Părinţii Sorinei anunţă Ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

6
18021
Ramona și Gabriel Săcărin

Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița de etnie romă din Baia de Aramă (Mehedinți), se declară uimiți de solicitările lui Bogdan Licu, procurorul general al României, pe care le consideră neîntemeiate, spunând că iau în calcul să dea în judecată statul român la CEDO. 

„Este greu să spun ce se va întâmpla, dar cred că toată treaba asta se va termina la CEDO. Oamenii politici folosesc niste pârghii care nu își au rostul. Avem toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adopție, și acum vine un procuror general să spună să nu plece din țară”, a declarat tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, pentru Libertatea.

„În ce bază face aceste solicitări, ce motive? Sunt hărțuit de jumătate din populația țării… E incredibil. Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic”, a adăugat el.

Bogdan Licu, aliatul celor care au abuzat-o pe Sorina

Bogdan Licu, procurorul general interimar (stânga), a cerut luni Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei definitive de adopție internațională a Sorinei, fetița adoptată de o familie de români stabilită în SUA, și, în același timp, suspendarea executării acestei hotărâri.

Totodată, Parchetul General a făcut și o cerere de ordonanță președințială pentru a interzice părinților adoptivi plecarea din România împreună cu Sorina, până la administrarea probelor din dosarele penale deschise deja.

Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de o asistentă maternală, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost adoptată legal de o familie din Statele Unite. Cazul a stârnit un scandal în toată țara, după ce ea a fost filmată în timp ce e luată de către forţele de ordine de la cei care o ţineau sechestrată practic de două luni.

Atacul la sentinţe definitive, arma lui Dragnea

Deşi adopţia Sorinei a fost perfect legală, prin sentinţă definitivă a justiţiei, Bogdan Licu a decis să n-o recunoască, intrând astfel pe direcţia impusă şi de Liviu Dragnea cât era în libertate, care a obţinut, via CCR, desfiinţarea practic a justiţiei prin declararea ilegală a completurilor de la Înalta Curte.

Licu a solicitat luni Tribunalului Mehedinți emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SS-Gestapo, care i-a fabricat dosar şi Laurei Codruţa Kovesi).

Practic, prin acest gest, avem dovada că Parchetul General a intrat pe mâna unui personaj care nu respectă justiţia în forma ei cea mai pură: sentinţa judecătorească definitivă. Desfiinţarea sentinţelor este exact ce îşi doresc Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov&co., este lupta lor de când au ajuns la putere, în 2017, începută odată cu OUG 13 şi continuată până în ziua condamnării lui Dragnea.

Prin decizia de ataca sentinţa definitivă de adopţie, doar pentru că aşa cere presa aliată clanurilor penale cu discurs anti-Occident&Soros&UE&Străini&co., procurorul general interimar a arătat azi că a trecut de partea celor care vor să întoarcă România din drumul democraţiei, al legii, al Occidentului, şi vor s-o ducă într-o zonă gri, tip Venezuela, în care legea o face cine are puterea sau strigă mai tare în piaţă.

Altfel nu se explică de ce Bogdan Licu – primul care ar fi trebuit să aibă încredere în magistraţii din Mehedinţi şi Dolj – a solicitat Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei judecătorești prin care minora a fost încredințată cuplului de români stabilit în SUA.

Investigaţia jurnalistei Emilia Şercan

Emilia Șercan

Rămâne un mister motivul pentru care Bogdan Licu a întors armele împotriva justiţiei. O explicaţie ar putea fi doctoratul său în Drept, acuzat de plagiat de către investigaţiile jurnalistei Emilia Şercan, specializată în astfel de speţe. Un doctorat plagiat este oricând o sursă de şantaj. Iată ce scria jurnalista de investigaţii în PressOne:

„Bogdan Licu are, însă, cel puțin o problemă majoră netranșată încă: este acuzat că și-ar fi plagiat, în 2011, teza de doctorat cu titlul “Corupția – risc major la adresa securității naționale”, obținută la Academia Serviciului Român de Informații; îndrumător de doctorat i-a fost Gabriel Oprea, fost vicepremier și recordman la numărul de doctoranzi plagiatori.

Plagiatul lui Licu nu e o noutate; prima dezvăluire datează din 31 august 2015 („Al treilea plagiat coordonat de Gabriel Oprea: Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României„). Acum trei luni, însă, PressOne descria, etapă cu etapă, bătălia susținută pe care noul procuror general interimar o duce pe toate planurile – inclusiv prin instanțe – pentru a împiedica CNATDCU să dea un verdict final asupra tezei sale.

Cu alte cuvinte, Bogdan Licu nu-și dorește să scape de suspiciunea de plagiat și să-i fie restaurată reputația profesională, ci să împiedice CNATDCU și Comisia de etică a Academiei SRI să-i cerceteze teza și să stabilească un verdict; pentru că, argumentează el explicit în plângerea împotriva Ministerului Educației, “o astfel de cercetare […] îmi îngrădește accesul la o funcție de conducere în Ministerul Public”.

Detalii, AICI.

CITIŢI ŞI:

Procurorul general întoarce armele împotriva lui Iohannis, a UE şi a familiei Sorinei, via „SS-Gestapo”. Ziua în care Bogdan Licu a devenit subalternul Adinei Florea, deşi Comisia de la Veneţia şi preşedintele României au „desfiinţat” secţia lui Dragnea

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

S-a trezit şi Dăncilă! În cazul Sorina, nu mai dă apă la moară manipulatorilor şi ia apărarea forţelor de ordine de la Baia de Aramă

Fetiţa „adoptată” de Dragnea şi Tăriceanu

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

6 COMENTARII

 1. Savarine , familist cu 2 copii , cetățean american ( nu discutam de ce , ce și cum , etc.) vii in România , spui ca ai toate documentele pentru adopție dar ne întrebam nou cei care nu am sărit gârla , care sunt pana la urma motivele de a adopta un copil rom, Dumbeata care ai o familie cu doi copii. Știți ce este domnule , pute de la o posta , ca este ceva putred in Danemarca , pardon la aceasta adopție. De de nu ați adoptat din America , nu , la noi , ca este mai simplu ss fac autoritățile romane ca dumneata le fluturi pașaportul american și msi mult amenințati ca va duceți la unchiul Sam din București.
  Repet, este o adopție care pute de la o posta! Veniți din SUA , frumos, țara democratica dar nu veniți unde aveți impresia ca România este sat fără câini!
  Și mai este ceva, aveți un comportament de parca ați fi fost educați nu in România ci intr-o țara care sigur nu v-a învățat ce înseamnă bunul simt , respectul fata de toți romanii care se uita la acest circ dar repet, pute de la o posta a fi altceva decât o simpla adopție!!!!

 2. Sa nu se incheie cam asa… Dupa ce atatia n-au vrut sa adopte copila:

  … Era sa aiba o familie ca toti copiii norocosi, mai ales ca s-a nascut in Romania… Dar, n-a fost sa fie!
  … Era sa fie adoptata de persoana maternala care 7 ani a avut-o sub nas avand concurenta altor vreo 122 de nasuri strambate dar… N-a fost sa fie!
  … Era sa traiasca in America, fiind adoptata de o familie care ar fi luat-o cu bratele deschise si din cand in cand mai se afla cum ii merge, ce-a realizat, in fine, ar fi aflat si EA ce e NORMALITATE… DAR, N-A FOST SA FIE!

  °°° d-nu licu s-a pus de-a curmezisu de-ai fi crezut ca vrea el sa o adopte dar… CRED…
  CA…
  DIN PACATE
  A ajuns la vreun orfelinat.
  ( Ca doar persoana maternala nu cred ca are sanse sa o adopte, chiar daca a batut ceasul al 99-lea ).
  SUMMA SUMMARUM
  :
  A ramas in Romania cum urlau unii pe strazi si o persoana din Cabinetul Madamei Tussauds care vantura cu 30 000 EURO…
  !!! MA, dar aveti parale si eu care, auzindu-va doar vaicarelile va credeam la ananghie!!!
  … DE UNDE, in definitiv, ma intreb inca… BANI NEGRI???… Scuzati dar si fiul meu a donat
  1 000 de Euro la Crucea Rosie, cu ani in urma, cand intrase la servici si de atunci sant cativa anisori, castiga bine dar nu cred ca, cu tot sufletul lui de AUR, ar avea 30 000 de donat acuma, nu de alta dar ar fi CHIAR PLEITE!!!

  … Mai departe???…
  Imi vin in cap tot felul de descreierati, mai ales ca si ca romanca nu pot sa ma debarasez de JEGUL cu care am fost cu ANI… mai exact 39 de ANI in urma, improscata de cucuvele motate si de cacati romanesti cu ochi, cum i-or ranji si fluiera sau…
  Haideti, ca atata imaginatie aveti si singuri…
  APOI
  … VIOLATORI…???
  Dar, Ce? Aveti voi asa ceva???

  Nici macar 7 la pachet sau niste neni sau niste fufe din centrul de plasament care-i mai fura si din mancare si din ce mai pot…
  ASA, ca dragnea, dar pana acum auzii ca doar el o lua peste bot!

  Hai…
  Sa vedem, ce ADEVAR cu JUSTITIA voastra la iveala IESE
  SI… Cui de Sorina o sa-i mai pese…

  https://oamenicasobolani.wordpress.com/

 3. Totuși semne de întrebare sunt.
  1.Familia unde Sorina a fost data în plasament nu avea o situație rea. Casa pare destul de bună, avea camera ei etc.Copila nu oare a fi malnutrită. Deci nu mai plângeți.
  2. Pare suspect (sunt doar 15 procurori cu asemenea grad în Romania)ca recuperarea sa fie condusă de un procuror cu un asemenea grad.
  3. Bizar este și faptul ca tatăl adoptiv din USA a prins drag de un copil de 8 ani subit iar ieri si-a șters toate conturile în care apărea ca loc de munca o firma ce exact ca obiect de activitate are transplantul de organe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here