VIDEO. Mesaj furios al lui Zelenski către liderii NATO: „Pe noi nu ne cumpărați cu un litru de benzină pentru un litru din sângele nostru!” / „Ați dat undă verde pentru bombardarea orașelor Ucrainei” / „Vor muri oameni, în această noapte, din cauza voastră”

1
36925
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (44 de ani), a transmis vineri seară un mesaj neașteptat de dur, după summitul NATO de vineri. Liderul de la Kiev, aflat sub bombardamentele rușilor, s-a arătat dezamăgit și chiar furios că liderii țărilor NATO au respins solicitarea ucraineană de instituire a unei zone de excludere a zborurilor în spațiul aerian al Ucrainei.

Pentru Zelenski, instituirea de către NATO a unei zone de excludere a zborurilor (no-fly zone) în spațiul aerian al Ucrainei era vitală, întrucât ar fi scos avioanele și elicopterele rusești de pe cerul țării sale, iar Ucraina n-ar mai fi fost bombardată din aer.

Dar acest lucru ar fi fost posibil doar prin angajarea în luptă a aviației NATO, ceea ce ar fi presupus o confruntare directă între Alianța Nord-Atlantică și Rusia, ceea ce Occidentul – din rațiuni strategice și politice – a evitat până acum, pentru a nu se ajunge la un război mondial în era nucleară.

Această argumentație nu l-a convins pe președintele Ucrainei, care s-a înfuriat, dând impresia că după 10 zile sub preiune îl lasă nervii și spune chiar vorbe nesăbuite, în condițiile în care ajutorul militar primit până acum din partea Occidentului i-a fost vital în rezistența anti-rusă.

E posibil ca Zelenski să fi recurs la acest mesaj pentru a-i face pe occidentali să sporească și să grăbească livrarea de noi arme cu care ucrainenii să se apere împotriva tancurilor, avioanelor și elicopterelor ucrainene.

Mesajul dur al lui Volodimir Zelenski

 • ”Ei (liderii NATO – n. red.) știu că Rusia vrea să continue războiul în Ucraina, știu că vor mai muri oameni, dar oricum refuză să introducă no-fly zone deasupra Ucrainei. 
 • „Țările NATO au inventat narativul că no-fly zone ar declanșa un război al Rusiei împotriva NATO.”
 • „Sunteți obligați să vă gândiți la oamenii care vor muri în această noapte din cauza voastră, din cauza slăbiciunii voastre!”
 • „Tot de ce a fost în stare NATO azi e să achiziționeze 50 tone de combustibil pentru Ucraina. Ce sa facem cu asta, să ardem Memorandumul de la Budapesta?”
 • „Oare ăsta este NATO pe care ni l-am dorit?”
 • „Azi, liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor Ucrainei.”
 • „Nu știu pe cine puteți să apărați. Apărați-vă măcar țările voastre!”
 • „Pe noi nu ne cumpărați cu un litru de benzină pentru un litru din sângele nostru! Sânge vărsat pentru Europa noastră comună, pentru libertatea noastră comună, pentru viitorul nostru comun.”

VIDEO: Dezlănțuirea lui Zelenski

Cu câteva ore mai devreme, Volodimir Zelenski ceruse solidaritate, într-un discurs emoționant pentru cetățenii Europei. El a fost ovaționat în direct de sute de mii de oameni ieşiţi în stradă la Praga, Bratislava, Frankfurt, Viena, Lyon, Tbilisi și Vilnius, în semn de solidaritate cu Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „S-a terminat cu marea armată rusă! Va mai avansa cel mult 2-3 zile. Deja, lângă Kiev îi batem de-or să «zboare» în curând. Aici, în pământul nostru, îi vom îngropa pe toți!”

* „WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

* Rusia strânge lațul: spre Kiev se îndreaptă 4 coloane, invadatorii au intrat în orașul-cheie Mikolaiv, urmează Odessa. În est, Mariupol e pus la pământ

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Coșmarul în care i-a aruncat Putin pe ruși în cea mai neagră săptămână din ultimii 75 de ani. Viața lor a devenit brusc infernală

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

1 COMENTARIU

 1. Se pot trimite rachete sol-aer moderne si eficiente, daca chiar se doreste lupta eficienta contra aviatiei ruse chiar si fara implicarea avioanelor NATO. Acum, nu cind e prea tirziu.
  Insa daca gindirea NATO e sa nu-l supere prea tare pe Putin atunci…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here