Acasă News Nicolicea, mai ai curaj să ieşi din casă? "Miliţianul" lui Dragnea le...

Nicolicea, mai ai curaj să ieşi din casă? „Miliţianul” lui Dragnea le arată puşcăria magistraţilor

Eugen Nicolicea, deputat PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților, susține că magistrații care și-au suspendat temporar activitatea încalcă legea și că sunt pasibili de închisoare.

„Legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce privește prevederile potrivit cărora suspendarea activității unităților de parchet reprezintă infracțiune și se pedepsește ca atare”, spune Nicolicea, citat de Digi24.ro.

Deputatul PSD invocă mai multe prevederi din Legea nr. 62/2011 a dialogului social.

Prima este cea de la art. 181: „prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate”.

„Având în vedere că suspendarea temporară a activității înseamnă încetarea acesteia pe o perioadă de timp limitată, suspendarea colectivă și voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiția grevei”, susține Nicolicea.

El mai invocă și art. 202 și art. 218 din aceeași lege. Despre primul, spune că „specifică foarte clar că procurorii și judecătorii nu pot declara grevă”. Despre al doilea, deputatul PSD susține că declararea grevei constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă.

Nu știu ce este mai grav, necunoașterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască și să o aplice sau încalcarea cu bună știință a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii”, declară deputatul PSD, printr-un comunicat de presă.

Nicolicea este una dintre „eminenţele cenuşii” ale atacului la statul de drept, prin modificarea legilor justiţiei în favoarea penalilor.

Din acest motiv, el a fost urmărit şi admonestat pe stradă, la Drobeta Turnu Severin, de către protestatari care i-au strigat „Ciumă Roşie ce eşti!”.

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Nu mai pot ieşi în lume! Ce-a păţit Nicolicea, pe stradă, pentru eliberarea infractorilor „lui Tudorel Toader”. „Bolşevicule, Ciumă Roşie ce eşti!”

VIDEO. Nicolicea, urmărit cu maşina de protestatarul Marian Ceauşescu

 

loading...

2 COMENTARII

  1. Bolsevicii acestia te pomenesti ca sunt in stare sa acuze magistratii si sa-i bage la zdup, ca ei sunt tartori mari, nu te joci cu ei.Acest Nicolicea e un diavol de aceeasi factura cu Gargamel. Pur si simplu diavoli pe pamant!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările