Șoșoacă a fost exclusă din AUR! 12 motive care au dus la eliminarea Senatoarei Urlătoare

14
6014
Tripleta Simion - Târziu - Șoșoacă în seara alegerilor (6 decembrie 2020). Și-au făcut loc în prim-planul pozei naistul conspiraționist Nicolae Voiculeț (cel cu ochelari) și patronașul de televiziune Bobby Păunescu (cel cu aplauzele)

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă (45 de ani) a fost exclusă miercuri din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), pe listele căruia a intrat în Parlament, potrivit unui anunț făcut de Biroul de presă al formațiunii, care la alegeri a fost înscrisă ca partid.

”Decizia a fost luată de senatorii Claudiu Târziu și Sorin Lavric și este susținută de forurile de conducere ale partidului”, a mai precizat Biroul de presă al AUR, fără a oferi alte informații.

Printre motivele excluderii:

 • numeroasele scandaluri în care Senatoarea Urlătoare a fost implicată, afectând imaginea AUR;
 • refuzul de a purta mască și de a se vaccina, dar mai ales afirmarea ostentativă a acestora în spațiul public; repetatele instigări la nerespectarea legii;
 • participarea la petreceri cu multe persoane, în care nu se respectă regulile impuse pe timpul pandemiei (ex.: sărbătorirea zilei de naștere a soțului ei, Silvestru Șoșoacă, vinerea trecută, într-un restaurant din Iași, unde invitații se țineau în brațe și cântau, în același timp, la un singur microfon);
 • indisciplina constantă în relația cu conducerea AUR, pe care a și atacat-o violent de două ori (când i-a reproșat că dijmuiește salariile parlamentarilor și când a fost deranjată de solicitarea de a-și revizui comportamentul);
 • incapacitatea de a respecta reguli stabilite de conducerea AUR pentru toți membrii de partid;
 • incapacitatea de a recunoaște, în dezbateri publice și în forurile de conducere ale partidlui, că a greșit și de a prezenta scuze atunci când e cazul;
 • modul abuziv în care a acționat în situații publice (ex.: și-a arogat, în mod ilegal, dreptul de a pătrunde în orice instituție publică, invocând statutul său de demnitar);
 • jignirile repetate pe care le-a adresat unor personaje publice (jurnaliști, politicieni, activiști civici etc.), când a fost contrazisă;
 • limbajul injurios, agresiv, conspiraționist, dublat de prea multele informații false (fake news);
 • participarea excesivă la proteste de stradă, ignorând apelurile la moderație făcute de șefii AUR;
 • inabilitatea de a-și lipi eticheta de „portavoce a Rusiei”;
 • invocarea repetată în mediul public a partidului din care face parte (Partidul Neamul Românesc – PNR, condus de dubiosul Ninel Peia, fost deputat PSD), în detrimentul AUR, pe listele căreia a intrat în Parlament (PNR face parte din AUR).

Dan Tănasă: „S-au strâns mai multe lucruri. Doamna Șoșoacă a fost extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”

Dan Tanasă, deputat AUR, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări”.

 • „Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român.”
 • „Este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Târziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei.”
 • „Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook.”
 • „S-au strâns mai multe lucruri. E o decizie luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român.”
 • „Nu ştiu care este reacţia domniei sale, dar doamna Şoşoacă ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut – și statutul de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, şi statutul de demnitar al statului român. Dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

14 COMENTARII

 1. Nu-i rău (pentru A.U.R., ca imagine!) că au dat-o afară, darrr… „cu o floare (în acest caz este vorba de-o… BURUIANĂ! -n.n.) NU se face primăvară!”…

  Mai sunt și (chiar… FOARTE-MULȚI!) alții de exclus, începând cuuu… FINANȚATORUL, RUSIA-PUTINISTĂ (!!!), daaaaaaaaaaa?!!!

  • Un lucru este CLAR ca lumina zilei: dacă ÎN MOMENTUL ALEGERII SALE (adică de la depunerea listelor de candidați și până în ziua alegerilor, 6 decembrie, INCLUSIV!), Șoșoacă… NU era membru A.U.R., s-a… comis o INFRACȚIUNE, iar consecințele nu pot fi altele decât următoarele două (CUMULATE!):

   1. Șoșoacă PIERDE mandatul de parlamentar!;

   2. În același timp, se cercetează PENAL infracțiunea, răspunderea penală aparținând atât candidatei (Șoșoacă), cât și celor din partid care, în momentul depunerii listelor, erau OBLIGAȚI să se asigure că Legea este respectată!

 2. Mai verificati si voi informatia inainte sa o lansati pe piata. Altfel, din greseala si superficialitate, ajungeti trompetele ciumatilor. Sosoaca nu a fost membra AUR. Asa ca nu puteau sa o dea afara din partid.

  • Domnu’ Vlaicu, mai verifică și ‘mneata înainte de a scrie o prostie! Șoșoacă putea candida pe lista AUR doar dacă era membră AUR (așa e legea). La fel, Tăriceanu (președinte ALDE) și Pavelescu (președinte PNȚCD) și-au dat demisia din partidele lor – PE CARE LE ȘI CONDUCEAU! – și s-au înscris în Pro România, respectiv PER, pentru a putea candida. După alegeri, au fost liberi să-și dea demisia din Pro România / PER și s-au reînscris în partidele lor.

   Apropo: deși se numește Alianța pentru Unirea Românilor, nu s-a înscris în alegeri ca o alianță (cum a fost, de exemplu, USR-PLUS, căci nu s-a finalizat fuziunea), ci ca un partid: Partidul AUR. Șoșocoanea și-a dat demisia temporar din partidul lui Ninel Peia și s-a înscris în Partidul AUR. Acum, în mod cert e din nou membră la Peia.

   Capisci?

   • De altfel, O MARE PARTE (!) dintre membrii-activi ai A.U.R. (inclusiv parlamentarii lor) au trecut, între alegerile locale (27 septembrie 2020) și cele legislative (6 decembrie), de la Partidul Neamul Românesc la A.U.R.!

    Aceasta-i situația și la Constanța, unde toți cei patru parlamentari (doi senatori și doi deputați) A.U.R. sunt din Nordul orașului-reședință de județ (Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu) și toți au fost militanți-activi ai Neamului Românesc la alegerile locale, sprijinindu-l pe cei care i-a și băgat în politică, adică pe candidatul partidului lui Peia la Primăria Năvodari, celebrul fost primar (P.S.D.-ist) PENAL (CONDAMNAT, PUȘCĂRIAȘ!) Nicolae Matei!

    • Și-uite-așaaa…, prin… întoarcerea-la-matcă (!) a ȚIGNIȚILOR lui Peia, o să ne trezim (destul de CURÂND!), din nenorocire, cu DOUĂ (2!) grupuri-parlamentare de DEMENȚI-PUTINIȘTI: al A.U.R. și al Partidului Neamul Românesc!

     La un moment dat, chiar am observat că Șoșoacă… FORȚA (!) excluderea sa, probabil pentru ca PRIMUL parlamentar al Neamului Românesc să nu fie unul plecat singur din A.U.R., ci dat afară: (ca) un fel de… justificare-simbolică a exodului ce se pregătește!

     Datorită Constituției IDIOATE pe care-o avem (și a legilor bazate pe aceasta!), nici nu va fi prima oară când partide care nu au trecut pragul-electoral… ajung în Parlamentul României!
     Șă ne amintim că nu mai demult decât în legislatura trecută, Partidul Pro-România, care… nici nu participase la alegerile din 11 decembrie 2016 (pentru că… nici nu era înființat!) a ajuns să aibă… cel mai curtat grup-parlamentar, de care a depins chiar… căderi și votări de guverne!

     • Asta-i (ÎNCĂ) o manevră-REUȘITĂ a… RUȘILOR: Putin ne-a băgat… NU UNUL, CI DOI (CEL PUȚIN, adică… DEOCAMDATĂ!) „morți-în-casă”!

      Acum, din ADUNĂTURA aia care ocupă 14% (!) din Parlamentul nostru, pot face… câte PĂPUȘI-MATRIOȘKA (!) vor: timp de patru ani, pot jongla cum doresc cu deputații și senatorii intrați în Legislativ pe listele A.U.R.!!!

      MULȚUMIM, drag popor-elector, pentru votul tău: de această dată, rușii n-au mai intrat cu tancurile în România, ci… DEMOCRATIC (!) prin votul liber al „boborului”!!!!!!!!

   • Domnu’ Cartianu,

    Iata ce zice Claudiu Tarziu pentru G4:
    https://www.g4media.ro/aur-revine-cu-o-precizare-sosoaca-a-fost-exclusa-din-grupul-senatorial-din-partid-n-a-facut-parte-claudiu-tarziu-am-descoperit-ca-nu-avea-semnata-adeziunea-formala.html#comments

    Iata ce mai zice Digi24 mai pe la sfirsitul articolului:”Doamna Şoşoacă este parlamentar al Partidului Neamul Românesc, ales pe listele AUR, în baza protocolului făcut între Partidul Neamul Românesc şi AUR în data de 20 octombrie 2020. Acel protocol a fost valabil până pe data de 7 ianuarie.” Atentie, 7 ianuarie.
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/diana-sosoaca-data-afara-din-grupul-aur-senatoarea-il-acuza-pe-un-colegul-sorin-lavric-de-misoginism-1449596

    Si Malin Bot zice tot asa.

    • Conform protocolului dintre AUR și PNR, anumiți membri PNR (printre care și Șoșocoanea) și-au dat temporar demisia din PNR și s-au înscris în AUR, ca să poată candida la alegeri. Apoi au revenit în PNR. Deci, da, Șoșoacă nu mai era acum membru AUR, dar a fost! Declarațiile sunt relative, legea e clară.

     • Nu se dau ei in vint dupa respectarea legii oricit de clara ar fi.
      Si daca revenirea s-a intimplat in 7 ianuarie atunci in momentul ”demiterii” Sosoaca nu mai era membra AUR si deci nu putea fi data afara din partidul AUR. Doar din grupul parlamentar a fost data afara.

     • Lasă-iii…, că acum câteva zile, acești „domni” scriau pe-aici că Șoșoacă a fost, citez,… „în U.S.R.” (Sic!), și-asta pentru că individa a încercat, la fel ca mulți alții, să se înfiltreze în Mișcarea #REZIST, probabil la ordinul șefilor de la Răsărit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here