Ca să-l protejeze pe Putin, oligarhul Deripaska vrea să mute capitala Rusiei în Siberia și să creeze „o altă țară”! Buncărul antiatomic e făcut deja…

2
10031
Vladimir Putin - Oleg Deripaska

Oligarhul Oleg Deripaska (54 de ani), unul dintre cei mai bogați afaceriști din Rusia (avea o avere de 3 miliarde de dolari, înaintea începerii războiului din Ucraina), a făcut declarații incendiare în cadrul Forumului Economic de la Krasnoiarsk (Siberia), care se desfășoară în format online în perioada 2-4 martie.

Președintele RUSAL, cea mai mare companie din lume din industria aluminiului, a cerut să se înceapă cât mai repede dezvoltarea Orientului Îndepărtat din Siberia, fiindcă interesele viitoare ale Rusiei „sunt în Asia”, nu în Europa, anunță RIA Novosti, preluată de site-ul Gazeta.ru.

Mogulul își nuanțează planurile: „Ei bine, nu ne vor europenii, trebuie să uităm asta și să construim o altă țară aici, ca să spunem așa, să-i dăm ocazia să o construim în alte condiții”.

În opinia lui, investițiile realizate în Siberia de Est ar fi cel mai important pas pentru începerea dezvoltării Orientului Îndepărtat și „o intrare reală pe piața asiatică nu cu materii prime, ci cu procesare”.

De asemenea, Deripaska a mai venit cu o idee: capitala Rusiei să nu mai fie Moscova, ci să fie mutată în Siberia!

Cele mai mari orașe siberiene sunt Novosibirsk (1.397.000 de locuitori), Omsk (1.166.092 de locuitori) și Krasnoiarsk (1.083.865 de locuitori). În partea europeană a rusiei, Moscova are 12 milioane de locuitori, iar vechea capitală, Sankt Petersburg – 5 milioane.

Buncărul antiatomic din Altai

Strategia lui Deripaska poate părea surprinzătoare. Dacă ne gândim însă că este unul dintre apropiații președintelui criminal Vladimir Putin, putem să anticipăm de ce militează pentru o asemenea concentrare de forțe.

În acest moment, după declanșarea războiului absurd din Ucraina, Putin este izolat și blamat de lumea civilizată, democratică, dar și de mare parte din propria-i populație, în special de cea din partea europeană a Rusiei. Chiar o parte din personalul FSB (fostul KGB) s-a dezis de deciziile sale nebunești. În acest sens, în presa de la Kiev au apărut informații conform cărora FSB ar fi mână-n mână cu serviciile secrete ucrainene pentru a dejuca toată „operațiunea specială” a Kremlinului. Uriașul număr de morți înregistrat în tabăra rusă în prima săptămână de război (aproape 9.000, după ultimele date) s-ar datora și unor „cârtițe” din FSB.

Tocmai de aceea, simțindu-se trădat, Putin a și fugit în republica siberiană Altai, aflată la peste 3.000 de kilometri de Moscova, la granița cu Kazahstan, China și Mongolia. Acolo s-a ascuns într-un buncăr uriaș, un adevărat oraș subteran, unde-i primește din când în când pe unii dintre acoliții săi din Guvern, Armată și FSB ori pe câte-un oligarh, ținându-i la o distanță de peste 12 metri, la capătul unei mese scabros de lungă.

Așadar, referirea lui Deripaska la dezvoltarea Siberiei are logica sa: Putin să fie cât mai departe de Moscova și de Europa și cât mai aproape de China, unde ar fi mai în siguranță.

După ce peste 90 de companii și instituții internaționale au aplicat sancțiuni drastice Rusiei, închizându-și pur și simplu activitatea și concediind sute de mii de oameni, miliardarul rus crede că țara sa va intra într-o criză profundă. „Criza este de cel puțin trei ani… Puteți înmulți criza din 1998 cu trei pentru a-i înțelege amploarea”,  spus Deripaska.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* Soldați belaruși refuză să se lupte cu ucrainenii! „Comandanții aleargă pe lângă coloană și-i forțează să execute ordinul”

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here