vineri, aprilie 12, 2024
AcasăOpiniiCartianuTăiați, bă, pensiile speciale!

Tăiați, bă, pensiile speciale!

-

Se fac guverne, se clocesc „rotative”, se dă o bătălie crâncenă pe funcții în spatele cărora stau influență politică și bugete enorme. Simbolul filosofiei „funcția sunt eu” este PSD-istul Sorin Grindeanu, care s-a legat cu lanțuri de Ministerul Transporturilor. Acest spectacol grotesc e prioritatea unor indivizi care nu au nici timp, nici soluții pentru problemele unor segmente sociale precum dăscălimea. Ei spun că nu au nici bani, dar tot ei patronează un uriaș sistem de jefuire a banilor publici.

Guvernul PSD-PNL-UDMR se comportă ca o adunătură de borfași. PSD și PNL, ca partide, se comportă ca două bande de jefuitori. Asta nu înseamnă că orice fruntaș PSD sau PNL e un tâlhar. Dar jupânii acestor partide, Ciolacu-Grindeanu și Ciucă-Bode, au toate toate caracteristicile unor răufăcători.

Acești indivizi lacomi se fac că nu aud urletul de durere al societății, strigătele disperate ale cetățenilor „nespeciali”. Nu doar că n-au eliminat privilegiile nerușinate pe care și le-au tot legiferat în ultimele decenii, dar au votat altele, din ce în ce mai scandaloase.

PSD și PNL credeau că pot guverna cu tupeu de borfași până în 2024, ba chiar până-n 2028, dacă nu cumva până la sfârșitul lumii. Dar a apărut lebăda neagră: de data asta, n-a mai fost nici vreo criză economică neașteptată, nici vreo pandemie venită de aiurea, nici vreum cutremur ca în Turcia, ci greva profesorilor.

- Advertisement -

Liniștea

Confruntate, în sfârșit, cu o opoziție serioasă (cea parlamentară fiind mult prea firavă), PSD și PNL au dat drumul la diversiuni. Televiziuni finațate generos de cele două partide, din banii românilor, îi mint oribil tocmai pe acei români care le finanțează (cu mâna lungă a partidelor).

Au ajuns PSD-iștii să ceară liniște în țară – ei, care au făcut mineriade în anii ’90, au scos lumea în stradă în 2017 (prin Ordonanța 13 și alte nelegiuiri) și au gazat-o în 2018!

Cică țara nu are nevoie de greve, de instabilitate, de anarhie. Dar instabilitatea financiară, produsă de guvernanții ticăloși prin tot felul de șmenării – inclusiv pensiile speciale –, nu se pune? Inclusiv greva profesorilor a fost generată de această uriașă hemoragie bugetară, căreia Guvernul nu vrea să-i pună capăt.

- Advertisement -

Secretarul general al Guvernului, PSD-istul Marian Neacșu (condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupție), a recurs la o minciună scârboasă, dând vina pe Europa (și, subliminal, pe USR): „Determinat de condiționalitățile europene stabilite prin PNRR, nu poate fi vorba despre niciun fel de creștere salarială. Colegii din învățământ sunt în momentul acesta la maximul grilei, iar acest Guvern este cel care a făcut posibil acest lucru. De asemenea, nu poate să fie vorba în momentul ăsta de acordare de sporuri”.

Citind această declarație, ai putea crede că avem de-a face cu un guvern curajos și responsabil, un guvern non-populist, atent la cheltuielile bugetare, la deficit și inflație. Dar această „atenție” e valabilă doar în privința salariilor oamenilor de rând, nu și a căpeteniilor politice, cu toată clientela lor nesătulă.

Soluția

Vreți liniște, ticăloșilor? Tăiați pensiile speciale!

Vreți să înceteze profesorii greva, nemernicilor? Tăiați pensile speciale!

Vreți să nu se ridice și alte categorii sociale, tâlharilor? Tăiați pensiile speciale!

Vreți să nu mai plece atâția tineri din țară, iresponsabililor? Tăiați pensiile speciale!

Vreți să scadă inflația, nesătuilor? Tăiați pensiile speciale!

Vreți să reduceți deficitul, abuzatorilor? Tăiați pensiile speciale!

Vreți noi investiții, care să crească și încasările la bugetul de stat, fanarioților? Tăiați pensiile speciale!

Vreți să ne respecte Europa, canaliilor? Tăiați pensiile speciale!

Vreți să puteți merge pe stradă fără să fiți scuipați, mincinoșilor? Tăiați pensiile speciale!

Iar când spunem „pensii spciale”, ne referim la toată gama de privilegii pe care vi le-ați acordat cu nerușinare: salarii nesimțite la stat, pensionări abuziv-anticipate, cumul pensie-salariu la stat, sporuri aberante, clientelă politică neprofesionistă în instituțiile publice.

Vă faceți că nu înțelegeți, dar v-o spunem noi, ăștia pe care nu puteți nici să-i prostiți, nici să-i cumpărați: nu atât lipsurile materiale, cât nedreptatea socială îi doare pe oameni!

PSD-istul Budăi a făcut clăbuci la gură mințind că nu poate mări pensiile cinstite, bazate pe muncă și contribuție, din cauza PNRR, deci a Europei și a USR, iar bande întregi de PSD-iști și destui PNL-iști au mestecat minciuna pe la televiziuni de casă. Nu v-a fost rușine să faceți asta, budăilor-budălăilor?!

Acum, PSD-istul Neacșu își strâmbă gura mințind că nu pot fi mărite salariile profesorilor din cauza PNRR, deci a Europei și a USR, iar hăitașii partidului-ciumă mestecă deja pe la aceleași televiziuni predicatul mincinos. Nu vă e rușine, borfașilor?!

Diagnosticul

Diagnosticul stării actuale a guvernării l-a pus un partid de opoziție din zona neparlamentară, PNȚ Manu-Mihalache (PNȚMM). Acesta a punctat chirurgical:

* „Nu sacrificați educația și sănătatea a milioane de români pentru a conserva privilegiile unor caste! E o barbarie să spuneți că nu aveți bani pentru profesori, în timp ce-i îmbuibați pe «speciali»!”

* „Guvernul spune: «Nu avem bani pentru asemenea creșteri salariale». Dar pentru pensiile speciale și pentru sinecurile nerușinate există bani, și încă mulți! Pentru lacoma clientelă politică există bani – scandalos de mulți! Pentru obezul aparat bugetar, care a ajuns la dimensiuni monstruoase, există bani – revoltător de mulți!”

* „Nicio revendicare nu este exagerată atât timp cât există pensii speciale, salarii nesimțite, angajări nejustificate, decontări abuzive și alte cheltuieli publice iresponsabile!”

* „Prin greva lor, profesorii ar putea accelera reformarea României, obligând majoritatea guvernamentală să ia deciziile absolut necesare pe care, din interes financiar și politic/electoral, le tot amână de multă vreme, agravând situația de la an la an.”

* „Greviștii de azi vor înțelege că nu există suficienți bani pentru a le satisfice solicitările în integralitate, dar ei au nevoie de dovezi de bună-credință din partea Guvernului, nu probe zilnice ale huzurului unor segmente sociale privilegiate. Oamenii înțeleg să strângă cureaua, însă cu o condiție: s-o strângem toți, nu doar unii, în vreme ce alții huzuresc pe bani necuveniți!”

* „Pensiile speciale, pensionarea anticipată (fără justificări medicale), cumulul salariu-pensie la stat, angajările clientelare, salariile nesimțite în aparatul bugetar – toate acestea trebuie invocate de greviști pentru a pune capăt conflictului social. Profesorii au această pârghie a grevei generale pentru a-i constrânge pe guvernanți să accepte igienizarea sistemului public, eliminând hârciogii bugetari. E vorba de o necesitate financiară, dar și de o revenire la morală.”

* „Guvernul să nu mai invoce argumentul «nu avem bani» atâta vreme cât nu elimină privilegiile de orice fel!”

* „Îi avertizăm pe Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, pe ceilalți lideri ai PSD și PNL, că nervozitatea societății a atins cote de incendiu, iar singura soluție este eliminarea oricărei forme de privilegiu pe bani publici!”

Cum puteți replica în fața unor argumente de bun-simț, mizerabillor? Cum vă mai puteți arăta moacele la televizor? Cum?

Tăiați, bă, pensiile speciale! Nu înțelegeți că țara nu vă mai suportă privilegiile, nesătuilor?

Tăiați pensiile speciale, că altfel ne ia dracu’ pe noi, da’ vă ia și pe voi! Noi știm cum e să-ți chiorăie mațele de foame, dar voi încă n-ați aflat cum e să fierbi în cazanul cu smoală…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

ALTE EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

* Anchetarea lui Tolontan. Corespondență specială din pușcărie

CITIȚI ȘI:

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

Pe cine-a invitat Ciutacu în studio: Marina Tauber, pe lista UE de sancționare a persoanelor care vor să destabilizeze Republica Moldova

VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Iresponsabilitate criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

- Advertisement -

21 COMENTARII

 1. Cuvantul „taiat” este un mod drastic. Pe de o parte avem un aparat bugetar scatofag, care este nereformat din toate punctele de vedere (personal specializat si eficient intr-un numar cat este nevoie, informatizat, …). Pe de alta parte avem pensionarimea de lux, nesimtita, ale caror pensii nu sunt bazate pe contributivitate. Statul Roman a fost extrem de eficient in acest caz, a rasplatit pe toti care ii apara privilegiile, fentand legea lasata doar pentru fraieri. Un magistrat are pensie bazata pe contributivitate undeva la 5000 lei, cu toate acestea ia undeva la 20.000 lei. Cum se face magia? Pai in calculul pensie se iau toate veniturile cumulate din ultima perioada, daca a avut restante salariale, bonusuri, se iau in calcul la pensie. In plus Statul Roman nu a platit impozite pentru ei, banii sunt proveniti din alte surse. Ne mai miram ca nu avem educatie, infrastructura, industrie, sanatate, cand banii din investitii merg la plosnitele sistemului. Pensionarimea MApN este bagata intentionat in joc pentru a acoperi jaful in banul public. Cunosc cazuri concrete, cand au fost umiliti cu pensii recalculate la salariul mediu pe economie. Colonei avea pana in 2015 pensii in jur de 3000 lei, dupa recalculare 5500 lei. Pana in 2003 armata a fost distrusa sistematic si reformata, oameni de valoare in putere au fost nevoiti sa mearga la pensie. De ce nu se face acest lucru si pentru ceilalti? De ce un magistrat iese la pensie dupa 25 de ani munca? De ce nu are raspunderea hotararilor si pierdem la CEDO? De ce un SRI-ist sau jandarm precum Cocos pot sa iasa la pensie dupa 20 de ani de vechime, in floarea varstei? Era un caz cu un SRI care la 39 de ani era pensionar, avem procurori care au frecat menta si unde se prescriu faptele in draci cu pensii de 25.000 lei pe luna. Toate aceste anomalii au fost facute de clasa politica fesenista, de borhotul rezultat din coitele criminalului bolsevic care a distrus o tara in 1989 ducand-o in sfera Moscovei (dovedit cu stenograme). Culmea dupa 34 de ani putini sunt rezolvati de nesimtire, ca daca ar fi ar vota nu ciuma fesenista numita PNL – PSD, sau nasite in Rusia ca AUR, ci partide care daca promit fac treaba. Este timpul pentru o schimbare 34 de ani de neocomunism de cumetrie este prea mult. Ma gandesc doar la cat trebuie sa isi stoarca mintea un mic intreprinzator sa vanda ceva si sa colecteze TVA pe care sa-l puna in punga Statului. Iar de acolo Statul generos si premiaza parazitii. O pensie de 25.000 lei se plateste poate dintr-un magazin care vinde de 120.000 lei lunar. Sunt necesare zeci de mii de astfel de firme care sa lucreze pentru gunoaiele societatii. Un procuror ia pensie 25.000 lei cu dosare prescrise sau manarite (cazul Hosu pensionara, Adina Florea inchizitoarea lui Kovesi) dar un cadru didactic care ii place sa educe generatii nu merita un salariu decent, cat sa nu moara de foame. Sa recunoastem ca astazi 3000 lei sunt la limita sa supravietuiesti.

 2. Felicitari Grigore Cartianu pentru modul de expunere a situatiei actuale in care ne aflam.

  Cunosc cazuri concrete de oameni care fie au decedat in preajma pensionarii de varsta, fie au decat la cativa ani dupa pensionare. Daca mori inainte Statul iti da un ajutor de deces, poate o pensie de intretinere si in rest iti arata degetul mic, banii tai platiti poate si 45 de ani au ramas in sac. La fel cel care moare dupa ce se „bucura” de pensie cativa ani pentru ca este prea batran, prea bolnav, prea sarac sa mai reziste. La polul opus, pensionarul de 49 de ani, magistrat, care are in fata poate di 40 de ani de pensie pe care noi sa o platim. Se angajeaza, mai colecteaza bani, parazit. Pur si simplu este o paguba pentru bugetul de stat. Ce mare scula pe bascula a fost Ciuca de are pensie 18.000 lei pe luna? Doctoratul plagiat in baza caruia ca multii altii si-au tras bani in plus, nu a fost in zone de conflict cu gloante pe la ureche. Cunosc bine situatia MApN, colonel cu 45 de ani vechime, iesit la pensie la 60 de ani in 1997 a beneficiat de pensie pana in 2017, cand a decedat, a avut 5300 lei/luna din care Statul i-a oprit impozit vreo 400 lei. Iar Ciuca ia triplu? Aici nu mai este loc de Revolutie, Revolta Populara, Greva, trebuie ras complet totul.

 3. Bravo domnule Cartianu, asa se face gazetārie, asa trebuie spus lucrurilor pe nume! Sā audā si ticālosii speciali si sleahta lor de neamuri si pile nesātule , sā audā si poporul care plāteste pentru tot circul acesta al desertāciunilor!

 4. singura solutie e…GREVA FISCALA… in rest doar vorbe. dupa alegeri se vor mari impozitele, spirala inflationista va creste, scazind puterea de cumparare… jigodiile ne-au tras tara de sub picioare… care aveti posibilitatea, plecati, veti plati oalele sparte

 5. Sa nu uitam de reforma administrativa absolut necesara prin care o tara de 18 milioane locuitori va fi impartita in 6 judete undeva la 3 milioane, gestionabile mult mai usor. S-ar termina cu baronetul care de 34 de ani se comporta ca primii secretarii ai lui Ceausescu. Nimic nu s-a facut in tara asta cu perspective pentru viitorul apropiat. Clasa politica, de la Presedinte in jos este vinovata pentru nereformarea Statului Roman. Revolta oamenilor trebuie sa se vada la vot, cei care au incercat sa vina cu mentalitati noi merita o sansa. Asistam la aciuarea in functii publice a celor mai incompetenti si mincinosi, ahtiati dupa privilegii si functii. Bode, Budai, Firea, Grindeanu, Ciuca, Ciolacu, …

 6. Pe termen scurt taierea pensiilor speciale nu inseamna bani la buget. Pentru ca ea nu va functiona retroactiv, ceea ce insemana ca ce e in plata asa ramane. Dar le opreste pe cele viitoare. Mai sunt si alte solutii…stie cineva cati bugetari cumuleaza pensia cu salariul? Probabil cateva zeci de mii de pensionari, care in loc sa plece acasa sa creasca nepoti, stau si mulg bani de la buget prin doua tzatze iar tinerii pleaca in strainatate. Stie cineva cate zeci de mii de bugetari au fost angajati in ultimii 2-3 ani, pe posturi nou aparute desi toata lumea spune ca aparatul administrativ este enorm? Nu spune nimeni nimic de jaful banului public pe bunuri si servicii, toate institutiile incepand cu Curtea de conturi au atributiile taiate, nimeni nu mai poate spune nimic atunci cand un ordonator de credite face cheltuieli inutile…telefoane scumpe, laptopuri si calculatoare care ar face invidios orice programator de la o multinationala, articole platite in mass- media, decontari diverse, combustibil consumat fara o limita, masini scumpe cu optiuni care nu justifica activitatea unei institutii, etc.

 7. Ori greva fiscala, ori pensie dupa 20-25 ani tuturor categoriilor sociale, dar toate bazate pe contributivitate.
  De ce contabilul de la penitenciar(un ex), cadru probabil, sa iasa la pensie la 47-48 ani, pensie calculata diferit, iar altul la saizeci si.., e doar un exemplu aleator, altfel este ceea ce a scris Grigore – nedreptate sociala.

 8. Cerintele sunt foarte corecte, perfect formulate si cat se poate de juste. Dar adresantul este gresit.
  Nu lor trebuie sa li se ceara. Ei nu vor indeplini nimic din aceste cerinte, nu sunt capabii, sunt impotriva firii lor. Chiar daca, aparnt, ar taia pensiile speciale, i-ar compensa pe profitori altfel, pe sub masa. Coruptia ar continua, schimbandu-si forma, face parte din structura lor.
  EI TREBUIE SCHIMBATI. Altii, capabili sa inteleaga cum trebuie sa functioneze o tare ar trebui sa-i inlocuiasca. Si asta rapid, pana nu disparem noi

 9. Felicitări dlui Grigore Cartianu pentru abordarea corectă și onestă a unui abuz insultător la adresa a milioane de români! Materialul servește și ca baromentru pentru partea majoritară a mass-media „independentă”, care evită să ia atitudine, fiindcă ciugulește din punguța partidelor. Din păcate, „România educată” s-a dovedit a fi gogoașa scăpată la vale din Cotroceni pentru a înșela Țara, nu pentru a o ridica la standarde moderne de instruire și educație. Sunt convins că o campanie de presă la nivel național ar forța guvernanții să abroge nedreptatea discriminatorie numită „pensii speciale”.

 10. Noi îl cunoaștem pe Grigore Cartianu ca fiind un înfocat susținător al borfașiloir PD în frunte cu Traian Băserscu, însă de această dată cu acest art. sunt întrutotul de acord, mai ales că vine dinspre acel partid sănătos la cap numit PNȚCD. De ce nu pot spune așa și despre partidul liberal, păi odată ce te-ai unit cu dracul, tu ca partid nu mai ești un partid sănătos și viguros, ci vei fi o cloacă de escroci puturoși rapace, fățarnici, vicleni, prefăcuți, hulpavi, lacomi și hrăpăreți. Așa a ajuns PNL-ul de acum. Să te unești tu Vasile Blaga, Boc, Rus ș.a.m.d. este cel mai mare păcat de pe acest pămînt, adică ai încheiat pactul cu diavolul. În rest art. respectiv este extraordinar de bun, mai ales prin acele soluții date cu pensiile speciale. Ce este greu acum pt. noi, este și acest aspect unde toată mas-media este dedicată partidelor cere ne fură, în frunte cu PSD, PNL și alte scursuri numite partide de încredere. Noi am avut un singur mod de a arăta răul de la noi prin acea emisiune a lui Dragoș Pătraru, dar l-au dat afară că a spus adevărul. Adică să faci tu afirmații că noi avem un Prim-ministru bîlbîit, hoț, plagiator, cu pensie specială și cu salariu tot de la stat. Acești indivizi automat intră în rîndul criminalilor de națiuni pe care le torsionează, le înrobesc și le trimit la moarte prin acele taxe și impozite mărite an de an, ca ei să aibă pensii speciale. Dacă faci un împrumut la ori ce bancă ești un om terminat și rămîi și fără casă. Ăștia sunt idioții care ne fură de 33 de ani de zile care ne-au adus numai biruri, nevoi și jale-n case. Noi cu toții așteptăm o presă și tv. liberă, nu cea a lui Voiculescu Varanul și încă cele două.

 11. De ce se la taie, baaa???? Ca sa fie și mai mulți săraci?? Ce treaba aveți voi, ma, cu pensiile de serviciu?? Cu ce va încurcă?? Eu vreau sa le mărească pt ca nu au mai fost mărite de 7 ani in timp ce altora le-au fost mărite.
  Nu mai strigați fără sa știți! Ați invitat sintagma pensii speciale din ura!
  Hai sa își vadă fiecare de treaba lui. Dacă vrei sa strigi ceva striga sa îți mărească ție pensia nu sa i-o taie lu altu, crestinule!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -