Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

7
2265

Cazul „Gheorghe Ursu” ne-a spulberat și ultima iluzie: Justiția română e în colaps, pentru că – din punct de vedere moral – România e în colaps. România lui Iohannis e țara lucrului prost făcut, țara țoapelor politice și a jafului generalizat, cu statul pe post de pungaș-șef, de tâlhar la drumul mare. Dacă n-am fi agățați de UE și de NATO, ne-am prăbuși în haos, ne-am dezintegra, n-am mai exista pe hartă. Nici nu merităm să existăm, cu așa lipsă de demnitate și chiar de umanitate în aplicarea justiției!

Cei 1+3 judecători care au dat sentințe de achitare în cazul securiștilor ce au gestionat torturarea și lichidarea inginerului Gheorghe Ursu nu sunt oameni, sunt fiare. Sunt încă tineri, dar în curând vor avea pensii speciale.

Cei 1+3 judecători – două doamne și doi domni – nu s-au limitat să-i achite pe cei doi securiști (pensionari speciali și ei!) sfidând orice logică a justiției, ei au simțit nevoia să ne spună că Gheorghe Ursu n-a prea fost disident, de fapt n-a fost deloc, dimpotrivă, s-a cam aflat în grațiile regimului! Ale regimului care l-a urmărit peste tot, l-a ascultat și în dormitor, i-a furat agenda în care-și ținea jurnalul, l-a anchetat, amenințat, șantajat, terorizat, arestat, bătut, omorât.

Motivarea judecătoarei de la Curtea de Apel București, deloc contrazisă de cei trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (nicio opinie separată, nimic): „Gheorghe Ursu nu a fost un opozant pe faţă al regimului comunist şi al conducătorului Partidului Comunist. (…) Opoziţia victimei față de regimul comunist a fost nesemnificativă, venind şi din partea unei persoane care anterior, pentru o lungă perioadă de timp, a fost privilegiată de acest regim. (…) Ca cetățean al Republicii Socialiste România, a beneficiat de o libertate deplină, că a călătorit în mai multe țări din Europa, încă din anul 1974 (citat din Tudor Postelnicu, șeful Securității în 1985, când a fost omorât Gheorghe Ursu – n. red.). (…) Curtea apreciază că nu opiniile personale ale victimei Ursu Gheorghe Emil despre conducerea de stat și de partid și politica partidului comunist sau consemnările sale denigratoare, jignitoare la adresa conducătorului statului au generat anchetarea sa în continuare și de organele de Securitate, acțiunile intreprinse de lucrătorii de Securitate nefiind, în mod evident, de răzbunare”.

Rețineți expresia folosită de doamna judecătoare: „consemnările sale denigratoare, jignitoare la adresa conducătorului statului”! Exact limbajul magistraților din vremea lui Ceaușescu, care, conform Constituției comuniste, „răspundeau în fața Partidului”! Exact limbajul securiștilor care l-au anchetat și omorât pe Gheorghe Ursu! Parcă n-a existat o revoluție (dar chiar a existat?!), parcă nu l-am fi împușcat pe Ceaușescu (oare noi l-am împușcat?!), parcă n-ar fi trecut 38 de ani de la asasinarea inginerului-disident!

Dar să mergem la fapte, să nu ne împiedicăm de vorbe. Doamna judecătoare trage concluzia că Gheorghe Ursu n-a fost disident, ci privilegiat al sistemului pentru că „a călătorit în mai multe țări din Europa”, așadar era să lăsat să plece din țară. Mai multă documentare în legătură cu metodele PCR și ale Securității ar fi ajutat onorata instanță să afle că însuși Ceaușescu le dăduse ordin „lucrătorilor din aparatul de securitate” să-i lasă pe disidenți să plece în Occident (cazul Paul Goma este un exemplu), afirmând textual: „câinele turbat să latre în afara gardului, nu în curtea mea!”.

Magistratul vremurilor noastre trage concluzii ticăloase în legătură cu regimul dictatorial al lui Ceaușescu: „Politica statului român la acea dată nu era de reprimare prin violență a forțelor de opoziție față de regimul politic și conducătorul statului”.

Să mai dăm un citat din Ceaușescu, la o întâlnire de lucru cu „organele de securitate”: „Trebuie loviţi, propriu-zis, fără cruţare. Aceasta ca măsură generală, tovarăşi, care să fie luate peste tot unde avem asemenea oameni. Să discutăm pe aceea (aceia – n. red.) care nu au asemenea manifestări, să-i facem să înţeleagă, să-i determinăm ca fiecare să-şi vadă de treabă acolo unde este pus (…) cu organele de securitate respective, (…) să fie puşi în discuție în colectivul de întreprindere, judecaţi, şi ce vor hotărî muncitorii. Dacă vor să-i bată, să-i bată!”.

Recunoașteți metoda? A aplicat-o și Ion Iliescu la începutul anilor ’90, cu „IMGB fac ordine” și ororile mineriadelor. „Ce vor hotărî muncitorii. Dacă vor să-i bată, să-i bată!”…

Cazul inginerului Gheorghe Ursu este expresia violentă a restaurației infracționale din justiție: specialii se apără între ei, printre „organele de securitate” nu există infractori, România n-a avut și nu are victime politice. Singurele lucruri sfinte sunt pensia specială și impunitatea în fața legii. Dacă legea devine periculoasă pentru asasini, o schimbăm, că de-aia avem Parlament! Iar dacă n-o putem schimba că ne taie UE banii, atunci găsim judecătorii potriviți să aplice „legea noastră”, nu legea Europei.

Dacă vezi cum a fost judecat cazul său, tragi concluzia că, de fapt, Gheorghe Ursu nici n-a murit.

Nici polițistul Bogdan Gigină n-a murit, pentru că, în cazul coloanei oficiale ilegale a generalului-de-tinichea Gabriel Oprea, o instanță a decretat că „fapta nu există”.

Nici la Colectiv n-a murit nimeni, pentru că Piedone e din nou primar, scos din pușcărie de o instanță omenoasă. Cei 65 de dispăruți și zecile de arși până la mutilare sunt rodul imaginației noastre bolnave.

Nici la mineriade n-a murit nimeni, nici la Revoluție. Dosarele respective încă n-au fost judecate. N-avem vinovați, deci faptele nu există.

În țara asta, toți oamenii mor de moarte bună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

ALTE EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

Tăiați, bă, pensiile speciale!

* Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

* Solovioave, vezi că-ți rup urechile!

Anchetarea lui Tolontan. Corespondență specială din pușcărie

CITIȚI ȘI:

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* Ciolacu și Ciucă anunță biruri mari pentru populație și firave tăieri bugetare. Accentul e pe propagandă: se vorbește de economii de 12 miliarde de lei, împărțite echitabil (6 miliarde la stat, 6 miliarde la privat), dar greul tot pe privat va cădea!

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* „Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Imperiul african al Rusiei, construit cu mercenari Wagner. După Mali și Burkina Faso, urmează Niger, unde puciștii au dat foc Ambasadei Franței și au pus steagul Rusiei pe ea

7 COMENTARII

 1. S-a inventat acest mimetism al unei societati libere aici, la noi, unde NUMAI pentru oamenii vad cateva canale comentand, chipurile, vehement modul in care suntem condusi si batjocoriti, avem impresia de libertate. Pentru ca nimic nu se face in realitate pentru o imbinatatire veritabila a starii acestei tari. Se comenteaza curajos, dar cine se paleste de aceste comentarii? Tara e captiva unei mafii malefice si foarte sigura pe ea, care executa, in mare parte, instructiunile Moscovei, chiar si cand executa ceva sugerat de EU sau NATO. Totul e dramuit in asa fel incat sa nu fim dati afara din aceste organizatii. Atat. E un mode de vivre perfect functional care plamadeste un om nou, omul care isi baga picioarele in viitorul propriei tari vizate de capcaunii acestei lumi.

  • „Probe anulate in dosarul lui Sebastian Ghita. Tribunalul Prahova a anulat inclusiv marturii ale unui martor principal, Irina Socol”

   SECURITATEA PREGATESTE PAS CU PAS SPALAREA SI REVENIREA TOVARASULUI LOR .

 2. Din 43% persoane care s-au prezentat la vot, peste 60% au votat voma comunisto-fesenista, formata din PSD, PNL, UDMR si AUR. Da, si Alianta pentru Unirea cu Rusia, care a pus pe listele de candidati fosti tortionari, nemenclaturisti, trasesti politici, interlopi si agenti de propaganda ai Rusiei. Singura sansa de revenire a Romaniei este ca aceasta plaga de 30% din persoanele cu drept de vot sa fie anihilata la alegeri de restul macar 50%. Pe noi nu ne distrug altii ci ne distrugem singuri din interior datorita prostiei, lipsei de aducatie, lipsei de civilizatie, de compasiune si respect intre noi. Ne batem cu caramida in piept ca suntem romani, punem stegulete pe masini, dar ne facem nevoile in plina intersectie la Cotroceni in coloana de masini, ne facem nevoile in apa marii, ne facem poze cu ursul, nastem pe trotuare, umilim batranii. Aceasta natie nu mai merita nicio sansa, ci extinctia. Cata vreme nu se trezeste constiinta in fiecare roman, nu meritam sa mai existam.

  • Este foarte simplu sa dam vina pe popor, in mare masura pe buna dreptate. Toti vorbim, scriem, si cei care au dreptate, si cei care mint.
   Problema este ce e de facut?
   Poporul roman nu e prost, nu este de felul lui stricat. Stiu asta, exista dovezi clare. Dar a fost si este coplesit de o influenta ticaloasa, sistematica, bine organizata, care ar trebui anihilata.
   Adevarul, informatiile corecte sa ajunga la popor daca vrem sa voteze corect.
   Cine gaseste calea?

 3. In spiritul lui Petre Tutea si martirilor invocati mai sus:

  Nu mi-am inchipuit, vreodata, ca poporul asta, de oameni blajini, sa aibe atat de multi cretini!
  De- ar fi sa ma mai nasc odata, precis, ca mi-as alege… alta soarta!!!

 4. Foarte adevarat, traim in „țara țoapelor politice și a jafului generalizat, cu statul pe post de pungaș-șef”. Cu o singura obiectie: nu Romania in colaps determina colapsul Justitiei, ci invers: ticalosirea Justitiei a contribuit esential la decaderea Romaniei.
  Este clar ca a existat o ticalosire PROGRAMATA a acestei natii, dar Justitia trebuia sa fie o frana. Nu a fost, dimpotriva, jigodiile dinauntrul ei au dominat-o, Justitia devenind aliat de baza al fortei raului.
  Dar trebuie remarcat in ultima vreme o mare intensificare a ticalosiilor produse de Justitie. La exemplele date aici se mai pot adauga foarte multe. O multime de verdicte in favoarea unor mari vinovati, culminand cu tupeul fantastic al acestui verdict, in cazul Gheorghe Ursu.
  Ce se intampla cu ei? Ce motiveaza aceasta recenta pierdere totala a oricarui dram de decenta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here