Senatoare rusă, fostă consilieră a lui Putin, despre dezastrul armatei în Ucraina: „Din 100 de oameni dintr-o companie, doar 4 au supraviețuit”

2
22076
STÂNGA: Vladimir Putin și Liudmila Narusova în urmă cu două decenii, când erau aliați. DREAPTA: Narusova acum, când i se opune lui Putin

Invazia monstruoasă a Rusiei în Ucraina nu mai e tolerată nici măcar de unii politicieni care au fost cândva în anturajul dictatorului Vladimir Putin. Un exemplu în acest sens îl reprezintă senatoarea Liudmila Narusova (70 de ani), care a declarat că armata țării ei se află pe marginea prăpastiei. Mai precis, s-a referit la pierderile suferite de militarii ruși pe frontul ucrainean.

Videoclipul cu discursul Liudmilei Narusova, susținut vineri, a devenit viral pe rețelele de socializare, în special pe Twitter, fiind preluat și de site-ul nv.ua. Narusova lasă să se înțeleagă că în războiul din Ucraina au ajuns tineri neexperimentați, forțați să semneze contracte în regim de urgență: „Ieri (joi – n. red.), din zona de luptă au fost retrași acei recruți care fie au fost forțați să semneze un contract, fie au semnat alții în locul lor. Dar, până la urmă, dintr-o companie de 100 de oameni, doar 4 au supraviețuit!”

Dezvăluirea senatoarei Narusova spulberă eforturile aparatul propagandistic al actualei puteri de a masca deciziile criminale ale lui Vladimir Putin cu privire la atacul armat din Ucraina. Reprezintă și un puternic semnal de alarmă pentru toți demnitarii care au semnat în favoarea dezlipirii Donbass-ului de Ucraina și a recunoașterii așa-ziselor „republici populare” Donețk și Lugank.

Din cauza lor, Ucraina s-a transformat într-un câmp sângeros atât pentru ucraineni, cât și pentru ruși. În 8 zile de bătălii, invadatorii ruși au pierdut peste 9.000 de militari, sute de tancuri, sute de alte vehicule blindate, zeci de tunuri, zeci de avioane și elicoptere. Iar retragerea de pe front a acelor recruți, care inițial erau aruncați în război, denotă o disperare vădită în rândul conducătorilor armatei din Federația Rusă.

În 2000 l-a făcut pe Putin președinte pe viață, în 2022 s-a întors împotriva lui, după invadarea Ucrainei

Liudmila Narusova s-a născut la 2 mai 1951, la Briansk (URSS). Înainte să devină senator, a fost deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse (1996-1999). Este văduva primului primar din Sankt Petersburg (1991-1996), Anatoli Sobciak, care a decedat pe 19 februarie 2000 la Svetlogorsk, în regiunea Kaliningrad, ca urmare a unei insuficiențe cardiace acute.

Au apărut imediat zvonuri conform cărora Sobciak ar fi fost otrăvit pentru că „știa prea multe”. Soția sa, Liudmila, a efectuat o investigație independentă față de cea a autorităților ruse și a constatat că Sobciak n-a murit din cauza unui atac de cord. Deși a susținut că știe cum s-au petrecut lucrurile în cazul lui, n-a vrut să facă nicio dezvăluire.

Vladimir Putin, colonel KGB, deținuse trei funcții până la alegerile prezidențiale din 7 mai 2000: președinte interimar al Rusiei (după retragerea lui Boris Elțîn), prim-ministru, dar și director al Serviciului Federal de Securitate. Mai înainte fusese însă viceprimar chiar la Sankt Petersburg, în orașul condus de Sobciak!

După moartea lui Anatoli Sobciak, Liudmila a fost aleasă președinte al consiliului consultativ politic din Sankt Petersburg. Din același an, a obținut și funcția de consilier al șefului Administrației Președintelui Federației Ruse.

În martie 2000, ea a devenit consilierul principal al lui Vladimir Putin pentru alegerile prezidențiale din 7 mai, în urma cărora fostul colonel KGB s-a înscăunat la Kremlin până în zilele noastre.

În aprilie 2000, printr-un decret semnat de Vladimir Putin, care era președinte interimar până la alegeri, Narusova a fost numită președinte al consiliului de supraveghere al Fundației ruso-germane pentru înțelegere reciprocă și reconciliere.

Putin și Narusova pe vremea când erau aliați

20 de ani mai târziu, în martie 2020, Narusova s-a transformat într-un opozant feroce al despotului de la Kremlin: a fost unul dintre cei trei membri ai Consiliului Federației care s-au abținut de la votul legii privind modificările constituționale.

În februarie 2022, când Vladimir Putin a anunțat recunoașterea independenței republicilor Donețk și Lugansk, Narusova s-a situat împotriva invaziei armate în Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trei tentative eșuate ale lui Putin de a-l asasina pe Zelenski, prin grupul Wagner, cecenii lui Kadârov și armata Rusiei

* VIDEO. Mesaj furios al lui Zelenski către liderii NATO: „Pe noi nu ne cumpărați cu un litru de benzină pentru un litru din sângele nostru!” / „Ați dat undă verde pentru bombardarea orașelor Ucrainei” / „Vor muri oameni, în această noapte, din cauza voastră”

* „S-a terminat cu marea armată rusă! Va mai avansa cel mult 2-3 zile. Deja, lângă Kiev îi batem de-or să «zboare» în curând. Aici, în pământul nostru, îi vom îngropa pe toți!”

* „WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

* Rusia strânge lațul: spre Kiev se îndreaptă 4 coloane, invadatorii au intrat în orașul-cheie Mikolaiv, urmează Odessa. În est, Mariupol e pus la pământ

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Coșmarul în care i-a aruncat Putin pe ruși în cea mai neagră săptămână din ultimii 75 de ani. Viața lor a devenit brusc infernală

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

2 COMENTARII

  1. Românii știu foarte puține lucruri despre disidenți și intelighenție. De aceea, avem mare demonstrație la Praga, cu intervenție Zelenski pe ecrane, iar la București tăcere, de parcă coaliția ar aștepta să se termine cu alegerile din țara lui Viktor Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here