Orban anunță când va fi Nicolicea ministru. Varianta horticolă!

0
1232

Planul lui Liviu Dragnea de a-l instala ministru al Justiției pe Eugen Nicolicea este sortit eșecului. A anticipat-o președintele Klaus Iohannis, o confirmă liderul PNL, Ludovic Orban.

„PSD s-a mai făcut o dată de râs cu propunerile pentru această remaniere, iar a-l schimba pe Tudorel Toader cu Nicolicea este ca şi cum l-ai schimba pe dracu cu tac-su. E clar că Dragnea a ajuns la un asemenea nivel de disperare ca să scape de puşcărie, încât şi-a găsit singurul inconştient care este dispus să iniţieze ordonanţa privind aministia şi graţierea. Dar vreau să-i liniştesc pe români şi să le spun că era vorba aia cu «când o face plopul mere» – sau «pere» – «şi răchita micşunele»: o să ajungă Nicolicea ministrul Justiţiei când o face plopul mere şi răchita micşunele”, a declarat Orban, joi, la Craiova.

Soluția PNL pentru Curtea Constituțională

Vineri, la Slatina, liderul PNL a declarat că, în contextul complicat în care a fost împins sistemul de justiție, Curtea Constituțională are la îndemână o soluție rezonabilă.

Luna viitoare, calendarul CCR prevede două judecăți extrem de importante la CCR: pe 7 mai – sesizarea prin care PNL solicită respingerea delegării de către Liviu Dragnea către Florin Iordache a dreptului de a sesiza Curtea; pe 20 mai – sesizarea lui Iordache privind absența completurilor Înaltei Curți specializate pe corupție.

„Oferta” lui Ludovic Orban

  • „După cum bine știți, CCR a luat decizia de amânare a pronunțării asupra sesizării depuse de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, în numele președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, privitor la neconstituționalitatea completurilor de 3 judecători”.
  • „Salutăm decizia CCR de amânare a pronunțării asupra acestei spețe și solicităm CCR să se pronunțe favorabil asupra solicitării formulate de PNL, și anume aceea de a nu permite delegarea atribuțiilor constituționale ale președintelui Camerei Deputaților către vicepreședinți”.
  • „Pentru a oferi CCR posibilitatea de a evita o pronunțare pe o temă extrem de delicată și de spinoasă, cum este sesizarea depusă de Florin Iordache, PNL a pus la dispoziția CCR instrumentul procedural, constituțional, pentru a nu analiza această solicitare”.
  • „Nu poate vicepreședintele Camerei Deputaților să exercite o atribuție constituțională a președintelui Camerei Deputaților atunci când sesizarea se referă strict la interesul personal al lui Liviu Dragnea”.
  • „CCR trebuie să înțeleagă foarte clar că nu poate să accepte ca să acționeze în interesul unui singur om și că are la dispoziție sesizarea PNL, care va fi judecată pe 7 mai”.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Logged in as Grigore CartianuLog out?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here