Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

1
2207
Ștefan Pălărie (USR) - Daniel Ghiță (PSD)

Un text publicat joia trecută de senatorul Ștefan Pălărie (USR), care critica decizia Primăriei Voluntar de a înființa un nou azil de bătrâni, cu o cheltuială de peste 20 de milioane de euro, a conținut un amănunt grav, dar care a trecut oarecum neobservat. E vorba de violența folosită de gruparea Firea-Pandele pentru intimidarea celor care i se opun.

Senatorul Ștefan Pălărie (45 de ani) a povestit, joia trecută, că în acea zi a fost prezent la ședința Consiliului Local Voluntari, într-o atmosferă tensionată, specifică „Republicii Pandele”.

Dincolo de tema în discuție – înființarea unui cămin de bătrâni pe banii Primăriei Voluntari, în condițiile în care aceeași Primărie a închis ochii la ororile din azilele private din oraș –, senatorul Ștefan Pălărie a menționat un aspect deosebit de grav.

„Am încercat să vorbim în timp ce, de fapt, se striga și se țipa întruna la noi, cu intimidări voalate, dinspre consilierii lui Pandele, de la deputatul PSD K1, Daniel Ghiță, și de la tot felul de oameni din firmele primăriei”, a scris senatorul USR pe Facebook.

Acesta i-a menționat, printrei cei care „strigau” și „țipau întruna”, încercând „intimidări voalate”, pe consilierii locali ai PSD (majoritari în Consiliul Local) și pe Daniel Ghiță (42 de ani), deputat PSD, fost luptător K1. Cu toții sunt apropiați ai clanului Firea-Pandele, iar Ghiță e „om de casă” al atotputernicei familii din Voluntari. De altfel, Firea este cea care l-a impus pe Ghiță pe lista candidaților PSD la Camera Deputaților, pe un loc eligibil, în județul Ilfov.

În legătură cu manifestările violente, la intimidare, ale PSD-iștilor din Voluntari, senatorul Ștefan Pălărie menționează: „Nu am avut eu, azi, un tratament special, pentru că așa e de fiecare dată când colegii din USR deschid gura doar să pună întrebări”.

Daniel Ghiță recurge frecvent la amenințări și în Parlament, unde arată o simpatie specială pentru huliganii de la AUR și pentru extremiștii din PSD, printre care se numără și el. Cu toții sunt conspiraționiști, antivacciniști și au simpatii putiniste.

Relatarea senatorului Ștefan Pălărie (USR)

„Primăria Voluntari ar fi trebuit să vadă de ce căminele de bătrâni din oraș s-au transformat în locuri de tortură, nu să propună construirea unui nou azil.

I-am susținut azi pe singurii oameni din Voluntari care se luptă cu Pandele – colegii mei, consilierii locali USR. Ei ne-au atras atenția de această culme a tupeului – că în plin scandal, primarul Pandele își face un azil pe bani publici. O cheltuială undeva la peste 20 de milioane de lei. Așa că am fost să îi susțin și să scoatem la lumină o nouă „afacere” marca Pandele-Voluntari având în centrul ei vârstnicii.

După ce am intrat cu greu în clădire, unde era ședința de Consiliu Local, am încercat să vorbim în timp ce, de fapt, se striga și se țipa întruna la noi, cu intimidări voalate, dinspre consilierii lui Pandele, de la deputatul PSD K1, Daniel Ghiță, și de la tot felul de oameni din firmele primăriei. Nu am avut eu, azi, un tratament special, pentru că așa e de fiecare dată când colegii din USR deschid gura doar să pună întrebări.

Printre vociferări, am pus totuși în ședință câteva întrebări pe care primarul Pandele nu vrea să le audă:

– De ce nu se face în Consilul Local Voluntari o evaluare a situației din acele cămine și a ceea ce s-a petrecut acolo?

– De ce nu se instituie o comisie de analiză la nivel local pentru a vedea cine nu și-a făcut datoria cum trebuie?

– Cum se poate gândi un nou azil, în condițiile în care cei responsabili și care au închis ochii nu au fost identificați de primărie? Dacă aceiași oameni se vor ocupa și de noul azil?

– De ce e nevoie de un azil care să fie și sediu DAS, de ce au fost amestecate cele două investiții?

Mulțumesc, Oana Leahu și Iulian Crețulescu, și celorlalți colegi USR, pentru lupta pe care o duceți la Voluntari.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* „Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Cine a descalificat-o pe campioana ucraineană care n-a dat mâna cu rusoaica: Federația condusă de „oligarhul favorit” al lui Putin, sancționat de UE, SUA și Marea Britanie!

* FCSB n-a mai avut un start atât de bun de pe vremea când era Becali în pușcărie! A mai luat 9 puncte din 9 în 2014-2015, când a și câștigat titlul pentru ultima oară

1 COMENTARIU

  1. intelege orice psd-ist sa reactioneze. Cam cum ar arata reforma asistentei sociale facuta de ei, cand de la CCR pana la ultimul fan PSD nu vor pricepe ca toti cei implicati in nereguli si ilegalitati trebuie sa se suspende din pozitiile pe care le au. Este regula minimala de drept. Seful i-a trimis in control tot pe ei, adica tot ei sa reformeze sistemul. Gargara psd-ista. Au stapanit tara 25 de ani din cei 33. Ce s-a intamplat la cl Voluntari este inceputul reformei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here