duminică, aprilie 14, 2024
AcasăOpiniiCartianuSolovioave, vezi că-ți rup urechile!

Solovioave, vezi că-ți rup urechile!

-

Ce ziseși, mă? „România va trebui atacată cu arme nucleare tactice”? „România nu va mai fi”? Așa ziseși, mă, derbedeule? Ei, las’ că ne-om întâlni noi odată, când Putin nu va mai fi… și când Rusia asta, în forma ei barbară, nu va mai fi… Să vezi ce ți-oi face eu ție atunci!

Scrisoare deschisă

Domnului Vladimir Soloviov, propagandist-șef al tiranului Vladimir Putin

Sinistre domnule Vladimir Soloviov,

Vă scriu pentru că de o vreme vă cam preocupă România. Ați tot spus una-alta despre țara noastră – o țară măruntă, dacă te uiți pe hartă, în comparație cu măreața dvs. Rusie; „măreață”, vorba vine…

Ați vorbit urât, domnule Soloviov. Foarte urât. Afirmații de canalie mizerabilă, de javră absolută.

- Advertisement -

Vă dau numai două exemple recente.

În octombrie 2022 ați cerut, la TV, să fie atacate cu rachete bazele din România folosite pentru transferul echipamentelor militare către Ucraina. Ați zis așa: „Poate a venit timpul să le explicăm indivizilor din Vest, care devin tot mai obraznici, că bazele unde antrenează în prezent ucraineni naziști, cele din Franța, Polonia, Germania și Marea Britanie, pot fi considerate ținte legitime. Aeroporturile poloneze unde aterizează avioane cu ajutoare din SUA și Marea Britanie, bazele din România și așa mai departe. Nu vedeți cum iar și iar extind raza și complexitatea armelor livrate? Noi am spus deja că tot ce intră pe teritoriul ucrainean este o țintă legitimă. Dar să efectuezi lovituri pe teritoriul unor state membre NATO este, desigur, o declarație de război”.

Asta v-a ieșit pe gură, sinistre domnule Soloviov. Am înțeles, vreți să fie lăsată Ucraina singură și neajutorată, s-o măcelăriți voi cum vreți, așa cum ați tot făcut cu multe țări – și cu România, evident – în mizerabila voastră istorie.

- Advertisement -

Dar vremurile s-au mai schimbat, iar noi, popoarele astea micuțe care stăm în calea ambițiilor voastre bolnave de a stăpâni Balcanii până la Strâmtori (Bosfor și Dardanele) și până la Insula Creta, iar Europa până la Oceanul Atlantic, ne-am unit puterile și, între timp, am trecut în tabăra marilor democrații, a Lumii Libere.

Ați fost oleacă neatenți și am evadat din oribila voastră lume, Solovioave! Și noi, și lituanienii, și estonienii, și letonienii (oftați rău după ținuturile astea – of, of, of, URSS!), și polonezii, și ungurii, și cehii, și slovacii, și bulgarii, și albanezii, și nemții de răsărit…

O evadare similară au încercat și georgienii, dar v-ați dus cu tancurile peste ei și i-ați ocupat în 2008.

Acum, în Ucraina, faceți la fel: dorința de libertate a unui popor o tratați cu gloanțe, obuze și rachete ucigașe, la pachet cu tradiționalele voastre jafuri și violuri.

În Republica Moldova ați acționat preventiv, plasând spurcata voastră Armată a 14-a în Transnistria încă de la destrămarea URSS, ca să țineți Basarabia noastră captivă.

Dar să revenim la România. Nu v-ați răcorit suficient, se pare, cu declarațiile neroade din urmă cu opt luni. Ați recidivat zilele astea, furios că militarii ucraineni ar putea fi antrenați în țara noastră să piloteze avioane F-16 occidentale.

Ați spus așa: „Înseamnă că România nu va mai fi! Înseamnă că România va trebui atacată cu arme nucleare tactice!”.

Bă, Solovioave – ca să mă adresez cum îmi vine pe suflet –, ia băgați-vă voi în cur armele alea nucleare cu care vă tot lăudați și cu care ne tot amenințați! Băgați-vi-le în cur și tratați-vă de hemoroizi!

Nu ne e frică, bă, de armele voastre nucleare! În orice caz, nu mai mult decât ar trebui să vă fie frică vouă de armele noastre nucleare! Cum, n-avem așa ceva?! Avem, bă, scârnăvie, și noi, și lituanienii, și estonienii, și letonienii, și polonezii, și ungurii, și cehii, și slovacii, și bulgarii, și albanezii, și nemții de răsărit… Prin alianța noastră cu Mari Puteri nucleare, dar civilizate, precum SUA, Franța și Marea Britanie, suntem și noi apărați în fața Marii Puteri nucleare, dar barbare, care e scârbavnica voastră Rusie!

Când ne amenințați pe noi, vă amenințați de fapt pe voi! Iar asta vă doare, că nu ne mai tremură izmenele în fața amenințărilor voastre, după ce ne-ați terorizat o întreagă istorie!

Solovioave, i-ai auzit zilele trecute pe senatorul democrat și pe cel republican, aflați umăr la umăr, dincolo de răfuielile lor politice interne? Ai auzit ce-au spus? Ai sesizat cuvântul pe care au apăsat? Hai să te ajut: dacă veți trimite chiar și o singură bombă nucleară într-o țară NATO sau în proximitate (se înțelege Ucraina, Moldova, Georgia, Suedia etc., de unde radiațiile ar pune în pericol unele țări NATO), atunci „veți fi eviscerați”! Ai înțeles, Solovioave? „Veți fi eviscerați”! Nici nu vei avea timp să-ți dai seama că ești deja dezintegrat, canalie! Niciun cuvânt nu-ți va mai putea ieși din gura aia spurcată!

Ascultă o poveste, Solovioave! Când eram noi copii, pe vremea când vecinii Republicii Socialiste România se numeau Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice (URSS – CCCP în literele voastre de stepă), Republica Populară Ungaria, Republica Socialistă Federativă Iugoslavia (RSFI) și Republica Populară Bulgaria, oamenii mai în vârstă aveau obiceiul – prostul obicei, după normele actuale – să-i tragă de urechi pe cei mici. Dacă nu știai lecția, învățătorul te avertiza: „Ai grijă că-ți rup urechile!”. Dacă te hârjoneai cu un coleg, dascălul trecea direct la fapte, fără avertisment: te apuca de-o ureche și ți-o lungea până urlai de durere. Chiar și câte-un uncheș de pe uliță te atenționa, când bănuia că ai pus gând rău cireșelor coapte ori gutuilor galbene din grădina sa: „Vezi că te trag de urechi!”. Sau: „Să nu te prind, că-ți rup urechile!”.

Solovioave, atâta-ți spun: vezi că te trag de urechi! O să pice Putin, o să se mai schimbe și Rusia, că n-o să rămână-n veci primitivă, barbară și agresivă ca în prezent. Vin din spate generații care nu mai suspină după URSS și după harta ce se întindea până dincolo de Berlin.

Solovioave, trag nădejde că, până atunci, nu va fi nevoie să fii eviscerat. Lumea se va schimba, totuși, fără suferințe mai mari decât cele pe care le provocați voi acum poporului ucrainean. Așadar, vei supraviețui acestei nebunii și te vei trezi, poate, într-o lume liberă.

Ei bine, în acea lume liberă te voi căuta, te voi găsi și te voi trage de urechi! Nu-ți voi spune de ce – vei ști tu mai bine. Mai als că-ți spun o dată în plus: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

P. S. Solovioave, să-i spui și lui Vladimir Saldo, rahatul-cu-ochi pe care l-ați pus voi guvernator în Herson-ul ocupat (temporar, evident, iar asta veți vedea curând), că-i rup și lui urechea. Ba chiar îl pun și la Calul Bălan, cum era moda pe la noi, pentru că a amenințat cu distrugerea podului de la Giurgiulești, de peste Prut. Dobitocilor, voi n-ați înțeles că nu s-au inventat arme care să poată distruge podurile vizibile și invizibile care ne leagă pe noi, românii din stânga și din dreapta Prutului?!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

ALTE EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

* Tăiați, bă, pensiile speciale!

Anchetarea lui Tolontan. Corespondență specială din pușcărie

CITIȚI ȘI:

* Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Prigojin: „Putin a făcut o alegere greșită. E un semn rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte”

* Putin și ai săi fug din Moscova ca șobolanii. Fiica lui Șoigu e deja în Dubai. Și Lukașenko a părăsit Belarusul, ascunzându-se în Turcia

* Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. Cu indivizi de genul „Solovioave” mi se pare pierdere de vreme sa stai de vorba, trebuie sa-i iei de guler și sa-i scoți pe ușă afară. Și eventual cind le dai șutul în dos să le spui: „n-am nevoie de bețivi în casă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -