Dăncilă învaţă verbul „a demola”, pe care îl conjugă în practică, la Guvern. A reuşit să-i prindă din urmă pe PSD-iştii care au fugit de ea

0
2808

Vasilica Dăncilă are nevoie de banii de prim-ministru, de funcţiile primite de la Liviu Dragnea pentru anturajul ei, dar mai ales de tăcerea liderului PSD, care ar putea s-o tragă după el în Dosarul „10 august” dacă mişcă-n front.

Din aceste motive, plus „gloria” de premier pe care n-ar mai fi trăit-o probabil nici în  Madagascar, Vasilica Dăncilă se face că lucrează. Timpul trece, leafa merge, noi muncim cu spor…

Pentru toate avantajele date de poziţia de şefă a Guvernului, Dăncilă acceptă orice umilinţă. Ultima, o oroare din punct de vedere uman – e totuşi femeie, cu toate „bubele” -, a trăit-o azi, pe propria piele, la Botoşani. Nimeni n-a dat doi bani pe ea când a coborât din aceeaşi maşină cu Liviu Dragnea. A fost lăsată de căruţă, ca un rebut complet nefolositor, dar ea a pus undeva lipsa totală de respect. De-ar fi să moară şi nu renunţă să fie călcată în picioare!

Aşa se face că, deşi uitată de camarila PSD, s-a dus în urma ei şi a intrat în vorbă de la microfon. Măcar atâta merită, s-o lase şi pe ea să îndruge două vorbe, fie şi citite de pe hârtie. Şi atunci vorbeşte, ce să facă, din ce-i scriu cei care-i scriu. Uneori idei proaste, alteori mai puţin proaste… Azi, i-au pus în faţă una execrabilă. Ceva legat de verbul „a demola”. Pe care ea în „conjugă” practic, în fruntea unui Guvern care exact asta face: demolează România. Dar Vasilica Dăncilă n-are treabă cu ce face. Ea zice şi ea ceva:

„Împreună cu dumneavoastră am pus cărămidă cu cărămidă. Au venit alţii şi au conjugat verbul a demola. Au dărâmat, am luat-o iar de la capăt. România şi românii nu-şi mai permit experienţe, trebuie ca împreună să mergem pe acelaşi drum, trebuie să vorbiţi cu toţi cetăţenii care vor binele acestei ţări că România şi românii au nevoie de PSD, pentru că este singurul partid care este alături de cetăţenii României şi care apără România în exterior.”

„Proiectul nostru de ţară, proiectul nostru pentru România include cetăţenii României, proiectul celorlalţi, bazat pe jigniri, bazat pe plângeri penale, bazat pe atac la persoană, bazat pe un plan al urii şi al dezbinării, nu este benefic pentru niciunul dintre noi şi nu este benefic pentru ţară”

Cam aşa a glăsuit şefa Guvernului, la Botoşani, după ce i-a ajuns din urmă pe mahării PSD, care uitaseră de ea. În mod normal, ar trebui să ne provoace milă. La ce-a păţit şi azi,la Botoşani, la cum şterge pe jos cu ea baronimea penală, inevitabil eşti tentat să-ţi pară rău, omeneşte vorbind. Dar dacă nu-i pare ei, de ce să le pară altora? Dăncilă a învăţat să stea cu umilinţa la masă. O masă, să n-o plângem, mult prea bogată pentru valoarea ei.

CITIŢI ŞI:

Nici ei nu dau doi bani pe ea! Dăncilă, umilinţă totală la Botoşani: au uitat-o în urmă şi nimeni nu s-a sinchisit că e prim-ministru sau măcar femeie

Dragnea şi sucevenii care nu dau mâna cu hoţii

Tudorel Toader îi fierbe la foc mic. După întâlnirea de o oră și jumătate cu Dăncilă, nu-şi dă demisia. „Mă gândesc”

Iohannis către tinerii magistraţi: „Să faceţi faţă asaltului unor politicieni asupra Justiţiei!”

Nicolicea nu va fi ministru! Iohannis nu va numi o așa canalie

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.