sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăNewsA demisionat chelnerița angajată pe pile la Ape Prut-Bârlad! Protectorul ei, "animalul...

A demisionat chelnerița angajată pe pile la Ape Prut-Bârlad! Protectorul ei, „animalul politic”, e de neclintit

-

Simona Iancu, fosta chelneriţă angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad deși nu știa care e malul drept și care cel stâng ale unui râu, a demisionat, scriu jurnaliștii de la Recorder.ro. Dar n-a plecat singură: inginerul Gabi Musteaţă, cel care s-a opus angajărilor politice, a rămas fără job după o experiență de 25 de ani, întrucât postul său a fost desfiinţat.

Fost director tehnic, Gabi Musteață este victima răzbunării directorului Petru Avram (autonumit „animal politic”), protectorul Simonei Iancu și vicepreşedinte PNL Iaşi.

Potrivit surselor Recorder.ro, fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după ce cazul ei a devenit subiect de dezbatere națională.

Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curajul să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Luni a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să-și câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care-l ocupa.

În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat s- deocamdată – ă-l păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență.

- Advertisement -

Singurul care a rămas pe poziții este directorul Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, care a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române, mai scriu jurnaliștii de la Recorder.ro. Motivul invocat pentru angajarea unor avocați din exterior este că juriștii instituției „sunt prea ocupați”.

VIDEO: Reportajul Recorder.ro care a dus la demisia Simonei Iancu

Un „animal politic” convins că va ajunge „cel puțin ministru”

Numirile politice de la șefia acestor instituții sunt doar o parte a acestui fenomen revoltător, pe care președintele Klaus Iohannis l-a încadrat la categoria „excepții”. De fapt, directorii cu apartenență politică nu se mulțumesc cu propriile scaune. Odată ajunși în funcții, populează organigramele din subordine cu pile de partid sau preferințe proprii așezate în poziții-cheie. Asta, în timp ce inginerii cu experiență sunt dați la o parte.

- Advertisement -

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.

Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără, Simona Iancu, care a fost patru ani chelneriță la un bar din Iași. ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

Simona Iancu

Simona Iancu, care susține că a terminat facultatea de Chimie, nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, cum ar fi care este unitatea de măsură a debitului de apă, care este malul stâng sau malul drept.

Pentru angajarea Simonei Iancu s-a recurs la o șmecherie, ca să fie driblată legea: mai întâi a fost angajată câteva zile („trei”, zice ea) la Primăria comunei Vatra Moldoviței, județul Suceava – deci în administrația publică -, apoi a fost transferată la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, unde-o aștepta potectorul Petru Avram.

Cum a reacționat directorul ”animal politic” pus în fața evidenței? A dat vina pe cel care a reclamat neregulile: „Domnul director care a făcut acest lucru este puţin subiectiv, pentru că a umilit-o în faţa celorlalţi colegi. Fata mi-a spus că a fost hărţuită şi umilită”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Chelnerita a plecat, dar rusinea pentru PNL ramane.
    Ei, care s-au catarat la putere si pe promisiunea ca vor termina cu numirile politice, ca nu vor mai pune fufe si natarai in fruntea institutiilor precum pesedistii, au uitat urgent si au facut-o si mai lata.
    Mai mult, l-au indepartat pe specialistul care a semnalat mizeria.
    Rusine, PNL Iasi!
    Rusine, PNL, daca nu cureti imediat mizeria de la Iasi!

  2. Camarila PNL e si mai numeroasa (4000 in plus) si mai periculoasa decat camarila PSD!!! Dezvaluirile presei ne-au demonstrat ca printre pile si amantalacuri, PSD a lasat dracului in sistem si oameni cu studii pe bune, la universitati de stat recunoscute. Impostorii liberali in cardasie cu prostii useristo-plusisti au ras tot ce mai era competent, nu cumva sa ramana in sistem vreunul cu diploma de studii superioare sa se simta vladut ministru doar cu diploma de liceu, inferior! Degeaba au plecat ospatarita si instalatorul de dozatoare de la Mures, daca capii lor, mult mai prosti decat cei doi ridicoli , dar cu putere de decizie au ramas mari sefi nu doar pe banii nostri, ci si pe viata noastra pe care acesti idioti ne-o pun in pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -