„Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

0
4871
RTV: Ionuț Grigore și Denisa Pascu despre Esca și Tolontan

Duminică a fost înmormântat Mihnea Vasiliu, decedat fulgerător joi, la vârsta de 57 de ani, în holul de la recepția hotelului Ramada din București, la 20 de zile după demisia sa surprinzătoare din funcția de director general al trustului de presă Ringier România. Un nou prilej pentru România TV să transforme în circ și ceremonia de la Cimitirul Bellu, dar și să comită o nouă gafă monumentală.

În „pasa” primită de la colegul său Dragoș Bistriceanu (poate cel mai fanatic și mincinos propagandist al televiziunii lui Sebastian Ghiță, după Victor Ciutacu), prezentatorul Ionuț Grigore (de regulă, mai cumpătat decât majoritatea „ciutacilor” de la RTV), care urma să prezinte jurnalul orei 14.00 alături de Denisa Pascu (soția redactorului-șef Eugen Chelemen, „băiatul în casă” al oligarhului Ghiță), a comis o gafă lugubră.

Grăbindu-se să anunțe subiectul-cheie al jurnalului „de la fix”, Ionuț Grigore s-a precipitat și a spus: „Andreea Esca în sicriu… ăăă… plânge lângă sicriu…”

Evident, Andreea Esca nu se afla „în sicriu”, ci în apropierea coșciugului, pentru a-l petrece pe ultimul drum pe fostul ei director executiv de la Media Pro, funcție pe care Mihnea Vasiliu a ocupat-o timp de 14 ani în trustul lui Adrian Sârbu (1992-2006).

Dar angajații lui Ghiță, obsedați de Tolontan, au comis încă o gafă memorabilă.

Ionuț grigore și Denisa pascu au o obsesie (ordin de la stăpânire): Cătălin Tolontan!

Cu ochii cât cepele după Tolontan, nu l-au văzut pe Ioanițoaia!

După pauza de publicitate, a urmat jurnalul cu știri tendențioase. Știrea în care era pomenită Andreea Esca a fost pretextul de a-l mai tăvăli o dată pe Cătălin Tolontan, directorul editorial al trustului Ringier România („Libertatea”, „Gazeta Sporturilor” etc.). Reporterul trimis la Cimitirul Bellu, Victor Vreme, zicea că nu l-a văzut pe Tolontan la înmormântare – „o absență greu de motivat”, „o absență greu de înțeles”, „în mod surprinzător”.

Relatarea reporterului Vreme este afectată însă de un mare semn de întrebare, atâta vreme cât tot e a spus că „singura prezență remarcabilă pentru publicul larg a fost Andreea Esca”, deși pe ecranul RTV defilau imagini cu alte personaje media importante, precum Ovidiu Ioanițoaia, directorul și editorialistul cotidianului „Gazeta Sporturilor”.

În centrul imaginii: Ovidiu Ioanițoaia

În caz că Tolontan a ales prezența discretă sau chiar alt mod de a-și prezenta condoleanțele (a făcut-o, de altfel, și în scris), e alegerea lui, asta nu e treaba trepădușilor lui Ghiță.

Pe imaginile de la RTV a apărut și Adina Anghelescu, reporter la Antena 3

Ce au spus RTV-iștii despre ceremonia de la Cimitirul Bellu

Denisa Pascu: „Mihnea Vasiliu a fost condus pe ultimul drum de o mână de oameni. Printre ei, singura prezență remarcabilă a fost cea a Andreei Esca”.

Ionuț Grigore: „Cătălin Tolontan nu a fost văzut. Victor Vreme transmite de la Cimitirul Bellu, vine cu informații de ultimă oră. Victor!”

Victor Vreme: „În urmă cu puțin timp s-a încheiat și înmormântarea lui Mihnea Vasiliu, aici, la Cimitirul Bellu. A fost condus pe ultimul drum, însă doar de o mână de oameni. Câțiva zeci de oameni apropiați familiei și oameni care l-au respectat au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu. Singura prezență remarcabilă pentru publicul larg a fost Andreea Esca, cunoscuta prezentatoare de televiziune, care a venit încă de la începtul acestu eveniment. A fost aici alături de soție, alături de cele două fiice ale lui Mihnea Vasiliu, a vorbit cu toți invitații și era vizibil afectată de trecerea în neființă. Cu toate acestea, în mod surprinzător, nu l-am văzut printre oameni pe Cătălin Tolontan, șeful de la «Libertatea». Practic, Cătălin Tolontan nu a venit la înmormântarea propriului șef – șef, mă tog, care a fost până în urmă cu trei săptămâni, când Mihnea Vasiliu și-a dat demisia de la conducerea Ringier România. Este o absență greu de motivat, spun vocile care au fost aici, și o absență greu de înțeles (…)”.

Reporterul Victor Vreme și ordinul de la stăpânire: vezi dacă găsești ceva de rău despre Tolontan!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moarte-șoc, la 20 de zile de la demisia-șoc: Mihnea Vasiliu, fostul șef al Ringier România, a pierit în fața fiicei sale, în holul unui hotel! Avea 57 de ani

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* Șeful Arestului IPJ Argeș, șpăgar renumit, a fost reținut de DIICOT pentru luare de mită. Flagrant: a primit 500 de euro și un cartuș de țigări

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Cine a descalificat-o pe campioana ucraineană care n-a dat mâna cu rusoaica: Federația condusă de „oligarhul favorit” al lui Putin, sancționat de UE, SUA și Marea Britanie!

* FCSB n-a mai avut un start atât de bun de pe vremea când era Becali în pușcărie! A mai luat 9 puncte din 9 în 2014-2015, când a și câștigat titlul pentru ultima oară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.