Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

3
1707
Serghei Șoigu - Vladimir Putin

Dictatorul rus Vladimir Putin le-a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și șefului Statului Major, Valeri Gherasimov, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce a acuzat „declarațiile agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters și France Presse. Forțele de descurajare nucleară ale Rusiei au fost puse în stare de alertă maximă.

Într-o întâlnire cu liderii militari de la Moscova, transmisă în direct de televiziunea de stat, Vladimir Putin a spus, cu o mină marțială:

„Ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Sceleratul de la Kremlin a continuat cu „argumente” din arsenalul său diversionist-mitoman:

„Dragi colegi, după cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică – mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră”.

Ambasadorul american la ONU a reacționat imediat, spunând că decizia arată că liderul rus escaladează conflictul într-un mod inacceptabil.

În acest context, trebuie menționate patru evenimente din ultimele zile:

  • În Belarus, dictatorul Aleksandr Lukașenko organizează astăzi – duminică, 27 februarie – un referendum pentru adoptarea unei noi Constituții, prin care republica ex-sovietică ar renunța la statutul de țară non-nucleară, într-un moment în care țara a devenit o rampă de lansare pentru trupele rusești care invadează Ucraina.
  • Rusia a acuzat Ucraina, în ultimele zile, că vrea să fabrice o bombă nucleară ”murdară”.
  • Fosta centrală nucleară de la Cernobîl, din apropierea graniței cu Belarus, a fost unul dintre primele obiective ale invaziei ruse, aflându-se și acum sub controlul trupelor lui Vladimir Putin.
  • Trupele rusești s-au apropiat sâmbătă de centrala nucleară ucraineană din Zaporizhzhia, de pe Nipru, și și-au îndreptat rachetele spre ea, a declarat Vadim Denisenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Potrivit informațiilor publice, Moscova deține un stoc de circa 4.310 focoase nucleare. O parte importantă dintre acestea sunt ținute în rezervă, restul fiind instalate pe diferite arme terestre, marine sau aeriene.

O treime dintre armele nucleare al Uniunii Sovietice erau amplasate pe teritoriul Ucrainei, însă aceasta a renunțat la ele după dezmembrarea URSS, primind în schimb garanții scrise de independență și suveranitate de la Federația Rusă, SUA și Marea Britanie, prin Tratatul din 1994, semnat de cele patru țări la Budapesta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Azi, în plin război, Lukașenko organizează un referendum de modificare a Constituției, pentru a putea folosi arme nucleare!

* Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* În trei zile, Rusia a pierdut 4.300 de militari, 706 vehicule blindate, 146 de tancuri, 27 de avioane, 26 de elicoptere și 2 nave

* VIDEO. Putin cere armatei ucrainene să doboare, prin lovitură de stat, „clica de drogați, naziști și teroriști” care conduce țara

* Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

* 5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

* Ministrul ucrainean al Apărării: „Rezistând 55 de ore, am distrus complet planurile inamicului”. 3.500 de ruși morți, 200 capturați

* Epuizați și rămași fără muniție, soldații ruși refuză să mai lupte, dezertează sau se predau trupelor ucrainene. Tot mai multe blindate rămân fără combustibil

* „În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

* Primul român omorât de rachetele lui Putin, în Ucraina, aproape de Transnistria. Andrei Dumbravă avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni

* Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

* Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Zelenski: „Am fost lăsați să luptăm singuri. Tuturor le e frică”. Germania se opune decuplării Rusiei de la SWIFT, care ar fi o lovitură mortală

* Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

* Maia Sandu joacă tare: Moldova blochează Spunik.md, arma propagandistică prin care Rusia „incită la ură și război” în limba română!

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

3 COMENTARII

  1. Obraznicia acestui nemernic se datoreaza faptului ca au fost lasati sa se desfasoare in Africa unde au facut afaceri cu armament la negru contra metale pretioase. Au ajuns toti putrezi de bogati prin razboaiele in care mor oameni nevinovati, sub ochii Frantei, UK, SUA. China la fel s-a dus in Africa sa cumpere terminale si sa faca afaceri. Cand s-au vazut pe bani au inceput sa rada de occident si sa fie nepoliticosi. Dementul nu cred ca s-a gandit ca se va ajunge aici, el s-a crezut zmeu. Daca se va ajunge la un acord de incetarea focului, idiotul trebuie sa plateasca toate pagubele, Ucraina are distrugeri mari. Putin va fi tot mai izolat si tare imi este ca va pierde alegerile in 2024. Cu el se vor duce in Iad toti ceilalti care i-au tinut isonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here