Rușii plănuiesc o falsă „adunare populară” pentru unificarea regiunii Herson (ocupată acum) cu Crimeea (anexată în 2014)

0
2022
Stânga: Dmitro Kuleba. Dreapta: regiunea Herson + Crimeea

Dmitro Kuleba (40 de ani), ministrul de Externe al Ucrainei, dezvăluie pe contul său de Twitter că ocupanții ruși plănuiesc o demonstrație falsă pentru unificarea regiunii Herson (care are peste un milion de locuitori) cu Crimeea, anexată printr-un referendum măsluit în 2014.

La miting, conform dezvăluirilor făcute de oficialul de la Kiev, urmează să participe presupuși „localnici” – în realitate, „importați” din peninsula anexată. Informația a fost preluată de unul dintre cele mai populare ziare din Ucraina, „Ukrainskaia Pravda”.

Anunțul lui Dmitro Kuleba, postat la data de 4 martie: „Când rușii nu pot atinge obiective reale, se concentrează pe emisiuni TV false. Capturând turnul TV din Herson, plănuiesc un spectacol: trupele ruse oferă ajutor umanitar, iar localnicii falși aduși din Crimeea organizează o demonstrație falsă în favoarea unificării cu Crimeea”.

Anterior acestui mesaj, chiar Uniunea Europeană raportase că în Herson, singurul oraș mare ocupat până acum de armata rusă, se transportaul oameni și mașini din Crimeea (anexată în 2014) pentru un fals „miting” separatist care să susțină interesul Kremlinului.

Regiunea Herson se află la nord de Crimeea, la vărsarea Niprului în Marea Neagră.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* Soldați belaruși refuză să se lupte cu ucrainenii! „Comandanții aleargă pe lângă coloană și-i forțează să execute ordinul”

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here