Din ce țară e finanțat Ponta: Serbia, Turcia, Rusia sau China? „Lucrez în străinătate, am venituri mai mari decât când eram parlamentar”

3
2953
Doi tovarăși de politică și afaceri pe banii statului: Ponta și Ghiță

Președintele Pro România, Victor Ponta, a susținut luni seara, la TVR, că și-a găsit loc de muncă în afara României. El a refuzat să spună țara sau compania cu care are contract. Anarhistul Ponta a rămas în afara Parlamentului după eșecul de la alegerile din decembrie, când s-a aliat cu Tăriceanu și n-a reușit să treacă pragul de 5%.

“Muncesc. Politicianul, când nu mai e ales, se apucă de muncă. Nu m-am născut politician, nu intenționez să mor politician. Lucrez în afara țării. Completez declarație fiscală, am venituri – și voi avea – chiar mai mari decât când eram parlamentar. Lucrez în afara țării. Sunt mulți oameni care mi-au spus de-a lungul timpului: «Hai să lucrezi cu noi!». «Nu am voie, sunt parlamentar, sunt în incompatibilitate». Acum mi-au zis ca am voie”, a declarat Victor Ponta, luni seară, la TVR, citat de Aktual24.ro.

Fostul prim-ministru (2012-2015) a refuzat să spună în ce țară lucrează și pentru cine, menționând doar că este “dincolo de Giurgiu”.

Când spune „muncesc”, „lucrez în afara țării”, Ponta se poate referi la faptul că are o sursă de venit, unul sau mai multe contracte generoase. Asta nu înseamnă că trebuie să și muncească, e suficient să-și fructifice relațiile cu diverși dictatori pe care i-a servit ca prim-ministru al României. Acum ar putea veni recompensa: „am venituri mai mari decât ca parlamentar” – foarte credibil.

Serbia, Turcia, Rusia sau China?

Există patru țări cu care plagiatorul Ponta a avut relații personale speciale, toate din afara Uniunii Europene, toate fiind dictaturi (China, Rusia, Turcia) sau democrații șubrede (Serbia).

1. Serbia. Presa de la Belgrad a anunțat în 2018 că Victor Ponta a primit cetățenia sârbă și a devenit consilier onorific al președintelui Serbiei, Aleksandr Vucici.

În Serbia se află și fugarul Sebastian Ghiță, prieten bun cu Ponta. Fostul șef al PSD a fost intens promovat la România TV în timpul campaniei electorale, iar pe listele Pro România din Prahova a candidat Alexandru Iacobescu, care a preluat mai multe dintre afacerile dirijate de Ghiță înainte de a intra în politică.

Sebastian Ghiță a fost deputat PSD, pe combinația cu prietenul Ponta.

Acum, pe Ponta ar putea să-l finanțeze generos atât prietenii săi sârbi care conduc regimul pro-rus de la Belgrad, cât și mai vechiul prieten Ghiță.

Ponta – Ghiță

2. Turcia. Un alt prieten bun al lui Ponta este dictatorul Recep Tayyip Erdogan. În vara anului 2015, prim-ministrul român s-a deplasat la Istanbul pentru a fi operat genunchi. Ponta se deplasa în cârje. El l-a numit prim-ministru interimar, pentru o lună, pe vicepremierul Gabrie Oprea, nașul său de cununie și cel care i-a botezat un copil.

Ponta și Erdogan și-au arătat mereu simpatia reciprocă. În guvernarea lui Ponta, firmele turcești au primit multe contracte generoase în România.

Acum, Erdogan l-ar fi putut scoate din șomaj pe prietenul său valah (arkadaș).

Ponta – Erdogan

3. Rusia. În iunie 2015, Ponta a participat la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku (Azerbaidjan), o competiție modestă, mai degrabă propagamndistică decât sportivă, organizată de Rusia și de aliații săi (majoritatea, foste republici sovietice). Deși toți liderii europeni au boicotat evenimentul, Ponta a sfidat aliații noștri din UE și s-a deplasat la Baku, ca să-i facă pe plac lui Vladimir Putin. Liderul de atunci al PSD a făcut și alte gesturi în favoarea Rusiei.

Acum, Putin ar putea să-l recompenseze cu un contract bănos.

Ponta aproape de Putin, în tribunele stadionului din Baku

4. China. În octombrie 2006, Victor Ponta și Daciana Sârbu s-au căsătorit în mare secret la Ambasada României din Beijing, China. A fost o alegere cu mare încărcătură simbolică, un fel de jurământ de credință făcut de Ponta regimului comunist de la Beijing. Politicianul român a dat și alte semne că este un susținător frenetic al unui regim tiranic, făcând și o vizită oficială în China.

Ponta a continuat abordarea părintelui său politic, Adrian Năstase, care a și intrat în pușcărie în urma afacerilor ilegale făcute pe relația China.

Acum, regimul de la Beijing ar putea să le dea o rentă consistentă și lui Ponta, și lui Năstase, pentru serviciile făcute de aceștia, în trecut, Chinei comuniste.

Ponta și chinezii au vederi comune

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Păiii…, am opina că… din TOATE CELE PATRU (Federația Rusă, R.P. Chineză, Serbia și Turcia-lui-Erdogan!), dar și dinnn… ROMÂNIA, căci are și aici în siaj destui afaceriști veroși/escroci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here