Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție, avertizează jurnalistul Ovidiu Vanghele. „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

3
3574
Cristian Vasilcoiu, secretarul de stat responsabil cu asistența socială din Ministerul Muncii, a rămas în picioare după scandalul azilelor groazei

Principalul vinovat și creatorul sistemului prin care bătrânii erau exploatați în „azilele groazei”, secretarul de stat Cristian Vasilcoiu, a rămas în funcție, avertizează jurnalistul Ovidiu Vanghele, cel care a realizat ancheta care a dus la demisia miniștrilor Marius Budăi și Gabriela Firea. Vanghele scrie pe contul său de Facebook că, de fapt, fostul jurnalist Vasilcoiu nu doar că a creat sistemul criminal, dar a și anulat protocolul cu ONG-ul care descoperise inițial neregulile de la azilele de bătrâni, pentru a proteja mafia din DGASPC-uri.

Ancheta despre „azilele groazei” a apărut în ianuarie în două publicații, Investigatiimedia.ro și Buletin.de, fiind semnată de Ovidiu Vanghele și Bianca Albu. Șase luni nu s-a întâmplat nimic, iar pe 4 iulie scandalul a izbucnit brusc odată cu descinderile DIICOT la azilele din Ilfov unde erau torturați și exploatați bătrâni cu dizabilități.

După 10 zile de scandal, doi miniștri au fost siliți să demisioneze. Marius Budăi, de la Ministerul Muncii, și Gabriela Firea, de la Ministerul Familiei, au plecat din Guvern proclamându-și nevinovăția.

În funcție a rămas însă secretarul de stat de la Ministerul Muncii responsabil cu asistența socială, PSD-istul Cristian Vasilcoiu. Omul baronesei de Dolj, Lia Olguța Vasilescu, se află la al doilea mandat de secretar de stat la Muncă, după perioada 2017-2018. Vasilcoiu este cel care le-ar fi spus șefilor de la asistența socială pe județe, într-o ședință, că pot să stea liniștiți, că i-a scăpat de controalele ONG-ului care-și băga nasul în azilele de bătrâni și le încurca afacerile.

Mai jos, postarea lui Ovidiu Vanghele.

Ovidiu Vanghele: „Ăsta e cel care a tăiat protocolul cu CRJ, în uralele pungașilor de la DGASPC-uri”

„Șefu’ la toată asistența socială pă țară a rămas în funcție, tati, deși el e primul responsabil politic pentru nenorocirile trăite de oamenii ăia în centrele din Ilfov, el e primul autor al «pozei» cu bătrânii cărați în pătură noaptea și pitiți prin șantiere, ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular.

Și a rămas în funcție, tati, uite-l, lucrează, are si cartea de rugăciuni pe birou, acolo, face să fie bine.

Ăsta e cel care a tăiat protocolul cu CRJ, în uralele pungașilor de la DGASPC-uri, care mănâncă bine de tot din sistemul ăsta de tortură a celor mai vulnerabili, a celor mai amărâți dintre noi.

Nea Marcy (Marcel Ciolacu – n. red.), vezi, boss-ule, că ai uitat să dai afară primul responsabil, uite-l! Sau ți-e frică să nu-ți facă vreo vrajă cu cartea aia?”

Mesajul lui Vanghele a fost redistribuit de jurnalistul de investigații Alex Dima, de la ProTV, care a confirmat: „Persoanele cu dizabilități sunt în grija unui secretar de stat din Ministerul Muncii, pus pe funcție acum multă vreme de primarul Craiovei. Toate poveștile și suferințele pe care le știm, vedem și auzim zilele acestea sunt în directa lui responsabilitate. Are dreptate Ovidiu Vanghele”.

Așadar, nu doar protejații Gabrielei Firea au pus umărul la maltratarea și jefuirea bătrânilor din „azilele groazei”, ci și omul de încedere al Liei Olguța Vasilescu, cealaltă „otravă” influentă din PSD!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Fiara dezlănțuită, în cazul „azilelor groazei”, deși era filmată și avea în față un bărbat în putere. „E clar că bieții bătrâni nu aveau nicio șansă, îi zdrobea bruta”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* EDITORIAL PAPAHAGI: Femeia aceasta rea și coruptă

* Dosarul „Otopeni”: șpăgi de peste 1,5 milioane de euro erau notate minuțios într-un fișier numit ”Viața e frumoasă”!

* SONDAJ. Românii au cea mai mare încredere în Codruța Kovesi. Intenția de vot la partide: PSD – 31%, PNL – 19%, AUR – 18%, USR – 11%

* Conflict la vârf: PSD vrea să sufoce economia privată cu măriri de taxe și impozite, ca să acopere deficitul făcut de ministrul Câciu și clientela de partid; PNL nu e de acord

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* VIDEO. Drone rusești au lovit instalații ucrainene chiar lângă Galați. Președintele Iohannis și premierul Ciolacu condamnă aceste bombardamente atât de aproape de România

3 COMENTARII

  1. In anul 2017 cind ministrul muncii era Lia Olguța Vasilescu acelasi individ a anulat protocolul cu acelasi ONG. La indigo.
    Acelasi jurnalist Ovidiu Vanghele descoperise un azil similar insa era a lui Piedone. Merita readus in atentia publica acel caz mai ales ca a revenit si Piedone. Pina la urma s-a acoperit.
    A vazut mafia ca a mers si si-a zis sa repete procedura. Individul e tinut acolo cu un scop.

  2. A făcut Ciolacul ordine de s-au rupt, chiar nu era clar că trebuie să plece toți cei din fruntea ministerelor cu atribuții sociale, doar el singur a spus că este un sistem profund corupt …. Ăștia nu vor să facă o treabă corectă de la un capăt la altul, zici că răutatea și incompetența este programată in ADN-ul lor și este singurul criteriu important pentru a ajunge în politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here