„Daily Express”: Marea Britanie antrenează comandouri ucrainene pentru eliberarea Crimeei. Operațiunea ar urma să aibă loc până la Crăciun

2
803
2.000 de oameni din forțele speciale ucrainene sunt instruiți chiar acum în Marea Britanie în tactici NATO pentru a participa la eliberarea Crimeei

Marea Britanie antrenează trupele speciale ucrainene pentru operațiunea de eliberare a Crimeei, acțiune care e preconizată să aibă loc cel târziu până de Crăciun, în acest an, au declarat multiple surse militare pentru publicația „Daily Express”. Peste 2.000 de militari ucraineni care vor forma comandouri trimise în spatele frontului au sosit deja într-o locație izolată și discretă, la Dartmoor, pentru a intra într-un program intensiv. Forțele speciale britanice sunt renumite, fiind socotite cele mai bune din lume la operațiuni de comando încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Forțele speciale ucrainene se antrenează deja în Marea Britanie pentru atacul Crimeei, au confirmat surse bine informate pentru publicația englezească. Operațiunea de eliberare a peninsulei va implica lovituri din aer, de pe uscat și de pe mare, iar comandourile ucrainene vor folosi tehnologia pentru a submina și paraliza trupele rusești din acest teritoriu.

Trupele britanice pregătesc o brigadă întreagă, un comando de elită ucrainean, pentru a paraliza forțele rusești și a recuceri Crimeea înainte de Crăciun, scrie „Daily Express”. Sâmbătă seară, șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirilo Budanov, a confirmat că forțele Kievului vor intra „în curând” în Crimeea. Acest lucru înseamnă, implicit, că atât ucrainenii, cât și aliații lor occidentali se așteaptă ca, în perioada următoare, apărarea rușilor din sudul Ucrainei să fie străpunsă.

Brigada specială ar urma să devină vârful de lance într-o invazie, în timp ce alte două mari unități vor organiza atacuri simultane.

Simultan cu acțiunea acestor trupe de elită în spatele frontului, unitățile blindate vor străpunge apărarea, operațiunile fiind susținute de un nou stoc de rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Marea Britanie, SUA și Germania.

Antrenamentul unităților ucrainene se desfășoară la Battle Camp din Okehampton, Devon, care a fost închis pentru toate celelalte unități militare și pentru public.

Supravegheat de pușcașii marini regali de la 42 Commando, antrenamentul include marșuri clasice de apropiere de la distanță, urmate de atacuri de comando ale grupurilor de companii folosind muniție reală pe timp de noapte. Sâmbătă seară, o sursă militară britanică de rang înalt a declarat că se pune accentul pe utilizarea tacticilor agile ale NATO pentru a ajuta trupele ucrainene să «modeleze spațiul de luptă» înainte de a lovi în inima inamicului”, relatează „Daily Express”. „Operațiunea de recucerire va fi una care va desfășura atacuri multiple asupra forțelor rusești”, a declarat sursa publicației britanice. „Îi putem antrena în tacticile noastre și le putem arăta cum să folosească echipamentul, dar succesul va veni din propria capacitate a ucrainenilor de a se adapta rapid și de a depăși provocările”, a mai adăugat ofițerul britanic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* „Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Cine a descalificat-o pe campioana ucraineană care n-a dat mâna cu rusoaica: Federația condusă de „oligarhul favorit” al lui Putin, sancționat de UE, SUA și Marea Britanie!

* FCSB n-a mai avut un start atât de bun de pe vremea când era Becali în pușcărie! A mai luat 9 puncte din 9 în 2014-2015, când a și câștigat titlul pentru ultima oară

2 COMENTARII

  1. Eu stiam ca Marea Britanie nu-i va ierta pe rusi. Vladimir Putin a facut marea greseala cu atacurile teroriste pe teritoriul Marii Britanii. Cu substante radioactive (cazul Litvinenko) si cu substante chimice (cazul Skripal). La orgoliul Marii Britanii un astfel de afront nu putea ramine fara raspuns. Acum Rusia culege ce a semanat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here