Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

1
14368
În război, preotul Maksim Kozachyna devenise capelan militar

Armata rusă l-a ucis pe preotul ortodox Maksim Kozachyna lângă orașul Ivankov, din regiunea Kiev, acolo unde slujea acesta. Rușii l-au împușcat duminică, 27 februarie, în timp ce părăseau orașul. Invadatorii nu au permis ca trupul preotului să fie luat pentru a fi îngropat.

Teologul Andriy Smirnov a scris pe Facebook:Preotul ortodox Maksim Kozachyna a fost ucis de soldații ruși care înaintau. Preotul tocmai părăsea orașul cu mașina. Soldații ruși nu au permis localnicilor să-i scoată cadavrul din mașină”.

Informația a fost confirmată și de reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, arhiepiscopul Evstratiy Zarya: „Din păcate, așa este. Am primit această informație în urmă cu câteva zile, când invadatorii ruși se deplasau prin Ivankov, dar cei care mi-au dat informația nu au putut s-o confirme 100%, pentru că militarii ruși nu au permis nimănui să ia cadavrul”.

Arhiepiscopul Zarya a adăugat că moartea preotului Kozachyna a fost confirmată, în cele din urmă, marți, 1 martie, de martori oculari.

„Până la sfârșit, am sperat că a fost doar rănit și a rămas în viață. Dar ne-au confirmat că a fost ucis”, a spus declarat arhiepiscopul Zarya.

El a mai menționat că, la momentul crimei, Kozachyna se afla în sutană de duhovnic.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Ucraina a declarat că nu cunoaște care a fost motivul conflictului.

Preotul Maksim Kozachyna

Preotul Dmitri Povorotny spune că Maksim Kozachyna a fost ucis pentru a-i fi luată mașina: „Pur și simplu, l-au scos din automobilul și l-au împușcat”.

El a spus că preotul Maxim era originar din regiunea Dnepropetrovsk. Absolvise o școală secundară în 1996 și a intrat la Seminarul Teologic din Kiev, unde a studiat până în 2000. De atunci, a fost paroh al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Rozvazhiv, raionul Ivankov, regiunea Kiev. În timpul războiului ruso-ucrainean, a devenit capelan militar.

Pe hartă e marcat orașul Ivankov, la nord-vest de Kiev, unde a fost împușcat preotul Maksim Kozachyna

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 8 militari care au murit în dublul accident aviatic din Dobrogea (pilotul avionului + cei 7 din elicopter)

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* În doar 6 zile de război în Ucraina, Rusia are mai mulți morți decât URSS în 5 ani de Afganistan!

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Ce s-a întâmplat cu aviația lui Putin? Reuters: experții americani sunt surprinși. „Rușii nu sunt atât de buni pe cât se credeau”

„Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here