În timp ce rușii demolează cu tunurile orașele Ucrainei, Putin îi acuză pe ucraineni că „sunt gangsteri extremi, folosesc civilii ca scuturi umane”, iar „soldații ruși protejează civilii”

1
5365
Putin a părut foarte crispat pe parcursul discuției sale cu Consiliul de Securitate al Rusiei, din cursul zilei de 3 martie

Dictatorul rus Vladimir Putin a avut joi o nouă intervenție din realitatea paralelă pe care și-a creat-o, acuzându-i pe apărătorii Ucrainei pe care a invadat-o că ar fi „gangsteri extremi” deoarece iau ostatici civili pentru a-i folosi ca scuturi umane! Chiar în timp ce Putin făcea aceste afirmații destinate în primul rând publicului din țara sa, armata rusă bombarda masiv și la întâmplare orașele ucrainene.

După ce atacul-fulger, prost plănuit și executat de niște trupe care n-au chef să moară pentru ambițiile lui Putin, a eșuat lamentabil, comandamentul armatei ruse a schimbat strategia și, începând de miercuri, a trecut la demolarea sistematică a orașelor asediate. Rușii bombardează localitățile cu tot armamentul convențional pe care-l au, țintind cu predilecție cartierele de locuințe și instalațiile vitale pentru menținerea vieții – care asigură apa, electricitatea, încălzirea, hrana. În cursul zilei de joi au apărut imagini cutremurătoare cu un sat de 600 de locuitori distrus complet, până la pământ, de artileria rusă.

Putin pretinde că „operațiunea specială” din Ucraina merge conform planului. Sursele spun însă că președintele rus e tot mai agitat de rezistența pe care o întâmpină armatele sale

Noua tactică pare să vizeze în primul rând demoralizarea populației și presarea conducerii ucrainene să se predea sau să renunțe la a mai opune rezistență în centrele urbane.
În acest timp, Guvernul de la Moscova a eliminat cât s-a putut de mult legătura populației din țară cu presa și rețelele sociale globale. Cea mai mare parte a locuitorilor Rusiei sunt astfel „îndopați” doar de propaganda Kremlinului. La televiziunile rusești abia dacă se pomenește despre războiul din Ucraina, care e numit „operațiune specială”. În schimb, se difuzează de dimineață până seara „informații” despre “naziștii ucraineni” care comit “masacre” ale rușilor în Donbass.

Putin a negat joi, într-o discuție filmată cu Consiliul de Securitate al Rusiei, că armata rusă ar fi ucis civili în Ucraina și că ar trage asupra orașelor, scrie Daily Mail. În schimb, președintele Rusiei i-a acuzat pe soldații ucraineni că au luat populația ostatică și că-și ascund echipamentul militar în zonele civile. Acesta i-a numit pe apărători „gangsteri extremi”, în continuarea narativului despre „naziștii” și „extremiștii” care controlează acum Ucraina.

Putin a mai pretins că „operațiunea militară specială” merge conform planului. Publicul rus, căruia presa controlată de Kremlin nu i-a dezvăluit nici invazia, nici proporțiile luptelor și ale distrugerilor, nu știe că armata rusă a suferit înfrângeri dureroase, n-a reușit să cucerească orașele vizate și că a suferit pierderi masive, inclusiv de vieți omenești.

Totuși, sursele sugerează că, dincolo de discursul său – pe parcursul căruia a părut crispat -, Putin este “agitat” de forța rezistenței pe care o întâmpină trupele sale. Publicului rus, șeful statului îi spune în continuare că „operațiunea specială” vizează doar protejarea regiunii estice Donbass.

Confruntat cu evidența că Rusia a pierdut unul dintre cei mai decorați generali ai săi – care a participat în 2014 la cotropirea Crimeei –, Puțin a fost nevoit să recunoască acest lucru, dar a pretins că ofițerul s-ar fi autodetonat într-un act eroic, ucigând împreună cu el mai mulți soldați ucraineni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* În doar 6 zile de război în Ucraina, Rusia are mai mulți morți decât URSS în 5 ani de Afganistan!

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Ce s-a întâmplat cu aviația lui Putin? Reuters: experții americani sunt surprinși. „Rușii nu sunt atât de buni pe cât se credeau”

„Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

* Cei 8 militari români care au murit în dublul accident aviatic din Dobrogea (pilotul avionului + cei 7 din elicopter)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here