La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

13
21900

Într-un an în care statul român nu dă niciun semn că ar avea intenția să onoreze cum se cuvine un ilustru patriot precum Iuliu Maniu, același stat – în formula Iohannis-PSD-PNL – găsește de cuviință să-l îngroape cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu, pe unul dintre marii ticăloși ai anilor ’90: Răzvan Theodorescu. În loc să ajungă în pușcărie, a fost promovat în Academie.

Pe 8 ianuarie s-au împlinit 150 de ani de la nașterea unui mare om de stat al României: martirul Iuliu Maniu (exterminat de bolșevici, la 80 de ani) în temnița de la Sighet, pe granița cu URSS). Nicio instituție centrală – Președinție, Parlament, Guvern – n-a făcut vreun gest de omagiere a ilustrului făuritor de țară.

Pe 5 februarie s-au împlinit 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu și 60 de la cea a camaradului său din conducerea PNȚ-ului interbelic, martirul Ion Mihalache (exterminat de comuniști, tot la 80 de ani, în pușcăria de la Râmnicu Sărat). Niciun gest de recunoștință, cât de mic, din partea statului român!

Astăzi, pe 8 februarie, este înmormântat cu onoruri militare, pe Aleea Academicienilor din Cimitirul Bellu, unul dintre marii ticăloși ai regimului Iliescu-FSN: Răzvan Theodorescu (83 de ani). Acesta a pus la cale diversiuni abominabile în 1990, ca director general al Televiziunii Române – singura televiziune care emitea în acea vreme.

Instalat de Ion Iliescu în fruntea TVR imediat după cinica lovitură de stat și sângeroasa „diversiune teroristă” din decembrie 1989 (numite generic „revoluție”), Răzvan Theodorescu a oferit României 6 luni de nemernicie absolută.

Pe 28 ianuarie 1990, Televiziunea călărită de Răzvan Theodorescu „nu putea transmite” primul mare miting al partidelor istorice (PNȚCD, PNL, PSDR) – peste 100.000 de protestatari în Piața Victoriei – „din cauza ceții”. Ca martor ocular al acelei zile istorice, depun mărturie că a fost o zi senină, luminoasă, însorită în plină iarnă: nici urmă de ceață!

manifestaţie anti-FSN

Conflictul interetnic sângeros de la Târgu Mureș, din 15 martie 1990, a fost pus la cale de forțe național-comuniste ale regimului Iliescu, cu asistență sovietică, și amplificat prin mesaje instigatoare propagate prin TVR-ul condus de cinicul Răzvan Theodorescu.

Marea demonstrație din Piața Universității (22 aprilie – 15 iunie), un maraton de 53 de zile, cu dezvoltare maximă până la alegerile din 20 mai, a fost o încercare disperată a României lucide – entuziastă, dar minoritară – de a se desprinde din cleștele sovietic și de a „evada” spre Occident. Ghinion: sutele de mii de protestatari admirabili au fost prezentați de Răzvan Theodorescu și ciracii săi din TVR drept o adunătură de drogați, o minoritate căzută în promiscuitate, o grupare de neisprăviți, legionari și trădători de țară, teroriști care blocau mașinile cu lapte ale alimentarelor și Salvările spitalelor. Ori, așa cum zicea Ion Iliescu, „o mână de golani”.

Campania electorală pentru alegerile din 20 mai 1990 a fost o dezlănțuire de ură, instrumentată de FSN-ul lui Ion Iliescu, la adresa partidelor istorice (mai ales PNȚCD și PNL), a Regelui Mihai, a unor lideri providențiali precum Corneliu Coposu și Ion Rațiu. Principalul instrument de propagare a urii de tip bolșevic a fost Televiziunea Română, sub bagheta abjectului Răzvan Theodorescu.

Totul a culminat cu Mineriada din 13-15 iunie 1990, când – tot după un tipar bolșevic – Ion Iliescu și forțele sinistre din spatele său, cu fire care duceau la Moscova, au aruncat România în barbarie și au izolat-o pentru mulți ani de civilizația occidentală. O mare contribuție la acel colaps al umanității a avut-o Televiziunea Română, sub bagheta aceluiași Răzvan Theodorescu. Minciunile instigatoare ce țâșneau prin ecranele televizoarelor i-au făcut pe zeci de mii de români – în principal mineri, dar și siderurgiști din Galați ori muncitori de la uzinele bucureștene – să devină brute infernale, mutilând cu bestialitate intelectuali și studenți, fete și femei, bărboși și ochelariști.

La TVR s-a spus insistent că e o „rebeliune legionară” – deși „legionarii” n-au fost găsiți nici până astăzi, la fel ca „teroriștii” din decembrie 1989.

Iar pentru a produce un impact major și a-i determina pe minerii din Valea Jiului să urce în trenurile de București, „să facă ordine” în Piața Universității, să devasteze sediile partidelor de opoziție și redacțiile ziarelor anti-FSN, Răzvan Theodorescu a recurs la trucul mizerabil folosit și de Teodor Brateș în urmă cu 6 luni: întreruperea emisiei sub amenințarea apocaliptică a „legionarilor”/”teroriștilor”!

Iar pentru asemenea operațiuni odioase, Răzvan Theodorescu a apelat la vechii intoxicatori ai lui Ceaușescu, în frunte cu abominabilul George Marinescu (un Gâdea/Ciutacu al anilor 1989-1990).

Iată o mostră de propagandă mincinoasă la Televiziunea Română, sub conducerea lui Răzvan Theodorescu, pe 14 iunie 1990. Sinistrul George Marinescu, în dialog cu Victor Ionescu (ambii moșteniți de Iliescu de la Ceaușescu): „Iată, vedeți, această Dacie roșie înconjurată de un grup aparent pașnic… Din rezervorul acestei mașini se scoate benzină, se umplu acele sticluțe, sticle incendiare sau, cum spuneam mai înainte, cocteiluri Molotov, al căror efect îl veți vedea imediat, pe viu. (…) Cu acele sticle umplute cu benzină s-a reușit incendierea acelui autobuz, care a fost multă vreme ținta bombardării cu pietre din caldarâm. (…) Iată unul dintre autobuzele Poliției, care a fost incendiat cu cocteiluri Molotov – cum se numesc niște sticle umplute cu benzină… benzina a fost scoasă de la diverse autoturisme parcate prin apropiere, pusă o cârpă pe post de dop, s-a dat foc cârpei și provoacă grozăviile pe care le puteți vedea. (…) A fost un fel de isterie colectivă… un fel de excitație din aceasta… nu știu de unde a pornit, practic nu mai judecau… (…) În continuare, autobuze cu care au venit polițiștii, autobuze incendiate…”.

În realitate, autobuzele au fost incendiate de șeful Poliției, generalul Corneliu Diamandescu, la ordinul ministrului de Interne, Mihai Chițac, punând în aplicare înțelegerea cu „domnul președinte” Ion Iliescu. Diamandescu către Chițac, prin sistemul de radio-comunicație: „Vă rog să-l informați pe domnul președinte – ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea, vă rog să informați!”.

Și încă un calup diversionist marca TVR, sub patronajul lui Răzvan Theodorescu, manipulatorul-șef al lui Ion Iliescu: zbor cu elicopterul deasupra Pieței Universității, pentru a arăta cât de nenorociți erau manifestanții anti-FSN și anti-Iliescu (ceea ce însemna anti-URSS). George Marinescu: „Iată aici sediul Comandamentului Poliției – flăcări la poartă, flăcări în interior. Din nou Piața Universității… (…) Se pare că s-a ajuns în dreptul Televiziunii prin jurul orei 17.00-17.30… oricum, lumea începuse să se strângă la poarta din intrarea Dorobanți… și iată sosirea acestei «demonstrații pașnice» pe Calea Dorobanților, la Televiziune. Vă rog, stimați telespectatori, să fiți foarte atenți mai ales la unele prim-planuri, cum le numim noi. Veți vedea figuri de bărbați, chiar de femei… pe unii dintre ei îi veți recunoaște după aceea în curtea Televiziunii și chiar dimineață, la ieșirea din curtea Televiziunii, în care vor spune că ei de fapt au venit să vadă, așa, din curiozitate. erau foarte curioși. Au venit noaptea la Televiziune, pe la 11, pe la 12, n-aveau ce face acasă, nu puteau dormi. Mureau de curiozitate să vadă ce se întâmplă aici. Evident, scuze penibile. (…) O mașină a Salvării nu este lăsată să treacă. Probabil, așa s-a întâmplat și în ziua cutremurului, când, între alte mașini, cele ale Salvării, care duceau oameni răniți sau care suferiseră atacuri de inimă, nu au fost lăsate să trecă prin Piață, pe drumul cel mai scurt spre spital. «Zona liberă de neocomunism» nu putea fi maculată de trecerea unei autodubițe sanitare cu oameni în suferință. (…) Precum vedeți, mnifestanții aceștia au sosit cu tot felul de mijloace – autobuze, microbuze, autoturisme particulare, camionete… Ați observat și un mic bastonaș în mâna unui tânăr în cămașă, care acuma s-a aplecat în afară, să vadă ce s-a întâmplat cu autobuzul din față. Ăăăăă… veniseră, într-adevăr, cu mâna goală, cu piepturile goale, așa cum au făcut-o în timpul Revoluției, ca să apere Revoluția… Sigur că da, și băiatul din spate are tot un astfel de «instrument de convingere»… Deja au început să se spargă geamurile. Ne apropiem de ora 18.30, ne aflăm tot în curtea Televiziunii, aici se află una dintre intrările spre corpurile studioului”.

În realitate, așa cum reiese și din dosarul Mineriadei din 13-15 iunie și din unele anchete gazetărești, majoritatea celor care au pătruns în sediul Televiziunii Române au fost aduși chiar de Frontul Salvării Naționale (FSN), cel condus de Ion Iliescu și căruia i se închina Răzvan Theodorescu. Unii atacatori au fost aduși din provincie, de la Ploiești, Giurgiu, Călărași sau Târgoviște.

Manipularea e continuată de același George Marinescu, sluga favorită a lui Nicolae Ceaușescu și a lui Ion Iliescu, folosită intensiv de Răzvan Theodorescu: „Și acum, iată momentul când, spre seară, deci după 18.30-19.00, primele grupuri au intrat pe culoarele și în holurile Televiziunii. Se pare că ei cunoșteau dinainte amplasamentul unor birouri, inclusiv biroul redacției de Actualități, birourile de la etajul 11… Se pare că au știut chiar atunci când s-a întrerupt emisia, ieri-seară, pe ce să pună mâna, să decupleze niște hebluri electrice ca să întrerupă emisiunea, deci nu erau chiar niște neaveniți în materie. Vă dați seama, s-a filmat fără lumină pe aceste culoare. Din această cauză, și imaginea arată cum arată, dar credem că aceste secvențe sunt extrem de sugestive. Iată, chiar atunci când grupuri de manifestanți au pătruns pe holuri, de afară se aruncă în continuare cu pietre!”.

În realitate, emisia TVR a fost întreruptă, pe 13 iunie, nu de „manifestanții care au decuplat niște hebluri electrice”, ci de directorul general Răzvan Theodorescu, care a dat un ordin explicit în acest sens! Scopul era acela de a produce emoție, furie și revoltă în toată țara, pentru ca minerii și alte categorii de „oameni ai muncii” să vină „să salveze” Televiziunea, Guvernul și în general Bucureștiul.

Statul român, în formula Iohannis-PSD-PNL, l-a ignorat pe martirul ziditor de țară și l-a onorat pe manipulatorul distrugător de destine

Așadar, statul român nu-i bagă în seamă pe martirii Iuliu Maniu și Ion Mihalache, dar îl petrece la groapă cu garda de onoare pe exponentul regimului care i-a omorât în chinuri groaznice pe Maniu și Mihalache!

Iuliu Maniu nu are încă un mormânt al său nici după 70 de ani de la moarte, oasele sale sunt risipite printr-o groapă comună din Cimitirul Săracilor de la Sighet, amestecate cu oasele altor deținuți politici – de parcă ar fi fost un răufăcător! Răzvan Theodorescu este înmormântat în Cimitirul Bellu, printre somitățile neamului românesc.

Iuliu Maniu a construit o țară și a bucurat milioane de români, Răzvan Theodorescu a nenorocit o țară și a manipulat/mințit/nenorocit milioane de români.

Iuliu Maniu și-a trăit ultimii 6 ani într-o celulă igrasioasă de la Sighet, înfometat și bătut de bestiile unui regime satanic. Răzvan Theodorescu a beneficiat de toate privilegiile acelui regim satanic, înainte și după în 1989: profesor universitar, academician, senator (2000-2008), ministru (2000-2004), consilier prezidențial, înnobilat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor, membru în Consiliul Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), beneficiar de rentă de revoluționar și de pensii speciale.

Iar după toate astea, răsplata este cea pe care am văzut-o în acest început de an plin de semnificații: statul român, în formula Iohannis-PSD-PNL, l-a ignorat pe martirul ziditor de țară și l-a onorat pe mincinosul distrugător de destine!

Abject și față de propria-i soră: i-a furat moșia de la Ruginoasa! „Îmi este soră printr-un accident al sorţii. Sufleteşte, n-o recunosc ca parte a familiei mele”

Dar Răzvan Theodorescu (22 mai 1939 – 6 februarie 2023) nu și-a manifestat ticăloșia doar în relația cu românii care l-au plătit generos, ci și în interiorul familiei sale. Mai precis, în relația cu sora sa, Marietta.

În 2010, presa centrală dezvăluia: „Fostul ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, a «uitat» complet că are o soră, când a cerut şi a şi primit 50 de hectare de pământ, moştenire de familie. Acum, Marietta Ujică vrea să i se facă dreptate”.

În anul 2000, când și-a pus semnătura pe un document oficial, comițând infracțiunea de fals în acte publice, Răzvan Theodorescu era senator PSD și ministru al Culturii în Guvernul Năstase. Miza lăcomiei sale era un teren de 50 de hectare din fosta moșie Moruzzi, de la Ruginoasa (județul Iași), proprietate cumpărată de Mihail Theodorescu, bunicul lui Răzvan Theodorescu.

Mihail Theodorescu a avut doi copii: Vasile și Maria. La rândul său, Vasile Theodorescu a avut două căsătorii: din prima a rezultat Răzvan Theodorescu, iar din cea de-a doua, Ma­rietta Theodorescu, căsătorită Ujică.

În 1949, bunicul fraţilor Răzvan şi Marietta, Mihail Theodorescu, a fost expropriat de comunişti, iar pământul a ajuns în administrarea statului. Şi aşa a rămas până în anul 2000. Când s-a văzut în faţa declaraţiei în care trebuia să menţioneze dacă mai are sau nu fraţi, pentru a intra în posesia terenului din comuna ieşeană Ruginoasa, demnitarul PSD a „uitat” că are o soră! A scris negru pe alb că a fost singurul fiu al lui Vasile Theodorescu.

Fiind plecată în Germania și aflând de grozăvie, Marietta Ujică i-a telefonat fratelui. Reacția acestuia? „S-a scuzat. A zis că a uitat să mă pomenească atunci când a făcut cererea, dar mi-a promis că rezolvă el lucrurile”.

Răzvan Theodorescu și-a asigurat sora chiar și în scris că nu-i va lua partea de moștenire. Dar timp de 5 ani n-a rezolvat nimic.

În 2005, Marietta Ujică a formulat o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, iar în 2009 a deschis proces.

În acest context, PSD-istul Răzvan Theodorescu, în rapacitatea sa, a făcut o declaraţie de o abjecție rară: „Persoana în cauză îmi este soră printr-un accident al sorţii. Sufleteşte, n-o recunosc ca parte a familiei mele. Pe tatăl meu şi al ei l-a văzut o dată, pe bunicul nostru o dată. Relaţia ei cu familia noastră este inexistentă! Această persoană nu a avut niciun raport cu cei pe care acum vrea să-i moştenească”.

Cum ar putea lăcrima românii pe mormântul unui individ care, prin diversiunile sale, i-a trimis în spital ori chiar la moarte?

Pe acest personaj, autorul unor episoade sinistre din istoria noastră recentă, îl onorează statul român astăzi, cu salve de tun, la Cimitirul Bellu.

Nu a prezentat scuze poporului român niciodată pentru ororile pe care le-a comis la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Nu și-a recunoscut niciodată vinovăția, nu s-a spovedit, n-a regretat nimic, nici măcar pe patul de moarte.

Nu s-a distanțat niciodată de făptașul numărul 1, Ion Iliescu; dimpotrivă, l-a apărat mereu, i-a lăudat și apreciat acțiunile criminale.

A fost inteligent, cultivat, dar asta nu e o circumstanță atenuantă, ci una agravantă. I-a lipsit ceva fundamental: conștiița, umanitatea, buna-credință. Și-a pus inteligența în slujba diavolului.

Nu a vărsat nici măcar o lacrimă pentru victimele diversiunilor sale ordinare.

Și atunci, cum aș putea vărsa eu o lacrimă pentru un asemenea ticălos, acum, la moartea sa? Cum i-aș putea uita miniciunile înfiorătoare, puse în slujba unui regim criminal, de sorginte sovietică, impus de Moscova și supus acesteia?

Cum ar putea lăcrima românii pe mormântul unui individ care, prin diversiunile sale, i-a trimis în spital ori chiar la moarte?

Să-l onorăm doar pentru că a fost inteligent, cult, educat și a lăsat în urmă ceva operă? Pardon, acțiunile sale în plan politico-administrativ îl descalifică pe vecie, iar moartea nu-i spală păcatele! Să-i onorăm pe inteligenții cu caracter și demnitate, nu pe cei puși în slujba răului!

Rușine statului român că-i asigură onoruri militare unui asemenea ticălos fără scrupule, care a mințit și intoxicat până în ultimul său an de viață, ca invitat „de-al casei” la RTV, televiziune specializată în manipulare precum TVR-ul anilor ’90!

Răzvan Theodorescu nu merita onoruri militare, ci ciocănelul unui judecător, care să consfințească o sentință dreaptă pentru ororile din 1990.

Nu, nu voi vărsa o lacrimă la moartea lui Răzvan Theodorescu. Dimpotrivă, îl voi însoți cu întregul meu dispreț. Lacrimile sunt pentru Maniu, Mihalache și alți patrioți-martiri, nu pentru cozile de topor – fie ele și inteligente – ale unui regim criminal.

Pe directorul TVR din 1990, Dumnezeu să-l ierte, că eu nu-l voi ierta niciodată!

P. S. Unii vor spune: „Despre morți, numai de bine”. Să fiu scutit de o asemenea imbecilitate! Morți sunt și Hitler, și Lenin, și Stalin, și Gheorghiu-Dej, și Ceaușescu – și nu cred că se cuvine ca despre ei să vorbim „numai de bine”. Moartea nu absolvă pe nimeni de păcate infernale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ion Iliescu laudă „viziunea” cu care a manipulat Răzvan Theodorescu în 1990, asmuțind minerii asupra Capitalei

* Emil Constantinescu, odă penibilă adusă celui care, prin diversiunile sale, a trimis minerii să-i devasteze facultatea! „Răzvan Theodorescu i-a inspirat pe alții în momente grele, a rămas o lumină”. Explicația: sinecura numită Institutul Levantului!

* Avertismentul unui constructor român: la noi va fi mult mai rău la un cutremur. De când rușii ne-au jefuit industria siderurgică, în construcții se folosește oțel casant rusesc de proastă calitate, exact ca-n Turcia

* Delir conspiraționist năucitor după cutremurul din Turcia. Concluzia unor români: totul a fost pus la cale de SUA și NATO, ca să-l răstoarne pe Erdogan!

* Dezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile ferate, după ce Grindeanu a anulat licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen! Bătaia de joc a PSD a făcut ca nicio firmă să nu depună oferte

* De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* „Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* Triumful lui Iuliu Maniu asupra torționarilor săi. Pelerinaj la Sighet și Bădăcin. O magnifică lecție de istorie, pe urmele marelui Om

13 COMENTARII

 1. Foarte adevarat!Sa-i iertam pe ticalosi,sa fim buni cu nesimtitii,cu avarii,cu fostii criminali de razboi sau de dupa?NICIODATA!Suntem oameni,nu sfinti,nu Dumnezeu.?doar ei pot ierta,noi nu avem voie sa uitam sau sa iertam ororile unor astfel de indivizi,de criminali,caci altfel istoria se poate repeta.

 2. Foarte bun articol.
  Inca suntem sub bocancul rus. Semnul ca am iesit de sub bocancul rus ar fi condamnarea lui Iliescu, Gelu Voican etc. Cit timp traiesc acesti agenti KGB nici nu se va finaliza dosarul revolutiei. KGB are in Romania mai multa putere decit justitia.

 3. Razvan Teodorescu este un cunoscut iudeo-mason de rang inalt, care a fost instruit in mentalitatea bolsevica pe principiul „cine nu este cu noi este impotriva noastra. noi hotaram destinul tuturor”. Daca nu era el era altul, a avut un rol determinant la manipularea cu televizorul ce s-a desfasurat dupa caderea lui Ceausescu. Teodorescu este unul dintre nasii regimului infect impus de Moscova, al FSN-ismului, actualul USL-ism. Televiziunea Romana a manipulat milioane de oameni invrajbindu-i intre ei, a denaturat evenimente majore precum mitinguri anti-comuniste si anti-Iliescu, Proclamatia de la Timisoara, Targu Mures, Piata Universitatii, l-a transformat pe Iuda in Mesia, a contribuit la alegerea in 20 mai 2990 cu 86% si 12 milioane voturi a unui criminal bolsevic care a dus tara in epoca primitiva si care promitea la Ambasata URSS in 28 decembrie 1989 ca Romania nu va avea un traseu european. Suntem bolnavi incurabili ca natie, au plecat 7 milioane de romani pentru ca niciunul nu s-a poate realiza normal in tara asta. Gunoaiele umane nu dau nicio sansa dezvoltarii personale, a aptitudinilor si abilitilor, vor hoarde de needucati, prosti, saraci. Asta este starea natiei dupa lovitura de stat a criminalului scolit la Moscova. Praful sa se aleaga de toti acestia care au distrus o natie prospera, o tara plina de bogatie si binecuvantata de D-zeu ca loc.

  • Foarte adevarat, dar foarte trist… Si, in loc de pedepse, groparii tarii au parte de onoruri.
   Nu stiu ce se intampla in tara asta, de ce minciuna, nerusinarea, ticalosia sunt invingatoare.
   Bietul adevar, biata dreptate, abia isi trag sufletul…

 4. Un editorial în care îmi regăsesc sentimentele de scârbă și dispreț fata de acest individ abject, servil , criminal – tocmai prin capacitățile intelectuale folosite in slujba răului comunist care a devastat România. (Rau care se mentine activ si azi , prin perpetuarea unora ca el în funcții importante)
  Mulțumesc pentru articol.
  Sa l ierte Dumnezeu, ca are pentru ce !
  Noi Nu. Nici pe el și nici pe cei ca el , fără morala și fără valori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here