndreaptă 4 coloane, invadatorii au intrat în orașul-cheie Mikolaiv, urmează Odessa. În est, Mariupol e pus la pământ

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here