Concertul Bon Jovi a dat ocazia unor angajați din Palatul Parlamentului să arate cât sunt de josnici. Deși duminica e zi liberă și la Parlament, și la Curtea Constituțională (instituții găzduite de clădire), „ploșnițele” bugetare au venit cu sutele, aducându-și și rubedeniile sau prietenii, să vadă gratis concertul trupei americane, dintr-un loc privilegiat.
Conform relatărilor și imaginilor de pe Facebook, sute de persoane au urmărit din curtea Parlamentului, de sus, de pe peluză, concertul care a avut loc duminică seară în Piața Constituției. Biletele la nivelul asfaltului, în Piața Constituției, au costat între 230 și 750 de lei.
Organizator: S-a umplut toată zona de sud a Casei Poporului
Concertul a fost organizat de Marcel Avram. O reprezentantă a acestuia, Denise Săndulescu, a explicat la Digi 24: „Domnul Marcel Avram a avut o discuție cu Administrația de la Palatul Parlamentului, a rugat frumos, pentru o anumită zonă care încă nu a fost contractată de noi, ca organizator, să ne-o pună în contract. Acest lucru a fost imediat respins, fără niciun fel de explicație. În schimb, cu o oră înainte de eveniment, s-a umplut toată zona de sud a Casei Poporului, în care nu poți să intri dacă nu ai o anumită legitimație, invitație. Asta înseamnă că acolo s-a produs o zonă, creată de Casa Poporului, fără acordul nostru, ca organizator. Din partea lor a fost un comentariu care a ajuns foarte clar la domnul Avram, unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: «În grădina mea, fac ce vreau și organizez ce vreau eu». Nu mi se pare corect ca unii să stea pe gratis, iar alții să facă mari eforturi să cumpere un bilet”.
ONG-istă: Nesimțirea politicienilor e fără limite
Oana Gheorghiu, vicepreședinte al ONG-ului „Dăruiește viață”, s-a aflat printre participanții la cel de-al doilea show susținut de formația americană în București, după cel din 2011. Ea și-a scris impresiile pe Facebook, dar a publicat și o înregistrare video, în care zeci de mașini ies din Curtea Parlamentului, după concert.
„Ceva frumos, neaoș, românesc. Dealul Parlamentului, acolo unde plătitorii de bilete nu au acces, e plin de oameni. Sute, după estimarea mea. Cu jandarmi printre ei. Cum au intrat acolo oamenii? Ce părere au organizatorii, dar mai ales Jandarmeria Română, care gestionează accesul în curtea Parlamentului, ar fi interesant să aflăm.
Organizator: Unii au intrat cu mașinile pe la intrarea Senatului
Laurențiu Ionescu, organizator de spectacole, a scris pe Facebook că parlamentarii și rudelor lor care au asistat la concertul lui Jon Bon Jovi din curtea Palatului Parlamentului au furat organizatorului aproximativ 60.000 de euro.
„Aseară, la concertul Bon Jovi, peste 1.000 de oameni au văzut spectacolul de pe esplanada Casei Poporului. Nu, nu a fost o categorie anume de bilete. I-am vazut pe unii dintre cei care au intrat, inclusiv cu mașinile, în curtea Parlamentului, pe la intrarea Senatului. În general, mașini de Giurgiu și Teleorman, dar și de Olt, Argeș și București. În primul rând, mă întreb cum au fost lăsați să intre într-o zonă în care îți trebuie ecuson sau invitație, iar duminica – fiind zi nelucrătoare – nu prea aveau ce să caute acolo
A doua întrebare este dacă administrația Parlamentului și/sau a Jandarmeriei a «vândut» bilete la concert și dacă, da, au fost fiscalizate.
A treia întrebare este dacă cei care au permis accesul în curtea Parlamentului, pentru participarea la concert, au avut vreun acord cu organizatorii spectacolului. Altfel, se poate numi furt ceea ce s-a întâmplat. Dacă cel mai ieftin bilet oficial a fost de 280 de lei, vorbim despre 50-60.000 de euro furați organizatorului!!! Mă întreb dacă va face careva o sesizare oficială și dacă șefii jandarmilor vor verifica dacă cei care au fost lăsați să intre în curtea Parlamentului au dat șpagă și cui.
În calitate de organizator de spectacole, vă spun, celor care nu știți, că în jur de 50% din prețul unui bilet la un spectacol îl reprezintă comisioane, taxe și dări la stat, cum ar fi comisionul ticketerului, TVA, taxa de spectacol la Primărie, Crucea Roșie, timbrul muzical, drepturi de autor, taxa de monument istoric etc. Din cealaltă jumătate este plătit artistul, plus producția, transportul, cazarea. Un organizator care rămâne cu 3-5% este un unul mulțumit. Și se găsesc fel de fel de derbedei care să ți-i ia și p-ăia…”.
Claudiu Năsui: Hoție cu premeditare
A făcut cineva sesizare oficială: Claudiu Năsui, deputat USR. Acesta a trimis trei interpelări, către Senat, Camera Deputaților și Curtea Constituțională, în încercarea de a-i depista pe profitori. Claudiu Năsui a făcut precizări pe Facebook.
„Pe principiul «Cine împarte, parte-și face», dacă ai pile, ai acces gratis la concert. Hai să aflăm cine sunt nerușinații care au profitat de accesul în Parlament ca să vadă un concert de pe peluza Parlamentului!
Am văzut cu toții pozele și filmulețele cu angajații Parlamentului care au venit la Parlament deși duminica este zi nelucrătoare. Motivul? Au vrut să vadă concertul Bon Jovi dintr-un loc premium și fără să plătească un leu. Că doar nu au pile degeaba. În contextul în care un bilet pe aceeași peluză costa între 600 și 2.500 de lei, sute de oportuniști au profitat de sistemul de cunoștințe și au intrat pe la intrările oficiale ale diverselor instituții de stat.
Ei sunt cei pe care îi plătim din taxele și impozitele noastre. Au până și pensie specială. De ce? Pentru că pot. Pentru că lumea se împarte în contribuabili, care plătesc taxe și impozite de le vine rău, și șmecheri, care au pensii speciale și acces gratuit la concerte.
Nu numai atât, dar se pare că acest lucru a fost și premeditat: când organizatorii au încercat să închirieze prin contract și acest spațiu, cererea le-a fost respinsă imediat, fără un motiv explicit. Practic, piloșii s-au asigurat că au loc în față, în timp ce oamenii de rând au plătit bilete, cum este și cinstit să o facă.
Astăzi am trimis trei interpelări pentru a afla cine a profitat de acest spațiu: una la Camera Deputaților, una la Senat și una la CCR, având în vedere că ei sunt cei care trebuie să aprobe accesul oricui nu are legitimație, prin liste trimise în prealabil. Astfel, vom afla și noi cine sunt cei care cunosc pe cine trebuie.
Am pus trei întrebări. 1. Care e hotărârea de Birou Permanent prin care s-a stabilt acel acces? 2. Care e lista persoanelor care au intrat? 3. Care a fost motivul invocat pentru a veni într-o duminică după-masă la muncă?
Martorii au spus că, în general, mașinile erau de Giurgiu și Teleorman, dar și de Olt, Argeș și București. Odată cu răspunsul oficial, vom afla mai concret cine pe ce filieră a venit. România piloșilor este o Românie în care, dacă ești corect, ai de pierdut. E timpul să stopăm acest tip de mentalitate, iar cei responsabili să plătească, măcar cu obrazul!”
În primul și-n primul rând noi nu avem politicieni, clasă politică. Avem doar porcime politică. Niște lepre și paraziți, hoți, analfabeți și profitori la maxim. De o nesimțire incredibilă. Greblează fiecare din ei sume incredibile, lună de lună, din banii noștri, fără să facă nimic util și, cu toate astea nu sunt în stare să plătească un bilet la concert. Pentru că „aleșii neamului” se consideră mai presus de restul cetățenilor României și deasupra oricărei legi, fiind învățați cu sfidarea legii și disprețul suveran la adresa țării și poporului. Dacă aș fi în locul lui Marcel Avram aș da în judecată Parlamentul României pentru porcăria comisă de aceste gunoaie și de administrația clădirii Parlamentului, la fel niște mizerabili și jigodii. Și aș cere despăgubiri importante. Dar plata tot noi am asigura-o. Tot noi am plăti sfidarea și nesimțirea acestor paraziți, buni de nimic.
Felicitari, domnule Cartianu pentru ca nu iertati nedreptatile si magariile din Romania cea ajunsa in mainile unor escroci.
Felicitari si domnului deputat Claudiu Nasui pentru ca ia, ca de obicei, atitudine. Este printre primii trei politicieni pe care ii apreciez.
Felicitari si pt ca le-ati spus „paduchi”. Asta sunt, niste paduchi lacom., Oricat au, tot nu le mai ajunge. La fel ca cei cu salariile si pensiile nesimtite – in loc sa-i sature si sa-i fereasca de coruptie, le deschid si mai mult apetitul.
Organizatorul trebuie sa le ceara despagubiri. Dar din buzunarul lor, nu din cel public!
Exact în aceşti termeni gândeşte Poporul. Spre deosebire de intelectuali, fără iluzii că se intră în politică pentru altceva. Corupţia e boala fatală a României, iar principalul efort de vindecare e… emigrarea.