Cîțu: „Vaccinarea anti-Covid e voluntară și gratuită”. Șoșoacă zicea că ne vor lua de pe stradă cu Armata, ca să ne vaccineze forțat!

1
3480

Premierul Florin Cîțu a făcut duminică declarații care ar trebui să pună capăt teoriilor conspiraționiste, susținute oficial chiar de parlamentarii AUR, potrivit cărora populația va fi vaccinată anti-Covid forțat, cu armata chiar. În ziua în care a început și în România marea campanie de imunizare împotriva Sars-CoV-2, la fel ca și în numeroase alte țări UE, primul ministru a făcut declarații fără echivoc, subliniind că vaccinarea este benevolă și gratuită, iar cei care nu au încredere și refuză acest lucru nu vor fi constrânși în niciun fel.

Declarațiile au fost făcute după momentul în care prima persoană din țara noastră – asistenta Mihaela Anghel – a fost vaccinată. Cîțu a spus că e un moment istoric pentru România și că începutul acestui proces înseamnă că ne apropiem de momentul în care ne vom întoarce la viața normală de dinaintea pandemiei.

„Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Vaccinarea ne oferă șansa revenirii la normalitate

Pe contul său de Facebook, premierul a clarificat: “Vor fi vaccinuri gratuite pentru toţi cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiştii vin cu informaţii solide, validate ştiinţific, care să-i ajute să ia decizia corectă. Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie şi nu vor fi impuse restricţii pentru cei care nu se vaccinează! Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă şi mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, ne oferă şansa revenirii la normalitate“.

Florin Cîțu a mai scris, pe contul său de Facebook, că de acum înainte România va primi săptămânal circa 140.000 de doze de vaccin și că, în primă fază, țara noastră va beneficia de 10 milioane.

Acest lucru înseamnă că, în primă instanță, vor putea fi imunizați 5 milioane de români, adică 25% din populație. Ulterior, scrie Cîțu, vor fi primite și alte doze de vaccin, pentru că Uniunea Europeană are contracte cu încă 5 producători de vaccinuri.

Șoșoacă, pe Facebook: am informații că ne vor lua de pe stradă cu Armata, ca să ne vaccineze cu forța!

Teoriile conspiraționiste puternic ventilate pe Facebook încă de la izbucnirea pandemiei au geometrie variabilă: cei care le coordonează și le lansează modifică mesajul și forma în funcție de moment și de ultimele noutăți. La început s-a spus că virusul nu există, apoi că doctorii plătesc rudele să declare că morții au avut Covid.

Anticipându-se momentul în care va apărea și un vaccin, s-a vehiculat că acesta ar fi, de fapt, destinat să ucidă oamenii și că ar avea în el un CIP care e activat de antenele 5G. De aici, până la a spune că populația planetei va fi teleghidată de Bill Gates n-a fost decât un pas.

În ultima lună s-a dovedit că AUR este principalul beneficiar al acestei campanii sistematice despre care instituții oficiale ale statului român au afirmat că e coordonată din umbră de Rusia. În acest partid care a crescut fulgerător, de la sub 1% la peste 9% în doar câteva luni, se regăsesc numeroși conspiraționiști care acuză un complot și încearcă să stârnească panică.

Senatoarea Diana Șoșoacă e cea mai cunoscută persoană de la AUR care propagă dezinformări și teorii conspiraționiste. Nu mai departe de acum două săptămâni, aceasta spunea că are informații clare că Iohannis pregătește vaccinarea forțată a populației și că oamenii vor fi luați cu forța de pe stradă de Armată, băgați în centre speciale și injectați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dementul care a zdrobit doi colindători pe trotuar, în ziua de Crăciun, era drogat cu cocaină

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here