Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

0
10035
Guvernul Ucrainei a făcut apel la luptătorii din întreaga lume să vină pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunțat joi că primii luptători străini, au sosit în țară pentru a lupta împotriva invaziei rusești, scrie CNN. În total, susține șeful statului ucrainean, ar fi vorba de circa 16.000 de voluntari care “sunt pe drum”.

Ucraina întâmpină deja voluntari străini. 16.000 sunt deja pe drum pentru a proteja libertatea și viața pentru noi și pentru toți„, a afirmat Zelenski într-un discurs video postat joi, pe Facebook. Guvernul ucrainean a făcut apel la oameni din întreaga lume să se alăture luptei împotriva Rusiei.

Zelenski nu a precizat de unde au venit luptătorii. Este interesant de lămurit acest lucru, pentru că SUA și Marea Britanie au recomandat cetățenilor lor ca, din contra, să se abțină de la implicarea în conflict. Pe de altă parte, Franța a eliberat ucrainenii înrolați în Legiunea Străină, lăsându-i să meargă în țară pentru a lupta cu invadatorii.

Guvernele de la Washington și Londra au trimis doar ajutor sub formă de armament și au susținut Ucraina impunând sancțiuni severe Rusiei. Președintele a făcut referire și la acest ultim lucru, mulțumindu-le aliaților pentru că Ucraina primește zilnic „muniție nouă de la partenerii noștri, de la prietenii adevărați. În fiecare zi avem arme din ce în ce mai puternice„.

În afară de britanici și americani, Spania se pregătește să trimită armament ofensiv: mitraliere ușoare, grenade și lansatoare de rachete.

Germania, care a acceptat pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial să exporte armament, a aprobat sprijinirea Ucrainei cu 500 de rachete sol-aer Stinger, capabile să doboare avioanele rusești, și cu 1.000 de arme antitanc. Până atunci, din depozite au plecat spre Ucraina 2.700 de lansatoare „Strela”, de producție sovietică, rămase pe stoc din perioada Republicii Democrate Germane, scrie Deutsche Welle. Acestea sunt sisteme portabile sol-aer ușoare, folosibile de un singur soldat care trage cu ele de pe umăr. Pot fi folosite împotriva avioanelor care zboară la joasă altitudine și au ghidaj cu infraroșu.

Lansatoarele „Strela” sunt de generație veche – produse de Uniunea Sovietică începând cu 1968 – și par neadecvate pentru acest război, dar prima săptămână a luptelor din Ucraina a dovedit că și armata lui Putin este, în foarte mare măsură, tot una care folosește mai degrabă tehnică de luptă sovietică din anii 1970-1980. Exceptând unele sisteme de rachete și câteva escadrile cu avioane moderne, grosul trupelor poartă un război de Secolul XX – de aici și pierderile foarte mari suferite până acum.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* În doar 6 zile de război în Ucraina, Rusia are mai mulți morți decât URSS în 5 ani de Afganistan!

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Ce s-a întâmplat cu aviația lui Putin? Reuters: experții americani sunt surprinși. „Rușii nu sunt atât de buni pe cât se credeau”

„Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

* Cei 8 militari români care au murit în dublul accident aviatic din Dobrogea (pilotul avionului + cei 7 din elicopter)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here