sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăInfracțiuniBestia din parc plânge în arest. Și-a asigurat 30 de zile după...

Bestia din parc plânge în arest. Și-a asigurat 30 de zile după gratii. Concubinei sale i-a fost luat copilul de 8 ani. Băiatul de 13 ani are fractură craniană

-

Nemernicul care a oferit scena horror de duminică, izbindu-l de pământ într-un parc pe un băiat de 13 ani și provocându-i o fractură craniană, se numește Alexandru Cobzaru, are 29 de ani și locuiește în Hunedoara, orașul în care s-a produs nenorocirea. Acesta a fost arestat preventiv, luni seara, pentru 30 de zile, printr-o decizie a Judecătoriei Hunedoara.

Incidentul s-a petrecut duminică, în jurul orei 15.35, într-un parc din orașul Hunedoara. Deranjat de un copil de 13 ani, care avusese o dispută cu fiul de 8 ani al concubinei sale, Alexandru Cobzaru l-a luat pe sus și l-a trântit de pământ, sub privirile îngrozite ale copiilor și părinților prezenți la fața locului. Unul dintre aceștia a filmat întreaga scenă, iar altul a anunțat Poliția, sunând la 112.

Copilul agresat sălbatic se află în stare stabilă, viața sa nu este pusă în pericol, spun medicii care l-au îngrijit.

„Pacientul are un traumatism cranian, cu o fractură a osului occipital. Este stabil, fiind internat la Secţia de Chirurgie Pediatrică. Urmează să fie transferat pe Secţia de Neurochirurgie. Copilul nu are nevoie de operaţie, aceasta fiind şi opinia medicilor din Timişoara cu care ne-am consultat şi care au vizionat imaginile. Pacientul a suferit o pierdere de cunoştinţă, cu amnezie retrogradă, în sensul în care nu-şi amintea ce s-a întâmplat. Acum, starea lui este una stabilă şi va rămâne sub supraveghere medicală”, a declarat Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Deva.

- Advertisement -
Agresiunea în trei secvențe

Bestia a dat vina pe „o izbucnire de furie”

Poliţiştii s-au autosesizat, iar în scurt timp s-au deplasat la locuinţa agresorului, de unde l-au ridicat şi l-au adus la reconstituire, în părculeţul pentru copii. În faţa poliţiştilor şi a câtorva zeci de oameni strânşi în jurul locului de joacă, Cobzaru a relatat liniştit cum l-a trântit pe copil, afirmând că s-a enervat pe acesta după ce a aflat că se certase cu fiul său.

Alexandru Cobzaru

Polițiștii au deschis inițial dosar penal pentru loviri și alte violențe, violență în familie, tulburarea liniștii și ordinii publice.

La audierea de duminică seara, când a fost reținut pentru 24 de ore, bătăuşul a plâns în faţa poliţiştilor, susțin surse din anchetă. „A declarat că recunoaşte şi regretă faptele săvârşite, pe care le-a pus pe seama unei izbucniri de furie”, au precizat anchetatorii.

- Advertisement -

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, tulburarea liniştii publice şi violenţă în familie, iar persoana bănuită a fost condusă la sediul Poliţiei, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Concubinei lui Cobzaru i-a fost luat copilul!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Hunedoara au declanşat anchete sociale la domiciliile celor doi copii.

Pentru familia copilului de opt 8 ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara.

În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

Agresiunea barbară săvârșită de Alexandru Cobzaru a stârnit un val de furie pe reţelele de socializare, odată cu apariţia înregistrării video. O petiţie online, în care oamenii cer pedepsirea drastică a lui Cobzaru, a strâns rapid zeci de mii de semnături.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -