Carmen-Gaz, satrapul-şef din 10 august, dă indicaţii procurorilor cum să facă ancheta

2
1736
Carmen Dan a condus MAI formal. Şeful a fost acelaşi

Ministrul de Interne a fost piesa-cheie în represiunea din 10 august, una fără egal în lumea civilizată. Nu întâmplător un întreg continent a pus la zid Guvernul din care face parte Carmen Dan (prin Rezoluţia anti-PSD&ALDE a Parlamentului UE), şi nu degeaba ONU face propria investigaţie pentru măcelul din Piaţa Victoriei.

Carmen Dan, şefii MAI şi ai Jandarmeriei au parazitat intenţionat ancheta penală, au secretizat documente când nu era nimic de secretizat, căci nu era niciun motiv serios de secretizare, şi există deja suspiciuni oficiale că unele documente secretizate au fost între timp măsluite.

În situaţii ca 10 august 2018, nu secretizezi acte operative decât ai ceva de ascuns. Nici până azi Carmen Dan nu a explicat de ce au secretizat actele atacului la MAI şi nu a sancţionat pe nimeni pentru măcelul pe care l-a supravegheat personal îndreptat împotriva unei populaţii paşnice de mărimea oraşului Piteşti.

Ministerul Afacerilor Interne susţine însă că a înaintat Parchetului pe 31 ianuarie toate documentele declasificate total sau parţial referitoare la evenimentele din 10 august 2018, iar procurorii ar trebui să „caute vinovăţii pe baza probelor şi nu scuze”, a declarat, vineri, ministrul Carmen Dan, potrivit Agerpres.

„Toate documentele declasificate total sau parţial au fost înaintate unităţii de Parchet din data de 31 ianuarie şi constituie probe la dosar. Îi invit pe toţi cei interesaţi de aceste documente să le solicite Parchetului, pentru că doar procurorii pot stabili dacă probele din dosar pot fi făcute publice sau nu. Din acest moment, orice demers din partea Parchetului, în sensul că Ministerul Afacerilor Interne nu a declasificat documente şi, de aceea, nu se poate finaliza ancheta, îl voi considera susceptibil de neadevăr. Recomand Parchetului General să caute vinovăţii pe baza probelor şi nu scuze”, a spus Carmen Dan, la şedinţa de evaluare a activităţii MAI pe anul trecut.

Ea a susţinut că MAI este prima instituţie interesată de lămurirea aspectelor legate de 10 august şi, cu atât mai mult, Jandarmeria Română „faţă de care s-au iniţiat adevărate campanii de denigrare şi s-a pus o presiune în plus în tot acest timp”.

Ministrul de Interne a afirmat că nu se poate stabili o etichetă întregii instituţii pentru acţiunile câtorva jandarmi. Jandarmeria Română se află pe locul al treilea în topul încrederii românilor în instituţiile statului, potrivit unui sondaj, a menţionat Dan.

„Eu pot accepta că au fost acţiuni punctuale ale unor jandarmi care au acţionat disproporţionat. Sunt şi imagini în acest sens şi nimeni nu le poate nega. Cred însă că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale şi că nu trebuie să stigmatizăm o întreagă instituţie pentru asta. Mai cred că adevărul va fi stabilit potrivit legii de judecători în urma investigaţiilor pe care le fac procurorii şi nu pot fi de acord cu condamnarea publică a unor oameni şi a unor instituţii doar de dragul discursului politic”, a completat ministrul de Interne.

Capii Jandarmeriei de la momentul 10 august 2018 sunt cercetaţi penale de Parchetul Militar, alături de un secretar de stat al MAI (care era, din câte se pare, cureaua de transmisie între biroul lui Carmen Dan şi dispozitivul de jandarmi din faţa Guvernului).

CITIȚI ȘI:

EXPLOZIV. Dragnea şi Carmen Dan au ştiut TOT despre masacrul din 10 august! Mărturia unui om din interior

Dragnea și Carmen Dan și-au dat foc la valiză! Bădulescu are un motiv în plus să spună cum au dirijat ei represiunea din 10 august

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.