vineri, mai 31, 2024
AcasăOpiniiCartianuAnchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

Anchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

-

România TV nu e o televiziune, e o halucinație, o negare a realității. Din punct de vedere moral, e o refulare a canalizării prost administrate de CNA. RTV e o hazna. O tele-hazna. Una cu un pronunțat caracter infracțional, pe măsura patronului său fugar la Belgrad, într-o zonă de protecție rusească. RTV e un pericol la adresa securității naționale, dar SRI doarme, la fel și CSAT-ul lui Klaus Iohannis.

Felul în care RTV a tratat moartea jurnalistei Iulia Marin nu este o noutate. E, într-adevăr, o orgie, dar au mai fost sute de asemenea campanii de la înființarea canalului de dejecții, minciuni, șantaje și diversiuni.

I s-a spus Ghiță TV. Sau Fugar TV. Sau Minciuna TV. Sau Latrina TV. Sau Haznaua TV. Sau Rahat TV. Sau Voma TV. Sau Cocina TV. Nimic exagerat: România TV le merită pe toate. Și face eforturi zi de zi pentru a rămâne în această zonă lingvistică.

E imposibil de trecut în revistă toate enormitățile sau jegoșeniile marca RTV. Sunt prea multe, se poate face o enciclopedie. Dacă aș fi profesor la Facultatea de Jurnalism, mi-aș construi un curs intitulat chiar așa: „Fake news RTV”, în cadrul Catedrei de Fake news – aș înființa-o și pe asta, e o necesitate absolută în vremurile noastre.

- Advertisement -

Voi aminti doar așa, en passant, de protestatarii #Rezist care la RTV erau plătiți de Soros, dar nici câinii lor nu erau neglijțați. Sau de „furtul alegerilor” de către USR la Sectorul 1, minciună penalizată deja de justiție. Sau linșarea sistematică a magistraților care anchetau afacerile puturoase ale lui Sebastian Ghiță, ale grupării sale infracționale ori ale sponsorilor de la PSD-Ponta. Sau de penala lui Șor adusă din Basarabia s-o demoleze pe Maia Sandu, episod încheiat a doua zi cu cenușă râncedă pusă-n cap de „managementul” latrinei.

Deversarea șoristei Marinei Tauber s-a produs în emisiunea lui Ciutacu, la fel ca multe alte atrocități media. La Ciutacu a fost tras și cuiul grenadei cu rahat în „cazul Libertatea-Tolontan”, după moartea jurnalistei Iulia Marin. Ciutacu a fost primadona diversiunilor conspiraționiste și în pandemia de Covid-19. Iar de când cu războiul din Ucraina, Ciutacu și-a amintit că are mamă rusoaică și tată școlit în URSS, plus bunici care au luptat în prima linie a bolșevismului sovietic. Și-a amintit și s-a activat, aplaudând barbaria putinistă și înjurând Occidentul că trimite arme Ucrainei, deci „nu vrea pace, ațâță războiul”.

De fapt, mintea ciutacului a fost racordată dintotdeauna la Moscova, iar cordul său a vibrat la dulcele grai rusesc, cu care a crescut de când sugea din biberon. Am spus cordul, nu cardul! Despre card nu mă pronunț, pentru că nu am dovezi. Dar am așa o bănuială, care tinde spre certitudine, că, în cazul ciutacului muscal, cordul și cardul sunt totuna!

- Advertisement -

Am scris „cazul Libertatea-Tolontan”? Am greșit, retractez. De fapt, „Libertatea-Tolontan” nici măcar nu e un caz. Dar RTV-Ciutacu, da, ăsta e un mare caz! Unul care ar trebui tranșat în instanță, întrucât CNA e depășit de gravitatea orgiilor ciutaco-chelemeniste.

Și iată că l-am introdus în ecuație și pe creierul bolnav al tele-haznalei: Eugen Chelemen. E redactor-șef de la înființarea privatei din fundul curții, a avut Ghiță încredere în el. Iar chelemenul ardelean (na, să nu mai spuneți că doar noi, „regățenii”, dăm țării rebuturi morale!) i-a confirmat așteptările patronului fugar, ba chiar i le-a depășit. Haznaua TV e mai hazna chiar și decât și-a închipuit-o fondatorul Ghiță!

Sub bagheta lui Chelemen și prin gurița-desfundător a lui Ciutacu, Reteveaua a mers atât de departe cu minciuna, încât l-a făcut pe Tolontan criminal, gata, el a omorât-o pe Iulia Marin! Ortacii lui Ghiță (care acționează după aceleași standarde ca ortacii lui Cozma la mineriadele anilor ’90) cică pun întrebări, dar de fapt fac afirmații. E o tehnică securistă… ba nu, KGB-istă! Sau GRU-istă…

E ca și cum eu aș întreba: e adevărat că Ciutacu a furat de-a rupt pe când activa pe la privatizare, în Guvernul Năstase? Am întrebat, n-am dat cu parul! Iar întrebarea o pun în direct, la TV, în absența împricinatului. Răspunsul, dacă vine, vine în altă zi, poate și la altă oră; în mod cert, pe altă audiență. Măcar pentru o parte din public, întrebarea-afirmație se fixează ca o certitudine: las’ că știe el ceva, că nu zicea dacă nu știa…

Ce zici, Ciutacule, e corect șa? Ce zici, Chelemen, așa se face presă? Păi, dacă nu e OK, de ce recidivați, mă, în fiecare zi, ca niște râșnițe rusești?

N-a mai fost întrebare, ci afirmație pură, „dezvăluirea” că Tolontan e „anchetat”. Scria mare pe ecran: „Va fi anchetat pentru uciderea fetei”! Iar „știrea” era întărită de cuvântul-cheie: „OFICIAL”. Gata, vin mascații și-l ridică pe Tolontan, că are profil de ucigaș!

A trecut multă vreme până când au apărut câțiva guriști și au menționat că Tolontan va fi anchetat „de șefii săi elvețieni din trustul Ringier”. Aha… deci nu de Poliție, DIICOT etc…

Dar au venit șefii Ringier și au spus că Tolontan nu face obiectul niciunei anchete interne, încrederea managemetului în conducerea editorială a publicațiilor Ringier din România e totală. Și dacă au spus, ce?! Ciutacii și chelemenii nici n-au băgat în seamă precizarea Ringier, pentru că le strica jucăria. Publicul lor trebuia să afle că Tolontan e un posibil criminal (mai mult criminal decât posibil!), pe bună dreptate anchetat.

Și intervine noul cuvânt-cheie: „ANCHETAT” – adică e ceva grav! Nu „verificat”, nu „controlat”, ci „anchetat”, cu sugestia subliminată că va fi și CONDAMNAT. La Tribunalul RTV, oricum, sentința fusese deja pronunțată: vinovat!

Asta-mi amintește de o experiență proprie în relația cu RTV. În urmă cu câteva luni, prin ianuarie, din oarece neglijență (nu am nici eu timp de toate), am făcut obiectul unei decizii judecătorești conform căreia trebuie să-i plătesc 4.500 de lei, sub formă de daune morale, unui PSD-ist care la un moment dat, pe vremea lui Dragnea, a fost șeful Loteriei Române. Principala sa „realizare” a fost că a dat un contract gras, pe mulți ani și  fără licitație, postului România TV. În schimbul dreptului exclusiv de a transmite tragerile loto (6/49, 5/40, Joker etc.), televiziunea ar fi trebuit să plătească bani frumoși, așa cum se întâmplă cu drepturile de a transmite meciuri de fotbal sau de la alte sporturi cu public numeros. Dar în loc să primească bani, Loteria plătește bani! Și nu mărunțiș, ci milioane de euro anual. Loteria, adică Ministerul Finanțelor, adică bugetul țării. E ca și cum eu aș vinde o vacă la târg, dar tot eu aș plăti!

În fine, onorata instanță a decis că trebuie să plătesc 4.500 de lei. Nu-mi convine, dar plătesc, dacă așa bătut ciocănelul. Chiar și așa, fără reprezentare avocațială, nici nu pot spune că am pierdut procesul, pentru că PSD-istul a cerut 250.000 de lei (peste 50.000 de euro) ca daune morale și alte câteva mii de euro drept cheltuieli de judecată (a angajat avocați, nu glumă, iar eu m-am reprezentat singur). Așadar, a primit cam 1,63% din cât a cerut, iar 98,37% i-a fost respins. Sigur că pe mine mă doare – moral și la buzunar – și suma de 900 de euro, dar nu fac caz din asta.

Important e ce a urmat: o zi întreagă, de dimineața până seara, din oră în oră, pe ecranul RTV se lăfăia un titlu apocaliptic: „Cartianu, CONDAMNAT!”. Și apoi, la fel de criptat: „De ce a fost pedepsit #Rezistul”… La fiecare jurnal apărea câte-o vuvuzea sau câte-un trompetist – mincinoșii de serviciu – care guițau (sau ghițau) vreo 4-5 minute despre condamnarea mea, fără a pronunța însă în ce constă ea. Nu era precizată nicio sumă, nu se spunea câți ani de pușcărie voi face, dar se sugera, pe tonuri grave, că vreo câțiva ani tot voi sta la mititica! S-au făcut și dezbateri, și-au dat cu părerea diverși căcănari și felurite matracuci, s-a pronunțat des cuvântul „CONDAMNAT” – da, a greșit, să-și ispășească pedeapsa… Alții extrapolau: e clar că a mințit și când a atacat România TV…

M-a amuzat chestiunea, dar mi-a înghețat zâmbetul când m-a sunat un consătean de la Brădiceni de Gorj, prieten din copilărie, care m-a întrebat oarecum stingher și evident stresat: „Auzi… tu acum ești arestat? Vorbeșe lumea-n sat, că așa a zis la televizor…”

Așa zisese și mai ales scrisese la RTV: „CONDAMNAT”. Degeaba i-am explicat prietenului meu – om simplu, fără multă carte – că nu am cum să fiu condamnat, pentru că nu am avut niciodată procese penale; or, condamnat – adică trimis după gratii – poți fi doar în urma uor dosare penale. Toate procesele mele, câte am avut și probabil voi mai avea (ca ziarist ești expus și la acest tip de hărțuire/intimidare), au fost și vor fi civile. Iar procesele civile se încheie cu decizii judecătorești, nu cu sentințe sau condamnări.

Așadar, nu întâmplător au scris și au zis retevenii „CONDAMNAT”. Au mințit cu intenție, pentru ca, prin manipulare, să mă trimită în penal, acolo unde nu sunt. În schimb, acolo e patronul lor, Sebastian Ghiță, dar despre el nu scriu și nu zic nimic.

Așa se face că la mine în sat mai cred unii și acum că eu sunt condamnat, iar Ghiță e curat ca lacrima. De Paște m-am întâlnit cu mulți consăteni, iar unii or fi crezând că am luat o permisie de la Jilava…

Multiplicați cu zeci de mii de sate și cu sute de orașe și veți avea dimensiunea răului făcut de RTV: o mulțime de compatrioți care cred că eu am fost CONDAMNAT, deci ARESTAT. Nu am timp să trec prin fiecare sat, să vadă oamenii că sunt la fel de liber ca ei. Și dacă m-ar vedea, nu m-ar crede: las’ că știm noi, am văzut la televizor… (A nu se înțelege că România TV are o audiență chiar așa, devastatoare; dar e suficient să vadă o cumătră sau un uncheș pentru ca vorba să zboare prin tot satul.)

În cazul lui Tolontan, ravagiile sunt mult mai mari. El a fost expus cu eticheta infamă ANCHETAT mai multe zile și mult mai intens, deci o bună parte a națiunii – partea AUR-istă, aș spune – e convinsă că gata, s-a terminat cu Tolontan.

Dacă tot am fost condamnat, mă grăbesc să transmit o corespondență din pușcărie (deformație profesională): dragi și intoxicați compatrioți, Tolontan e la locul lui, în fruntea publicațiilor Ringier, și face o treabă foarte bună. Slavă Domnului că mai există tolontani și tăpălagi și pantazi și dogioaice și mușați și buzăieni și alții ca ei, că altfel am deveni o națiune zombificată! Se ocupă de asta, intens, măciucarii lui Ghiță, mercenarii lui Voiculescu, suveraniștii lui Păcuraru, orcile lui Gușă, șoșocii lui Moraru – și lista e tot mai lungă, se face coadă la anti-presă, anti-Occident și, finalmente, anti-România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce ascunde Guvernul PSD-PNL: coaliția se pregătește să piardă 4,5 miliarde de euro din PNRR, ca să păstreze pensiile speciale! Într-un act oficial se arată că România va primi în 2023 doar 1,9 din cele 6,4 miliarde euro

* Circ pentru fraieri: coaliția PSD-PNL anunță „austeritate“, dar îl protejează pe Ciucă, premierul cu pensie specială + salariu la stat

* Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după 16 luni de surghiun! A câștigat definitiv toate cele trei procese cu CSM

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Cu cat lupta pe care o duceti d-le Cartianu impreuna cu cei de partea binelui pe care i-ati amintit este mai grea, cu atat meritele va sunt apreciate de cei ce iubesc adevarul si tara. Rezistati, rezistati, rezistati!
    Nu intamplator fac trimitere la citate ale unor triste figuri din istorie, intrucat acestea reprezinta inca steaua rosie calauzitoare a celor de partea raului din mass-media romaneasca; acestora nu pot decat sa le transmit:
    Invatati, invatati, invatati! … (sic)

  2. Asta nu este televiziune, ci sursa de ura, discriminare si minciuna. Ce face CocinaTV, cotetul lui Ghita, este o incalcare flagranta a dreptului la informare, legea audiovizualului, plus fapte penale. Au scapat lejer cu amenda de 20.000 Euro, insa trebuia intrerupta emisia cel putin o ora si afisat un mesaj pentru imbecilii care inca o au in grila televizorului. Datorita scursurilor de la CocinaTV, oameni publici au fost agresati pe strada verbal si fizic. Ii minte pe pensionari ca li se mareste pensia de ani de zile, doar sa-i tina in fata televizorului. Asta nu este profesie de jurnalist, ci numere de veritabila hipnoza. Ciutacu ala este un derbedeu lipsit de educatie si cultura, care castiga bani prea usor. Oricine poate injura, se poate balega, manipula, insa nu o fac toti pentru ca unii mai au si constiinta. Asta are doar zeama de varza, nu este altceva decat un fumator inrait spre betivan. Ciolacu, Ciutacu, Babacu, de unde sunteti voi ma? Pana si Haralambie Harpalete era mai destept ca Ciutacu.

  3. am comentat pe site_ul libertatea privitor la acele televiziuni… televizuinele haznale dauneaza grav sanatatii mintale a poporului roman. nu inteleg dupa ce criterii mi-au sters comentariile cei de la libertatea… de obicei nu prea comentez pe nicaieri, dar sunt revoltat de manipularea infecta de pe aceste asa zise televiziuni… mi este sila de ce se intampla in tara aia, nu ma exprim in public privitor la ce se intampla, dar daca fac o observatie de bun simt cuiva, sunt apostrofat instantaneu cu retorica de la acele haznale incat realizez imediat reteveiele descrise de CTP-ul… am ales sa plec, nu atat din cauza politicienilor, cat mai ales a celor din jurul meu, vecini, participanti la trafic, cunostinte, cu comportamente deviante, violenti, galagiosi, nesimtiti… acesta e doar un mesaj de revolta impotriva neam prostiei din bucuresti, unde m-am nascut si unde as fi vrut sa mor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -