Acasă Alegeri 2020 Secția Specială mai face un serviciu PSD-ului, înainte de a fi desființată:...

Secția Specială mai face un serviciu PSD-ului, înainte de a fi desființată: încearcă s-o invalideze pe Clotilde Armand! După aproape 5 luni de la alegeri, SIIJ a decis renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1

6
2961
Clotilde Armand - Dan Tudorache

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ), supranumită Secția Specială, a dispus, printr-o ordonanță de delegare, ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București.

Scrutinul din 27 septembrie 2020 a fost câștigat de Clotilde Armand (USR-PLUS, susținută și de PNL) în fața lui Dan Tudorache (PSD), la o diferență de 1.007 voturi (36.454 / 35.447). În procente, diferența a fost de 1,13% (40,95% față de 39,82%).

Procurorul SIIJ a dispus măsura de renumărare a voturilor într-un dosar constituit în urma unei plângeri a PSD. Partidul condus de Marcel Ciolacu a reclamat o presupusă fraudă la vot, fără să poată prezenta însă nicio dovadă. Acuzațiile PSD au fost însoțite însă de o campanie mediatică extrem de puternică.

În plângerea legată de rezultatul alegerilor, PSD a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna (președintele USR), Nicolae Sprâncu (procuror, președintele Biroului Electoral Sector 1) și Andrei Nicolescu (membru USR).

Faptul că președintele Biroului Electoral Sector 1 a fost un magistrat (procurorul Nicolae Sprâncu) a făcut ca dosarul să fie de competența Secției Speciale, o unitate de parchet compromisă și fără viitor, desființarea sa fiind o chestiune de luni, poate chiar săptămâni.

Procurorul Sorin Iașinovschi, de la Secția Specială, susține în ordonanța emisă, că pentru a face actele necesare din dosar este necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale. Mai eaxct: toate voturile din cele 166 de secții din Sectorul 1.

Întrebat dacă ar putea fi invalidat mandatul de primar al lui Clotilde Armand, avocatul Mihai Drăgan (apărătorul fostului primar Dan Tudorache) a spus marți, la Antena 3: „Finalul, probabil, acesta va fi”. 

„Sunt 166 de secții, renumărarea va dura probabil 2-3 săptămâni”, a mai spus Drăgan.

Clotilde Armand a tăiat contractele prin care sume uriașe se scurgeau de la Primăria Sectorului 1 spre Antena 3, sub formă de publicitate (inclusiv campanii de publicitate mincinoasă). De atunci, Antena 3 a pornit un adevărat jihad mediatic împotriva primăriței USR-PLUS.

O altă direcție de atac la Antea 3, la fel de diversionistă: noul ministru al Justiției, Stelian Ion (USR-PLUS), vrea să desființeze Secția Specială „pentru a nu mai ancheta alegerile fraudate de la Sectorul 1”!

După ce a pierdut Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache a fost recuperat de PSD și făcut deputat, pe lista de la București. În campania electorală pentru parlamentare a izbucnit scandalul șpăgilor luate de acesta, de peste 3 milioane de euro, prin intermediul a două paravane: fosta soție și al menajera. Tudorache a rămas în libertate doar după ce a plătit cauțiunea de un milion de euro stabilită de DNA (de fapt, fosta soție a depus garanții imobiliare care să acopere această sumă).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

  1. O simplă întrebare cum poate un procuror să fie mai presus de un judecător, sau alegerile trebuie să se repete după placul psd când vor ei? Se pare că psd se teme tare de procesele ce urmează pentru furturile lor!!

  2. Cum era aia ,cu „executie fara somatie”?Ce mai face dl Stelian Ion,ministrul usere al justitiei?A dus proiectul de desfiintare a sectiei lui dragnea si tudorel buborel la CSM ,spre „consultare”,SIIII? SE AUDE CEVA DE PRIN SFERELE JUSTITIEI?INCA NU,DLE.CARTIANU? Apropo de buborel :ieri iesea dintr-o probabila sedinta de partidsau de pahar ,de la ALDE din sediul central din Kiseleff,intr-un 4×4 Range,ca am recunoscut nr.(TTT=2×tudorel,plus 1×toader😯)Va rugam,stimate domn ziarist,nu ne dezamagiti,fiti mai independent ,ca e mai sanatos pentru democratia romaneasca abia infiripata,zau!!

  3. SIIJ face un serviciul mafiotilor din PNL condusi de Burduja imbarligati cu mafiotii din PSD pentru ca la sectorul 1 ca in multe judete mafia USL traieste si isi face de cap. Impostorii liberali nu vor nicio reforma, ei vor sa puna mana pe toate butoanele mafiei. Catalin presoiu, rusinea de la justitie sustinut cu ardoare de iohannis si compania de ce nu a desfiintat sectia SIIJ cat a fost ministru un an sau macar de ce nu a reformat din temelii aceasta sectie?! A avut la dispozitie un an, nu o luna, nu 2 saptamani, un an in care a numit impreuna cu iohannis tot felul de incompetenti dubiosi sefi la parchete in frunte cu giorgiana hosu pe care chiar a trebuit chiar sa o schimbe de la DIICOT facandu-se de ras. Sectorul 1 este cel mai bogat al capitalei, cum sa ramana liberalii lui Burduja si amicii pesedisti cu buza umflata si fara lapte gratis din cauza acestei femei care a inceput lupta cu mafia cu o barbatie ce le lipseste cu desavarsire bipedelor masculine din PNL si PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările
Advertisements