Un dialog care arată gândirea de vierme a lui Nicolicea

3
5247
Liviu Avram - Eugen Nicolicea

Ziaristul Liviu Avram povestește o întâmplare din urmă cu 5-6 ani. În centrul acțiunii, un personaj grotesc: Eugen Nicolicea. Dialogul dintre ziarist și politruc e suprarealist și spune multe despre cel pe care PSD îl vrea ministrul Justiției.

Avram e uluit: timp de aproape o oră, Nicolicea a încercat să-l convingă că parlamentarii nu trebuie să răspundă penal, pentru că ei nu sunt funcționari publici, ci se află „în serviciul poporului”! Și nu au salariu, ci „indemnizație”! Și nu sunt angajați la Parlament, ci au „contract de mandat”!

Mărturia lui Liviu Avram

„Era prin 2013-2014, cam când cu Marțea Neagră, și Eugen Nicolicea a depus un amendament la Codul penal prin care parlamentarii să fie scoși din categoria funcționarilor publici în sens penal, astfel încât să nu poată fi agățați cu infracțiuni de corupție sau de serviciu. Și-l sun să-l întreb cam ce-a fost în capul lui: de ce n-ar fi parlamentarii funcționari publici?

Și zice:
– Tu ai citit Constituția, articolul 69? Zice așa: «În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului».

– Bun, și? Nu văd legătura.

– Funcționarii publici lucrează pentru o instituție publică. Noi nu lucrăm pentru o instituție publică, noi lucrăm în serviciul poporului.

– Dar salariul de unde-l luați? Nu de la Parlament, care e o instituție publică?

– Noi nu avem salariu, ci indemnizație, deci nu suntem angajați la Parlament. Noi nu suntem angajați pe bază de contract de muncă, ci pe bază de mandat. Deci nu suntem funcționari publici.

Aici am rezumat o discuție care a durat aproape o oră, în care ne-am învârtit în jurul aceleiași idei fixe: Nicolicea, tu unde ai locul e muncă? La popor.”

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Mare e lumea asta si multi nemernici traiesc ca viermii in ea, doar ca viermii precum nicolicea sunt niste paraziti, care da, traiesc pe spatele poporului, fara sa-i aduca niciun beneficiu!!!! Iar noi, in loc sa scapam de paraziti, ii votam in continuare, precum un neam tembel!!!

 2. Banul se face nu se rumegă. În America senatorii au dreptul la afaceri, adică au drept să producă bani prin afini. În Europa nu ai acest drept. Firește, oamenii văd numai partea plină a paharului. Unii vor să fie regi iar alții lătrăi pe fițuici albastre. De ce facem legile? Pentru a supune poporul. Se putea şi altfel. A nu impune taxe şi economia ar fi mers mai bine spre infinit. Taxele sunt legi de coerciție. O parte din vină aparține banului cu care plătim munca senatorilor Romei. Ei sunt oameni. Senatul Romei în timpul împăraților aveau drept să dețină averi incomensurabile. Erau cei creau legile de mers pe landul verde Hedonarul. Apoi nu văd de liberalii să aibă firme sub CNP propriu iar PSD să fie în drept spre puşcării. Lupta asta pentru dolari nu ajunge nicăieri. Voi mai scrie în cărțile mele de forme legale de protest. Să fim buni cu oamenii. Ei plătesc din taxele lor şi salariile senatorilor.

 3. pai daca lucreaza la popor, imbecilul dracului, poporul poate sa-i dea un sut in cur si sa-l concedieze!
  daca ne ducem la parlament vreo 2-300 de oameni si-i spunem prostului: mars acasa, lepra!
  de ce?
  te-am concediat, vierme!
  pai cine sunteti voi sa ma concediati pe mine?
  poporul, scarba infecta! hai! mars!

  atunci ce mai zice, retardatul?
  ca nu, ca el e angajat la parlament…baga-l-as in pizda ma-sii de vierme jegos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here