sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUcrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014...

Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

-

Mai multe surse – ucrainene, ruse și neutre – au anunțat joi că generalul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41 a Rusiei, a fost ucis în Ucraina. Suhovețki a fost decorat de mai multe ori de Vladimir Putin, inclusiv pentru rolul său în misiunea de capturare a Crimeei, în 2014.

Generalul Andrei Suhovețki (47 de ani), o legendă a armatei ruse, ar fi murit miercuri în Ucraina, anunță pagina oficială a Forțelor Armate Ucrainene. Informația a fost asumată, pe baza unor „surse sigure”, și de Newsweek și Europa Liberă.

Moscova nu a comentat oficial această informație, dar ea a fost confirmată de camarazi ai militarului, din armata rusă.

Informația a fost dată ca sigură de pagina oficială de Facebook a Forțelor Armate Ucrainene.

- Advertisement -

Știrea a fost anunțată și de corespondentul tabloidului rus Komsomolskaia Pravda, Alexander Kots, pe canalul său Telegram, fără referire la surse, scrie Europa Liberă.

Potrivit Newsweek, și presa ucraineană a citat o postare de pe rețeaua socială rusă VKontakte, care anunța decesul, postare scrisă de Serghei Cipilev, un deputat al grupului de veterani ruși, Combat Brotherhood.

„Cu mare durere am aflat vestea tragică a morții prietenului nostru, generalul-maior Andrei Aleksandrovici Suhovețki, pe teritoriul Ucrainei în timpul unei operațiuni speciale”, se arată în postarea lui Cipilev, fără a preciza circumstanțele.

- Advertisement -

În paralel, informația a fost confirmată de un camarad al generalului, pentru jurnalistul  Mark Krutov de la Europa Liberă.

Christo Grozev, directorul executiv al site-ului de investigații Bellingcat, a scris și el pe Twitter că vestea morții pare a fi confirmată de un purtător de cuvânt al Uniunii Parașutiștilor Ruși. Jurnalistul a speculat că, dacă vestea se confirmă, aceasta ar fi „un factor major de demotivare pentru forțele rusești”.

Gen. Andrei Suhovețki

Andrei Suhovețki a fost numit comandant adjunct al armatei în toamna anului 2021. Anterior, el a comandat Divizia a 7-a de asalt aeropurtat din Novorossiisk, timp de trei ani. A mai luptat în războaiele din Cecenia și Siria.

Generalul are o bogată colecție de decorații, inclusiv pentru „Recuperarea Crimeei”, după invazia rusă din 2014.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* În doar 6 zile de război în Ucraina, Rusia are mai mulți morți decât URSS în 5 ani de Afganistan!

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Ce s-a întâmplat cu aviația lui Putin? Reuters: experții americani sunt surprinși. „Rușii nu sunt atât de buni pe cât se credeau”

„Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

* Cei 8 militari români care au murit în dublul accident aviatic din Dobrogea (pilotul avionului + cei 7 din elicopter)

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -