„Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

1
5556
Patriarhul Kiril și dictatorul Putin - doi KGB-iști aflați în slujba diavolului, dar care pozează în creștini

Paul Palencsar, publicist rafinat și teolog cu vederi luminate, preot care predică pentru viață, umanitate și civilizație, a făcut o observație esențială: Vladimir Putin, care se prezenta drept „marele apărător al ortodoxiei” în fața „blestemățiilor Occidentului”, face acum genocid printre creștinii din Ucraina. Mai mult, a apelat la ajutorul musulmanilor din Cecenia pentru a-i măcelări pe ortodocșii ucraineni. Tot ortodocși sunt și majoritatea covârșitoare a militarilor ruși pe care-i trimite la moarte într-un război absurd.

Reproducem trei texte valoroase ale lui Paul Palencsar, postate de tânărul teolog pe contul său de Facebook.

Acesta observă tăcerea în care s-au cufundat majoritatea putiniștilor din România. Prea puțini mai au obrăznicia de a-și lăuda idolul în aceste zile cumplite. Dar ei n-au dispărut și nici nu și-au schimbat viziunea, avertizează Paul Palencsar.

„Mulți sunt atât de întunecați, încât Putin își câștigă bile albe în plus tocmai pentru crimele de război. Că Putin omoară ucrainieni ortodocși, că distruge cu bombe mănăstiri ortodoxe, că a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși, că milioane de frați ortodocși își abandonează casele și fug, nimic nu contează pentru admiratorii criminalului dictator”, observă teologul.

Miercuri, 2 martie: „Apărătorul familiei ucide familii. Trage cu rachete în maternități și grădinițe. Ucide copii”

„Lui Putin i-au murit lăudătorii în România. Tăcere. Nu mai e nici mare ctitor la muntele Athos, nici ortodoxul care ia lumină la Paște de la patriarhul Rusiei, și nici măcar apărătorul familiei, pe care hoardele de homosexuali din Vest vor s-o distrugă. Apărătorul familiei ucide familii. Trage cu rachete în maternități și grădinițe. Ucide copii.

Stați liniștiți. Agenții Rusiei în România, dar și idioții utili, nu și-au schimbat agenda sau discursul. Doar că discrepanța e prea mare între zoaiele verbale pe care le deversează de ani la televiziuni și crimele pe care Putin le comite acum în Ucraina. Putin e derbedeul planetei, criminalul dictator, iar asta se vede. Nu mai poate fi cosmetizat. Înțelege și fraierul cu patru clase.

Asta nu înseamnă că cei care-l admirau pe Putin nu o mai fac. Dimpotrivă. Mulți sunt atât de întunecați, încât Putin își câștigă bile albe în plus tocmai pentru crimele de război. Da, mulți dintre ei merg la biserică duminica. Că Putin omoară ucrainieni ortodocși, că distruge cu bombe mănăstiri ortodoxe, că a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși, că milioane de frați ortodocși își abandonează casele și fug, nimic nu contează. Argumentul că Putin ucide oameni și atât, indiferent de religie, e fără putere. Nu există.”

Marți, 1 martie: „Pentru Putin, sinuciderea ar fi o binecuvântare. Ar scăpa nemeritat de ușor”

„Sper să trăiesc ziua când acest criminal va fi judecat precum un criminal de război, de către un Tribunal internațional. Comunitatea internațională trebuie să-l așeze pe Putin pe banca acuzaților, împreună cu camarila ce-l înconjoară.

Procurorii trebuie să țină cont nu doar de crimele de război pe care Putin le comite acum în Ucraina, ci și de asasinatele pe care le-a comis împotriva tuturor celor care i s-au opus în decursul timpului – politicieni, jurnaliști, medici, activiști civic etc.

Pentru Putin, sinuciderea ar fi o binecuvântare. Ar scăpa nemeritat de ușor. Civilii uciși în Ucraina, milioanele de ucrainieni refugiați, soldații ucrainieni și ruși care mor acum, orfanii, văduvele, mutilații, toți sunt victimele acestui dictator nebun. Un criminal planetar, pe care planeta trebuie să-l judece cât mai curând.”

Duminică, 27 februarie: „Când un Patriarh ortodox vede forțe ale răului în cei care-și apără țara, în văduve, orfani și refugiați, în Cer e mare tristețe, iar pe pâmânt, urgie”

„Ce mai rămâne dintr-un patriarh care și-a abandonat menirea? Odăjdiile? Barba? Dar cui mai folosesc acestea? Morților? Orfanilor? Văduvelor? Refugiaților?

Când Putin aduna armată la granița Ucrainei, mi-am spus că nu e totul pierdut. Kiril, episcopul Moscovei și patriarhul întregii Rusii, era acolo, lângă balaurul din Kremlin. El era sticluța cu iubire, din care trebuia picurat pe inima împietrită a celui îmbătrânit în rele. Dar n-a fost.

Când puterea iubirii se dizolvă în iubirea puterii, când împărăția de aici ia locul celei de dincolo, Dumnezeu e evacuat din Biserica pentru care și-a dat Sângele pe cruce. De la Patriarh la Mare Inchizitor e doar un pas.

Când un Patriarh ortodox vede forțe ale răului în cei care-și apără țara, în văduve, orfani și refugiați, în Cer e mare tristețe, iar pe pâmânt, urgie. Un talant de mare preț a fost îngropat. În loc să rodească, putrezește în pământ.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Ce s-a întâmplat cu aviația lui Putin? Reuters: experții americani sunt surprinși. „Rușii nu sunt atât de buni pe cât se credeau”

„Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here