Clanurile interlope din Caracal și din întregul județ Olt fac servicii PSD, având legături speciale cu fruntașii locali ai acestui partid, a explicat un politician de opoziție din Olt. Serviciile sunt diverse: voturi, bani, cadouri, „băieți” pentru pază, „fete”, ponturi imobiliare etc.
În schimbul acestor servicii, interlopii beneficiază de contracte cu instituțiile statului și de protecție în fața legii. De aceea, șefii Poliției din Caracal și din județul Olt sunt numiți de PSD-iștii influenți din zonă (senatorul Paul Stănescu, deputatul Dan Ciocan, care se consultă cu Darius Vâlcov și Florin Iordache) după „negocieri” cu liderii interlopi, mai ales Oacă și Rădoi-„Codiță”.
Principalele servicii oferite de interlopi PSD-ului în Olt
- Șpagă. Este sfântă și se practică, de regulă, „la sacoșă”.
- Cadouri. La nunțile unor beizadele de PSD-iști, interlopii oferă direct sau prin intermediari daruri enorme, sub formă de bani, mașini, terenuri, case sau excursii în paradisuri exotice.
- Pază. Interlopii asigură „băieți” musculoși pentru paza unor obiective ale politicienilor (case, sedii de firme etc.) și pentru evenimente (nunți, petreceri etc.).
- Ponturi imobiliare. Interlopii cunosc bine orașele și satele cu potențial imobiliar, dar au relații și la Cadastru. Ei îi anunță pe politicieni când află de „o afacere bună”, cedând-o uneori în favoarea lor. Mulți PSD-iști din Olt, ca și șefi de Poliție sau ai altor instituții, și-au construit vile pe pământuri cumpărate ieftin de la interlopi sau la ponturile acestora. Alteori, ponturile sunt folosite doar pentru a face bani din tranzacții imobiliare: politicianul sau cineva din familia lui cumpără ieftin și vinde la prețul pieței (adică mult mai scump).
- „Fete”. Interlopii le asigură politicienilor „fete” pentru propria distracție sau pentru partenerii lor de afaceri, mai ales la partidele de vânătoare.
- Servicii electorale. În campania electorală, interlopii își pun „băieții” la treabă. Misiunile lor: să susțină pe față candidații PSD, să intimideze Opoziția, să rupă afișele Opoziței și să răspândească zvonuri negative despre candidații acesteia. Și, cel mai important, să facă mobilizare la vot, mai ales în rândul populației sărace, neinformate și ușor de influențat. În ziua votului, interlopii asigură și logistica, punând la dispoziție sute de mașini pentru a-i luat de acasă pe alegători și a-i duce la secția de votare (mai cu vorba bună, mai cu forța).
Colaborarea PSD-interlopi este explicația pentru care anumite comune din Olt și Dolj (județ organizat exact pe aceeași schemă) sunt fruntașe pe țară la participarea la vot, cu o prezență de 180%, 150% sau 120%, deși nu sunt stațiuni turistice sau centre universitare.