Dragnea a mai găsit o idee să scumpească produsele: vrea să „mulgă” multinaţionalele cu amenzi inspirate de Grapini

1
1931
Nu de oi se ocupă Daddy acum

După modelul „căpcăunului ROBOR” (acel senator traseist din partidul lui Tăriceanu, care pozează în duşman al băncilor, dar e de fapt duşmanul românilor cu credite), liderul PSD ţine morţiş să scumpească mereu produsele de pe mesele românilor.

Ultima idee a lui Liviu Dragnea: amenzi pentru firmele străine care ar practica aşa-numitul „dublu standard de calitate a produselor”. Ca şi în cazul băncilor suprataxate, sau al altor companii din comunicaţii sau energie, orice taxă sau amendă se întoarce în preţ, deci clientul va suporta acţiunea, în costul produsului la raft.

„Lucrurile nu sunt complicate aici, am anunţat-o înainte de a o depune pentru că, mă rog, am auzit prostiile spuse de Orban care nici măcar nu ştie ce vorbeşte şi a încercat să mintă, ca de obicei, despre ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul European. La iniţiativa doamnei Maria Grapini, s-a realizat o dezbatere pe dublul standard, la iniţiativa dumneaei s-a finalizat şi raportul care dă posibilitatea statelor membre să poată interveni cu autorităţile naţionale când identifică astfel de cazuri. Şi vreau să depunem în Parlament o lege care să pună în legislaţia românească procedurile de aplicat în această situaţie, inclusiv o amendă de 4% din cifra de afaceri pentru aceste firme, companii care procedează în felul ăsta”, a anunţat azi, la Botoşani, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Cum fură din banii oamenilor şi îngroapă generaţiile viitoare

România este ţara cu cea mai mare inflaţie din UE. Unele produse s-au scumpit şi cu 20% în doar câteva luni (cartofii), altele cu 5-12%. În doar doi ani de guvernare PSD-ALDE, românii s-au ales cu veniturile tăiate prin scumpiri mai mult decât oricând.

Dar lumea nu se revoltă acum, pentru că hoţia din banii oamenilor e făcută „pe şest”, prin preţuri mai mari, nu direct pe fluturaş cum s-a întâmplat în vremea Guvernului PDL.

Scumpirile sunt provocate de majorările de salarii şi ajutoare din sectorul public, făcute pe datorie externă. Banii se întorc masiv în consum şi, în plus, măresc importurile (produsele din magazine sunt majoritar de import), în dauna exporturilor, ceea ce loveşte puternic şi în cursul de schimb leu-euro. Deci, numai daune provocate românilor de azi şi mai ales de mâine.

Analistul economic Iancu Guda a dezvăluit ieri că cele 3 miliarde de euro luate împrumut de actualul Guvern (datorii care vor trebui plăte copii celor care au primit salarii majorate) s-au epuizat deja.

„Ce avem noi acum? Doar pe primele două luni s-au dus aproape 2 miliarde de euro în deficit. Pe ce? Pe plata salariiilor mărite, a ajutoarelor sociale, a dobânzilor majorate, că asta avem acum, inflaţie provocată tot de politic, deci dobânzi mai mari la plata datoriei. Deci iată de ce am luat 3 miliarde de euro împrumut! Ca să plătim măririle pe trei luni. Care măriri de salarii afectează nu doar plata datoriei, dar măresc şi importurile, pentru că salariile mărite se duc în magazine, unde produsele sunt majoritar de import. Deci am mărit şi deficitul pe import-export, care loveşte în leu. Ca politician acum, mi-ar fi ruşine să mă uit la copiii mei, căci nu le las nimic altceva decât datorii. Nici autostrăzi, nici educaţie, nici spitale, doar datorii”,a declarat analistul financiar, în Jurnalul de seară, la Digi 24.

CITIŢI ŞI:

Dragnea şi sucevenii care nu dau mâna cu hoţii

Tudorel Toader îi fierbe la foc mic. După întâlnirea de o oră și jumătate cu Dăncilă, nu-şi dă demisia. „Mă gândesc”

Iohannis către tinerii magistraţi: „Să faceţi faţă asaltului unor politicieni asupra Justiţiei!”

Nicolicea nu va fi ministru! Iohannis nu va numi o așa canalie

1 COMENTARIU

  1. Multinaționalele austriece şi germane din România au fost cumpărate de Regina Elisabeta a II-a şi alocațiile bugetare la copiii români de peste 2 ani vârstă sunt de 400 lei lunar stabiliți de Parlamentul de la Strasbourg. E mai greu să mulgeți acum englezii. România are deficit de forță de muncă şi nu agreez importul de forță de muncă din Asia. Veți creşte salariile în sectoarele de muncă cu cerință imediată şi veți avea românii înapoi acasă.

    Vocea Diasporei e Barack Obama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here