luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsVIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către...

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

-

Invadarea Ucrainei a fost anunțată de dictatorul rus Vladimir Putin printr-un discurs înregistrat, care a fost difuzat de televiziuni joi dimineață, în jurul orei locale 5.30 (4.30 ora României).

Discursul lui Vladimir Putin este o declarație de război la adresa Ucrainei, dar și o amenințare cumplită la adresa Occidentului.

La un moment dat, tiranul de la Kremlin a adresat „câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice”, cu trimitere directă la statele care susțin efortul de apărare al Ucrainei, în principal SUA și țările UE.

„Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”, a amenințat Putin.

- Advertisement -

Analiștii militari se tem că este o referire directă la folosirea armelor nucleare.

Ziarul „Novaia Gazeta”, printre ultimele publicații libere din Rusia, a dezvăluit că discursul lui Putin a fost înregistrat în urmă cu două zile și jumătate. Mai exact – luni, 21 februarie, la ora 19.00 și 40 de secunde. Așadar, decizia de a invada Ucraina fusese luată deja.

VIDEO: Discursul lui Vladimir Putin, înregistrat luni, 21 februarie, și difuzat joi, 24 februarie

Discursul amenințător al lui Vladimir Putin

”Dragi cetăţeni ai Rusiei! Dragi prieteni!

- Advertisement -

Astăzi, consider din nou necesar să revin la evenimentele tragice care au loc în Donbass şi la problemele-cheie ale asigurării securităţii Rusiei însăşi.

Permiteţi-mi să încep cu ce am spus în adresa mea din 21 februarie anul acesta. Vorbim despre ceea ce ne provoacă îngrijorare şi anxietate deosebită, despre acele ameninţări fundamentale care an de an, pas cu pas, sunt create cu grosolănie şi fără ceremonie de politicienii iresponsabili din Occident, în raport cu ţara noastră.

Mă refer la extinderea blocului NATO spre est, aducând infrastructura militară mai aproape de graniţele ruse. Este binecunoscut faptul că timp de 30 de ani am încercat cu insistenţă şi răbdare să ajungem la un acord cu ţările NATO, cu privire la principiile securităţii egale şi indivizibile în Europa.

Ca răspuns la propunerile noastre, ne-am confruntat constant fie cu înşelăciune şi minciuni cinice, fie cu încercări de presiune şi şantaj. Între timp, Alianţa Nord-Atlantică, în ciuda tuturor protestelor şi preocupărilor noastre, se extinde constant.

Maşina militară se mişcă şi, repet, se apropie de graniţele noastre.

De ce se întâmplă toate acestea? De unde acest mod obscen de a vorbi din poziţia propriei exclusivităţi, infailibilitate şi permisivitate? De unde vine atitudinea dispreţuitoare faţă de interesele noastre şi revendicările absolut legitime?

Răspunsul este clar, totul este clar şi evident. Uniunea Sovietică, la sfârşitul anilor ’80 ai secolului trecut, a slăbit, apoi s-a prăbuşit pur şi simplu. Întregul curs al evenimentelor care s-au petrecut atunci este o lecţie bună şi pentru noi, astăzi. A arătat în mod convingător că paralizia puterii şi a voinţei este primul pas către degradarea completă şi uitare.

De îndată ce ne-am pierdut încrederea în noi atâta timp, echilibrul de putere din lume s-a dovedit a fi perturbat. Acest lucru a condus la faptul că fostele tratate şi acorduri nu mai sunt în vigoare.

URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul. Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. Nu vom mai permite așa ceva.

Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.

Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS, este una dintre cele mai mari puteri militare.

Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO în Est, situația pentru țara noastă este periculoasă. Mai mult, NATO vrea să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă – extinderea infrastructurii spre Est și acapararea militară a Ucrainei.

Politica SUA este încercuirea Rusiei? Pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit. Au trecut linia roșie.

Persuasiunea şi cererile nu ajută. Tot ceea ce nu se potriveşte hegemonului, celor de la putere, este declarat arhaic, învechit, inutil. Şi invers: tot ceea ce li se pare benefic este prezentat ca adevărul suprem, împins cu orice preţ, în mod prostesc, prin toate mijloacele.

Circumstanțele ne cer să acționăm decisiv și imediat. Republicile Populare din Donbass ne-au cerut ajutorul. În această privință, în acord cu articolul 51, secțiunea 7 din Carta Națiunilor Unite, cu sancțiunea Consiliului Federației, în acord cu tratatele de prietenie ratificate de Adunarea Federală și în baza acordurilor de asistență mutuală cu republicile Donețk și Luhansk, am decis să conduc o operațiune militară specială.

Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși timp de opt ani abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev, iar pentru aceasta ne vom strădui să demilitarizăm și să denazificăm Ucraina, precum și să-i aducem în fața justiției pe cei care au comis numeroase crime sângeroase împotriva populației pașnice, inclusiv cetățeni ai Federației Ruse.

Rusia nu urmărește o ocupare a Ucrainei, ci o demilitarizare a sa.

Acțiunile noastre sunt de autoapărare la amenințările la adresa noastră. Toate analizele arată că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat.

Nu puteam rămâne indiferenți la apelul la ajutor făcut de conducătorii Republicii Populare Donețk și și cei ai Republicii Populare Lugansk în cursul acestei nopți.

Nu putem asista pasivi la politica agresivă a NATO față de Rusia, al cărei instrument este Ucraina.

Trebuie să mă adresez și militarilor ucraineni.

Dragi tovarăși,

Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului.

Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece de pe câmpul de luptă fără a suferi consecințe.

Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice.

Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit.

Dragi ruși,

Națiunea se ține pe cultură, experiență și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte.

Noi știm că adevărata putere este în adevăr, care este de partea noastră.

Sunt sigur că soldații și ofițerii forțelor armate ale Rusiei, devotați țării lor, își vor îndeplini datoria cu profesionalism și curaj. Nu am nicio îndoială că autoritățile de toate nivelurile vor acționa coordonat și eficient.

Știu că lumea economică și politică este de partea noastră. Asta înseamnă că obiectivele propuse vor fi atinse.

Cred în susținerea dumneavoastră, în puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni, când a semnat decretul privind independența regiunilor Donețk și Lugansk

* A început războiul! Rusia a declanșat „invazia totală a Ucrainei”, din 3 direcții. Explozii în marile orașe, inclusiv Kiev, iar Harkov e sub presiune. Boris Johnson: „Putin a ales calea vărsării de sânge”

* Rusia susține că a lichidat apărarea antiaeriană a Ucrainei. Kievul anunță că a doborât un elicopter și 5 avioane rusești. Bombardamente în toată Ucraina

* VIDEO. Imagini cutremurătoare: Rusia atacă infrastructura militară, centrele de comunicații și forțele aeriene ale Ucrainei „cu arme de înaltă precizie“

* „Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* Mircea Lucescu: „Nu plec din Kiev. Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia la Donețk, în 2014”

* Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Un mesaj mai onest pentru ucraineni lansat de proaspatul criminal de razboi ar trebui sa sune asa :

  „Dragi tovarăși,
  Stramosii vostrii Stenka Razin, Pan Mazeppa nu s-au batut cu tarii rusi, Petliura si Bandera cu sovieticii
  ca voi acum sa ingenunchiati in fata mea.
  Nu aveti decat sa depuneti armele caci daca plecati acasa oricum trimit trupele speciale dupa voi sa va bage in incineratorul mobil pe care tocmai l-a semnalat presa. Cum incineratorul nu poate „rezolva” atatea cazuri restul, dragi tovarasi, asteptati linisitit acasa ca o sa pregatim pentru voi un nou Holodomor.
  Răspunsul Rusiei va duce la asemenea consecințe cum nu ați văzut nici la Ivan cel Groaznic, Petru cel Mare sau Stalin. „

 2. În sfîrşit fac şi RUŞII ceva, cine ştie poate că criminalii ăştia de anglo-americani, organizaţia teroristă NATO şi vasalii ăstora, bagî în sfîrşit la CAP că aşa nu mai merge.
  De mai bine de 200 de ani criminalii mai sus amintiţi, atacă ţări, pun regimuri marionetă (vezi Ucraina în 2014) ucid pe cei care se opun, şi le fură bogăţiile,ex. Irakul, Siria, Libia, etc. aşa vor să facă dumnealor şi cu ruşii, însă de data asta au primit una peste nas. Dacă o să le fie asta de învăţătură, e greu de spus, ăştia aşa sunt ei,născuţi bolnavi, sau cum zic nemţii, sunt MISSGEBUET, nu sunt sanse sau speranţe de însănătoşire, de cînd Columbus le arătase drumul în Lume, asta au făsut tot timpul, au prădat şi nimicit popoare întregi în toată Lumea.

  • @ Costello, am observat in modulul de administrare unde am acces ca ESTI SINGURUL cititor caruia nu i se vede IP-ul langa comentariul facut. Asadar, voi troli ieftini, tradatori romani si ticalosi straini ce va spalati zoaiele rusesti la noi in tara, ce scrieti voi NU conteaza. Si tradatorule rus, inafara de faptul ca scrii doar minciuni, afla ca timpul vostru de angajati ai Diavolului se apropie de sfarsit. Si vei ramane la fel de sarac uitandu-te in spate si intrebandu-te „pentru cine, pentru ce am facut eu mizeriile alea”? Si acum mars afara de aici! Nu esti binevenit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -