Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

7
11799

Umilința la care este supus în aceste zile măruntul turnător Traian Băsescu, în rânjetul răzbunător al marelui turnător Dan Voiculescu, arată nivelul de ticăloșie la care au ajuns Parlamentul României și președintele Klaus Iohannis. Legea votată și promulgată anul trecut se adresează unui singur om: Traian Băsescu, lăsat fără beneficiile statutului de fost șef de stat. În acest timp, de marele nomenclaturist comunist Ion Iliescu nu se atinge nimeni. E ca și cum ai pedepsi țânțarul pentru că din cauza înțepăturii lui te-a omorât elefantul.

SONDAJ: Cum vi se pare decizia Parlamentului, parafată de Klaus Iohannis, de a-l lăsa pe Traian Băsescu fără casă, pază și mașină, de care beneficia ca fost șef de stat?

Pe 8 septembrie 2021 publicam pe Ziaristii.com un articol cu titlul: „O mizerie parlamentară: legea anti-Băsescu clocită de Dan Voiculescu și votată de toate partidele. Ion Iliescu nu e atins de această lege”.

Articolul sancționa adoptarea, de către Parlamentul României, a Legii nr. 243 pentru modificarea art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român. O lege făcută, evident, pentru un singur om: Traian Băsescu. O lege născută din ura mega-infractorului și giga-turnătorului Dan Voiculescu față de cel care, crede el, „l-a băgat în pușcărie”. Nu întâmplător, inițiatoarele porcăriei legislative sunt două traseiste care în cele din urmă au aterizat în partidulețul Varanului, PPU-SL (fostul PUR, fostul Partid Conservator): Steluța Gustica Cătăniciu și Grațiela Leocadia Gavrilescu.

Intrarea în vigoare a legii ar mai fi putut fi amânată sau oprită doar de președintele României și de Curtea Constituțională. Dar Klaus Iohannis a ales s-o promulge rapid, fără niciun fel de control constituțional și fără a o retrimite Parlamentului. Legea făcută pentru un singur om era perfectă: îl umilea pe predecesorul său, Traian Băsescu.

Drept urmare, Legea nr. 243 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 8 octombrie 2021. Din acel moment a intrat în vigoare.

Miercuri, 23 martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, defnitiv, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică. Asupra acestei decizii nu avem a comenta, păcatele tinereții par să-l încadreze pe fostul președinte în rândul colaboratorilor Securității.

Dar legea care-i retrage drepturile de fost șef de stat este o porcărie incalificabilă, la care au achiesat toate cele 5 partide reprezentate în Parlament (PSD, PSD, USR, AUR, UDMR) și președintele Klaus Iohannis.

În momentul adoptării infamei legi, CNSAS se pronunțase deja în privința lui Băsescu, iar Curtea de Apel București dăduse o primă decizie, ambele consfințind calitatea de colaborator a fostului președinte. Așadar, ținta legii era bine precizată. Mai cinstit era să se numească Legea pentru retragerea drepturilor de care beneficiază Traian Băsescu ca fost șef de stat și umilirea lui deplină, spre satisfacția deplină a lui Dan Voiculescu.

Traian Băsescu – Dan Voiculescu – Klaus Iohannis

Infamia legii votate inclusiv de mulți foști „băsiști” (parlamentari care și-au clădit cariera politică pe popularitarea lui Traan Băsescu) și promulgate de Klaus Iohannis e dată de faptul că pedepsește un fost informator al Securității comuniste, dar nu se atinge de un fost nomenclaturist comunist, un stâlp al regimului de teroare bolșevică: Ion Iliescu. E revoltător să-l vezi pe Băsescu lăsat fără pază din partea SPP și somat să părăsească locuința de fost președinte, în timp de Iliescu continuă să se bucure de aceste beneficii. În plus, Iliescu încasează și o pensie suplimentară de revoluționar, drept răsplată pentru crimele la care a instigat în decembrie 1989.

Nu există termen de comparație între răul făcut de un colaborator al Securității și un lider comunist. Ca prim-secretar PCR al județului Iași, Ion Iliescu avea în coordonare inclusiv Securitatea județeană. Conform Constituției comuniste, Securitatea „răspundea în fața Partidului”. Altfel spus, Ion Iliescu era șeful politic al tuturor securiștilor din județ. Al ofițerilor de Securitate, dar și al rețelei de colaboratori.

„Legea lui Iohannis” (îi vom spune așa pentru că el a promulgat-o fără să crâcnească) îi pedepsește pe colaboratori Securității, dar îi lasă neatinși pe ofițerii de Securitate și, mai grav, pe activiștii din nomenclatura comunistă. Astfel, Traian Băsescu este pedepsit pentru că a fost colaborator al Securității. Ofițerii care l-au recrutat și l-au dirijat pe elevul/studentul Traian Băsescu nu pățesc însă nimic! Dacă vreunul dintre ei ar fi ajuns președintele României, nu ar fi pierdut niciun beneficiu conferit de funcție.

Mai mult: conform „legii lui Iohannis”, marile căpetenii securiste, de genul scabrosului general Nicolae Pleșiță, ar fi beneficiat de toate drepturile, doar mărunții colaboratori sunt pedepsiți!

Vi-l amintiți pe infamul torționar Alexandru Nikolski? S-ar încadra perfect la beneficiile funcției de fost șef al statului, în caz că ar fi deținut-o! „Legea lui Iohannis” nu l-ar fi deranjat cu nimic.

Mai mult: dacă nu exista „episodul Târgoviște”, însuși Nicolae Ceașescu ar fi beneficiat de toate drepturile conferite de „legea lui Iohannis”! Și casă, și pază, și mașină, și pensie specială, tot.

Dar îl avem, exemplu viu, pe Ion Iliescu, care în perioada 1968-1971 a făcut parte din „nucleul dur” al lui Ceaușescu, cei câțiva care conduceau Partidul. Era secretar cu propaganda al CC al PCR. Dar a fost și secretar cu propaganda la Timiș, și prim-secretar la Iași, și șef al Tineretului comunist, acum e pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității.

Niciuna dintre aceste situații nu e sancționată de „legea lui Iohannis”. E pedepsit doar măruntul turnător, pentru că trebuie umilit Băsescu. Culmea, urmare a răzbunării unui mare turnător, Dan Voiculescu, pe care „legea lui Iohannis” nu-l atinge cu nimic! N-a fost șef de stat, deci nu se încadrează.

Traan Băsescu nu are șanse să invalideze la CEDO decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității. Dar are șanse maxime să obțină constatarea faptului că retragerea drepturilor de fost șef de stat, prin „legea lui Iohannis”, este abuzivă și nelegală. Să nu uităm: atunci când legea a fost adoptată și promulgată, „speța Băsescu” se afla pe rol la Curtea Supremă. Mai mult: existau și o decizie a CNSAS, și o primă decizie în instanță (Curtea de Apel).

Așadar, chiar dacă a intrat în vigoare înainte de decizia definitivă a justiției în „cazul Băsescu”, „legea lui Iohannis” a fost inițiată și votată când „cazul Băsescu” era pe rol. E o retroactivitate pe care CEDO o va constata cu ușurință, așa cum nu-i va fi greu să observe faptul că e o „lege cu dedicație”. Efectul ei produce efecte asupra unei singure persoane: Traian Băsescu. Până și abjectele legi și ordonanțe de urgență ale lui Dragnea, care maltratau justiția, aveau mai mulți beneficiari: Dragnea + alți corupți care urmau să scape de pușcărie. Dar în cazul „legii lui Iohannis”, totul se oprește la Băsescu.

Vă las mărturie, aici, articolul pe care l-am scris în urmă cu 7 luni. El e la fel de actual și astăzi.

Miercuri, 8 septembrie 2021

O mizerie parlamentară: legea anti-Băsescu clocită de Dan Voiculescu și votată de toate partidele. Ion Iliescu nu e atins de această lege

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, ca for decizional, modificarea legii care vizează acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de preşedinte al României. Actul normativ stipulează retragerea beneficiilor foştilor şefi de stat care au colaborat cu Securitatea.

Legea a fost „clocită” în laboratoarele turnătorului Dan Voiculescu și are o țintă precisă: Traian Băsescu, singurul fost președinte care se confruntă cu acuzația de colaborator al Securității. Ion Iliescu, înalt activist comunist în regimurile Gheorghiu-Dej și Ceaușescu, nu e deranjat de această lege.

Dacă va intra în vigoare, legea inițiată de deputatele Steluța Gustica Cătăniciu şi Grațiela Leocadia Gavrilescu (ambele de la PPU-SL, partidulețul lui Dan Voiculescu, dar intrate în Parlament, în decembrie 2020, pe lista PSD) îi va retrage lui Traian Băsescu beneficiile acordate tuturor foștilor președinți (Ion Iliescu, Emil Constantinescu și le păstrează). Aceste beneficii sunt:

 • locuință de protocol gratuită, cu destinaţia de reşedinţă, incluzând și un cabinet de lucru;
 • un consilier;
 • un secretar;
 • pensie specială în cuantum de 75% din indemnizația acordată preşedintelui în exercițiu;
 • pază şi protecţie (de la SPP);
 • autoturism permanent (asigurat de SPP).
Pe „extreme”: Steluța Cătăniciu și Grațiela Gavrilescu, ajunse între timp în partidulețul turnătorului Dan Voiculescu

Băsescu își pierde pensia specială, casa, paza, mașina, consilierul și secretarul

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 7 septembrie, cu 264 de voturi „pentru”, 3 „contra” și 11 abțineri, Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de preşedinte al României.

Actul normativ stipulează retragerea beneficiilor foştilor şefi de stat care au colaborat cu Securitatea.

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, prevede textul adoptat.

Conform legii 406/2001, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;

c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, contatată inițial de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Fostul preşedinte a atacat sentinţa, pe care o consideră „un abuz”, şi a anunţat că aşteaptă o „judecată corectă” la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Traian Băsescu a fost președinte al României timp de 10 ani (2004-2014). Din 2019 este europarlamentar, având un mandat de 5 ani, până în 2024.

Deputatul Cătălin Teniţă (USR): „Este o lege fabricată în laboratoarele unui turnător dovedit, acum mogul media, ca să se răzbune pe cel pe care îl percepe ca duşmanul lui de moarte”

Deputatul Cătălin Teniţă (USR) a explicat pe Facebook de ce a votat împotrivă.

„Eu am votat contra în chestiunea tăierii beneficiilor acelor șefi de stat care s-au dovedit a fi turnători sau lucrători ai Securității.

Și am făcut-o după ce m-am gândit foarte bine.

1. Este o lege introdusă de doamnele Cătăniciu și Gavrilescu. Cele care vituperau la Antena 3 împotriva mișcărilor civice din perioada OUG 13 și a anilor următori, mai ceva ca Pleșoianu și Șerban Nicolae. Cumva numai spirit civic nu au dovedit dânsele.

2. Este o lege fabricată în laboratoarele unui turnător dovedit, acum mogul media, ca să se răzbune pe cel pe care îl percepe ca dușmanul lui de moarte.

3. Este o lege unipersonală, care nu abordează real problema lustrației. Justiția selectivă și în scop de răzbunare nu e justiție. Aș fi votat cu plăcere o lege care să taie toate privilegiile și pensiile speciale ale celor care au făcut poliție politică. Poate voi ajunge să scriu un astfel de proiect.

4. Am introdus un amendament care să prevadă printre cei cărora li se retrag drepturile și pe cei care au ocupat înalte demnități în conducerea PCR și RSR. Am luat întocmai formula din proiectul de lege a lustrației făcut de Mona Muscă în 2005. A picat la vot. În mod evident, un ministru sau un secretar UTC sau un secretar de partid comunist de județ a fost cel puțin la fel de nociv ca un turnător.

Și totuși, acel amendament a căzut la vot, ceea ce mă îndreptățeste să cred că a fost o lege făcută pentru o vendetă personală, nu pentru justiție.

Și da, mi-ar placea să apucăm să facem lustrație adevărată, pentru a scăpa de fantoma comunismului. Dar astăzi nu despre asta a fost vorba.”

Alte editoriale de GRIGORE CARTIANU

* PNL-ule, ridică-te și umblă!

Ciuma lui Iohannis

Scenariul absurdului. Scenariul ieșirii din criză

Cacealmaua lui Iohannis

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Cîțu va fi schimbat cu Ciucă la șefia PNL pe 10 aprilie, la Congresul extraordinar. Actualul președinte refuză să-și dea demisia, cerută foștii susținători

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Analiză CNN: șah-mat magistral dat de serviciile secrete occidentale lui Putin cu propriile lui arme, în războiul psihologic pornit chiar de dictatorul rus

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

7 COMENTARII

 1. E și ingratitudinea unora aici. Tovarășul Ion Iliescu, înainte de a emana și a chema minerii, a fost șef județean absolut peste securitate, implicat și în epurările din universități după anul Goma-Labiș 1956. Literar, se vede doar că sistemul l-a pedepsit pe Băsescu pentru c-a pus accentul pe intelectuali, a condamnat comunismul și mai ales a creat momentul anticorupție Kovesi. Normal era să fie mai multă presă în România care să sublinieze protejarea foarte atentă în ultimii ani a lui Iliescu.

 2. Cind Iliescu va fi luat de jutitie va fi semnul ca incepem sa scapam de talpa Rusiei. Deocamdata din toate tarile din jur, inclusiv Bulgaria, se expulzeaza spioni rusi, pe cind la noi… nimic.

 3. Nu trebuie sa ne transformam in avocatii acestor gunoaie umane, sa-l plangem pe Petrov pentru ca i-a tras-o Felix. Ambii sunt turnatori ai Securitatii si nu ar fi ajuns in functii daca poporul nu era manipulat in 1990. Daca se facea lustratia, toti activistii de partid feroce, turnatorii, securistii, nu mai aveau loc in viata publica multa vreme. Dar Iliescu a vrut sa faca perestroika damboviteana.

 4. Petrov merita sa fie pedepsit, dar nu pentru ca a fost turnator, ci pentru ca, dupa terminarea mandatelor, s-a alaturat mafiei, in atacarea justitiei, atacarea procurorilor, pentru cererea ca exceptionala Sefa a DNA sa fie arestata.
  Merita sa fie pedepsit pentru ca a mintit ca nu a colaborat cu securitatea, pentru ca a furat mari sume de bani, pentru ca a aranjat ca EBA sa ajunga europarlamentar, pentru ca a sustinut-o pe EUD in toate escrocheriile pe care le-a facut.

 5. Ia uite cine i-a copt lui PETROV mazilirea!!!😐😯😣😥😧😩Chiar varanul, omul pe care el l-a scos mai devreme din puscarie ,pe motiv de varsta-la pachet cu fratele sau!-pe vremea cand,senator fiind,a lucrat la matrasirea justitiei si a Laurei Kovesi cot la cot cu dragnea si tradiceanu-traficeanu!!! Cata nerecunostinta,dom’ne!! Legea e valabila si pentru batranul kaghebist bolsevic iliescu,dar,cum iohann,faraonul golfer a adus pesedeul la guvernare,cu indemnul,”hai,acum la treaba,baieti”,NIMENI nu indrazneste sa-l scoata din casa din Primaverii din justitia obedienta,devenita asa dupa scoaterea lui Stelian Ion din ministerul justitiei ,si tot de faraonul iohann!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here