Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

9
13949
Grigore Cartianu

Gabriela Firea nu e om, e Fiară. E Vipera care mușcă mortal dacă e încolțită. E Scorpia cea rea și Gheonoaia din poveste. E Vrăjitoarea ce încalecă pe mătură și bântuie casele oamenilor, încinsă – la derută – cu Brâul Maicii Domnului. După capitularea lui Budăi, Firea știe că urmează ea, dar se agață de Putere cu ghearele-i reptiliene. Nu vrea să accepte că a devenit un cadavru politic.

Dezvăluirea ororilor petrecute în „azilele groazei” din Voluntari șochează oamenii dotați cu o minimă compasiune, cu un dram de empatie, cu un strop de umanitate. A fost identificat rapid un monstru: Ștefan Godei, un individ tânăr, format la tineretul PSD-ist de la marginea Capitalei și dotat cu cinismul unui șef de lagăr nazist.

Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la fel și fratele său, Daniel Godei, care-l ajuta să-i jefuiască pe bătrânii neputincioși. Din dosar au ieșit informații șocante: Ștefan Godei făcea profituri enorme din exploatarea sălbatică a „seniorilor”, a „părinților și bunicilor noștri” (cum clămpănea fals neisprăvitul Budăi), profituri de milioane de lei, din care-și finanța traiul de nabab și desfrâul cu prostituate, droguri și lăutari plătiți „fără număr, fără număr”.

Simțind că procurorii se apropie de ea, iar opinia publică o fixează deja, Gabriela Firea s-a grăbit să ia distanță de Ștefan Godei. A spus că nu are nicio legătură cu el. L-a încadrat într-o categorie largă, încercând să-l plaseze departe, cât mai departe de ea: „simpatizanți, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii”. Și a precizat că asemenea inși „sunt mulți”.

Dar dovezile produse de jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media – bravo lor, au făcut o treabă excepțională! – au zdrobit-o, pur și simplu, pe Vrăjitoarea mincinoasă. În realitate, aceasta avea o relație specială cu Ștefan Godei. „Monstrul azilelor” era un apropiat al ei, un om de casă, un produs al clanului Firea-Pandele. Godei a fost plasat mai întâi la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. În 2016, când Firea a ajuns primăriță a Capitalei, l-a promovat și pe Godei de la Voluntari la București. L-a angajat la Primărie, în primul lot al oamenilor de încredere. Patru ani mai târziu, ușuită de la Primărie, Vrăjitoarea și-a făcut culcuș în Senatul României, înfiptă pe lista PSD. Printre primele ei decizii a fost să-l aducă pe Ștefan Godei la cabinetul ei parlamentar, între cei 4-5 oameni de mare încredere.

Au mai apărut fotografii cu Godei la botezul micuțului Zian Mihail Pandele (în 2015), dar și în diverse acțiuni electorale ale Gabrielei Firea prin județul Ilfov, unele chiar în prezența lui Liviu Dragnea și a aliatului său de atunci, C. A. C. P. Tăriceanu. Godei era acolo, dintre ei, printre ei, pentru ei. Nu părea deloc un „simpatizant, voluntar sau om care bagă capul în poză cu liderii”, nu era un intrus. Godei se lăfăia în mijlocul fotografiei, iar asta nu părea să deranjeze pe cineva. Pe Firea – cu atât mai puțin.

Așadar, Firea + Godei = love politic și de business. Indubitabil! Deci, toate ororile produse de Godei se află în strânsă legătură cu Firea, protectorul politic al ipochimenului. Protejându-l pe Godei, Firea a protejat maltratarea bătrânilor, înfometarea lor, jefuirea lor, Firea a protejat desfrâul lui Godei cu prostituate, droguri și lăutari. Firea – ministrul Familiei! Firea – susținătoarea, din gură, a familiei tradiționale! Firea – purtătoarea, cu mândrie, a Brâului Maicii Domnului!

Dar Godei nu este singura verigă care-o leagă pe Vrăjitoare de ororile din „azilele groazei”. Sunt cel puțin cinci asemenea verigi, în descrierea cărora apare inevitabil numele Firea.

 • „Azilele groazei” erau operate de Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” (în calendarul ortodox nu există un asemenea sfânt, dar poate că e vorba de Sfânta Gabriela!) , condusă de Ligia Gheorghe (fostă Enache), consiliera Gabrielei Firea, pe care ministra PSD o numește ”sora mea” și o poartă după ea peste tot, de la Antena 1 (unde i-a fost producătoare de emisiune) la Primăria Capitalei și apoi la Ministerul Familiei, în funcții de conducere.
 • Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” a fost înființată de Ștefan Godei, fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea (2016-2020) și la cabinetul senatorial al aceleiași Gabriela Firea (2021-2023).
 • Două dintre „azilele groazei” funcționau de câțiva ani în Voluntari, unde primar e Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.
 • „Azilele groazei” primeau lunar 30.000 de euro de la Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea.
 • „Lagărele groazei” ar fi trebuit controlate de instituția numită Serviciul de Asistență Socială Voluntari, unde șefă era Nela Vica Andrieș (fostă Vrânceanu), sora Gabrielei Firea (fostă Vrânceanu) și cumnata primarului Florentin Pandele.
 • Botezul micuțului Zian Pandele, fiul Gabrielei Firea și al lui Florentin Pandele, a avut loc, în 2015, la RIN Grand Hotel, ce aparține fraților Ionuț și Robert Negoiță (ultimul – finul Gabrielei Firea). Dintre invitați n-a lipsit Ștefan Godei.

Așadar, din schema centrată pe Gabriela Firea fac parte mai multe persoane apropiate acesteia: soțul, sora, consiliera (căreia îi zice tot „soră”), finul, șoferul. Toți au avut câte un rol în producerea tragediei numite „azilele groazei” din Voluntari!

Opinia publică a fost oripilată de acest caz pe care nici Evul Medu nu l-ar f putut îngădui. Un val uriaș de indignare s-a ridicat și amenința să spulbere PSD (în primul rând) și PNL (care are contribuția sa la nenorocirile produse de clanul Firea-Pandele, inclusiv prin indolența fostului prim-ministru Nicolae Ciucă – informat, dar fără reacție).

Și atunci, conducerea PSD a luat cea mai abjectă decizie posibilă: crearea unei diversiuni mediatice de mari proporții, care să mute vinovăția de la PSD (și PNL) la USR! Premierul Ciolacu a dat ordin să fie controlate azilele de bătrâni din toată țara, cu scopul pervers de a livra televiziunilor de propagandă, finanțate masiv de PSD și PNL din bani publici, informații despre alte azile neconforme, dacă se poate din Timișoara, Brașov, Bacău, Alba Iulia, Câmpulung Muscel sau Sectoarele 1 și 2, unde sunt primari USR! N-au găsit mare lucru în aceste zone, dar tot au produs mega-știri de presă, că într-un azil din Brașov erau patru lămâi mucegăite, iar la Timișoara nu funcționa o clanță.

Obiectivul diversionist al PSD tot a fost atins: chiar dacă nu au fost găsite mari nereguli în „azilele USR-iste” (de fapt, multe dintre ele tot ale unor PSD-iști, dar în orașe cu primar USR), atenția a fost mutată spre alte zone ale țării, cât mai departe de Voluntari. Cel puțin la Antena 3, România TV și Realitatea Plus, s-a vorbit mai mult despre azile din Botoșani, Argeș, Mureș sau Gorj, iar Voluntariul a fost trecut sub tăcere, cu excepția momentelor când li s-a dat tribună lui Firea și Pandele.

Așadar, operațiunea de scoatere din încercuire a Gabrielei Firea a reușit, dar numai pe zonele media securizate de PSD prin saci de bani livrați televiziunilor de casă.

Din fericire, acestea și-au arătat limitele: nu mai pot impune agenda, atunci când subiectul are forța unui tsunami! Batalionul de asalt Antena 3 – RTV – Realitatea Plus a pierdut războiul cu online-ul (site-uri, rețele sociale) sprijinit, măcar parțial, de televiziuni precum B1 TV și Digi 24, unde cazul Voluntari n-a fost ascuns.

Prin urmare, cu toată opoziția televiziunilor de casă, tsunami-ul a ajuns la poarta PSD. Atunci, Marcel Ciolacu a trebuit să sacrifice pe cineva, pentru a salva partidul. Și l-a aruncat peste bord pe Budăi, neisprăvitul de la Muncă, în speranța că totul se va opri aici. Dar nu se va opri! Valul de furie ridicat în societate o vizează în primul rând pe Firea, patroana Clanului din Voluntari.

Vrea Ciolacu s-o salveze pe Firea? Evident că nu, dimpotrivă, s-ar bucura să scape de ea, pentru a-și consolida puterea în partid și a scăpa de un rival periculos. Dar nici n-o poate da afară cu mâna lui – nici din partid, nici din Guvern! Pentru că aici intervine Firea-Vipera. Nu Firea-Vrăjitoarea, nici Firea-Scorpia sau Firea-Gheonoaia (astea lucrează pe alte paliere, în alte contexte), ci Firea-Vipera, cea care, cu dinții ei ascuțiți și punga de venin, e capabilă să muște mortal.

Marcel Ciolacu se teme de mușcătura Viperei, de aceea încearcă s-o convingă pe Firea să renunțe la funcția de ministru, pentru a limita daunele produse partidului. În mod cert îi promite compensații consistente, numai să plece din Guvern, măcar o vreme, până s-or liniști lucrurile și-o uita lumea.

Ciolacu vrea să cape de Firea, dar Firea nu vrea să plece din Guvernul Ciolacu. Ea își arată dinții de viperă, cu limba sâsâind amenințător în gura larg deschisă, în fundul căreia se zărește, amenințătoare, punga cu venin.

Ar putea veni de acolo doza letală și pentru Ciolacu, în caz că liderul PSD o va abandona pe Firea, înfuriind Vipera? Probabil că nu. Firea ar mușca, o bucată din mâna lui Ciolacu s-ar necroza, dar „doftorii” de la PSD au destul antiviperin pentru a-și salva șeful de partid.

Este dispus Ciolacu să treacă printr-un asemenea moment traumatizant? Puțin probabil, date fiind lașitatea și lipsa de bărbăție ale președintelui PSD.

Asta nu înseamnă că Firea va supraviețui. Din punct de vedere politic, ea este moartă deja. S-a otrăvit cu propriul venin. În furia ei irațională, și-a mușcat coada. Și nu e nimeni prin preajmă dispus să-i ofere o doză de antiviperin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cade primul cap mare pentru „azilele groazei”: Budăi a demisionat împins de Ciolacu. Firea e sub presiune, dar ține cu dinții de funcție

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

Diversiune murdară a regimului PSD-PNL: încearcă să lipească „azilele groazei” de USR! Controale intense, puternic mediatizate de Mafia TV, în localitățile cu primari USR. La Brașov s-a dat amendă pentru 4 lămâi mucegăite

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”. Senatorul Guran i-a scos vinovați pe locuitori, spune că ei ar fi trebuit să intervină

Complicități scandaloase cu clanul Firea-Pandele în jefuirea bătrânilor. Zeci de case și terenuri primite moștenire de șeful PNL de la Asistență Socială Ilfov. Bătrânii erau siliți să-și cedeze proprietățile

Jurnalista de casă a lui Cristoiu, angajată și la televiziunea lui Pandele, îi înjură pe cei indignați de „azilele groazei”: „Marș, ipocriților!”. Ulterior, Cora Muntean și-a șters postarea

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica lui Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

9 COMENTARII

 1. PSD trebuie sa dispara si nu se poate decat prin vot. Trebuie dusa munca de lamurire cu idiotii utili, cu cei care nu vin la vot. Firea este o parvenita care prin tupeu si clanta a facut „cariera” la varful Statului Roman. Sa ai grija Grigore sa nu te dea in judecata pentru ca ai facut-o vipera cu gheare reptiliene. Asta da in judecata si pe Papa daca este nevoie sa-si albeasca imaginea. Totusi sa nu ne lasam distrasi prea mult pentru ca altfel trecem cu vederea ce se intampla zilele acestea, Guvernul in foame dupa banii pentru putorile pe care le creste pentru voturi va creste taxele. Dupa ce ca avem inflatia cat casa, mai vin si cresterile de taxe. O sa faca poc la un moment dat. Ne duc in abis si aici este vina Premierului de la Grivco care a girat acum 3 ani constructia USL 2.0.

 2. Madam Firea ar trebui să se simtă flatată pentru că aţi asociat-o cu o viperă! Vipera este un animal foarte folositor pentru că se hrăneşte, în general, cu rozătoare dăunătoare – şoareci şi şobolani. Vipera, indiferent ce specie este, nu muşcă decât atacată, aşadar, poate reuşiţi să găsiţi o altă formulă de asociere, păstrând însă „ghearele” (fie ele şi reptiliene). Repet, în încheiere, îndemnul că vipera trebuie apărată, protejată şi nicidecum hulită, zgândărită sau ucisă!

 3. Firea se stie ca este nascuta din oul clocit al varanului Voiculescu. Nu are doar gheare ci si mecla de reptila cu ochii aia zgaiti si buita ca o tzoapa. Daca deschide si gura atunci pute a cadavre pe care le ingurgiteaza de atata vreme. Dupa Nuti Spaima Putii inca o femei reuseste sa ajunga pe podiumul proastelor opulente.

 4. In evul mediu copiii isi ingrijeau parintii, existau cutume clare cu privire la mostenire si responsabilitate fata de ingrijirea parintilor.

  Salbaticia a venit cu epoca moderna, cu lagarele de exterminare bolshevice, cu comunistii si cu accesul democratic la putere al sceleratilor si psihopatilor.

  Una ca Firea ar fi fost cel mult slujnica alungata pt hotie si ocheade necuvinciose catre domnul casei sau mostenitor. Firea este produsul media si al democratiei desantate.

  (Republica este altceva decat „democratia” hoi polloi).

 5. In 2017 Olguta Vasilescu, o alta vrajitoare, pe cind era ministrul muncii a rupt acordul cu Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ) exact cum a facut acum Budai.
  Chiar daca va cadea acest cap al hidrei nu va bucurati prea mult ca e numai chestiune de timp pina creste altul, in lipsa unei reforme a statului. Exista mult potential in PSD sa scoata alte capete de hidra.

 6. demult, s-a dat un interviu cu un „maestru al ferului vechi” din Tg Jiu.
  Nu am gram de simpatie pentru acesti insi dar el a pus o intrebare catre ar trebui sa ne dea de gandit.
  Ati vazut voi tigani, care sa-si duca parintii la azil?
  Prea usor ne descotorosim de cei care ne-au crescut in mari nevoi. Apoi, inaintea ingropaciunii ii ducem la casele mortuare.
  Adica au trudit o viata si la final nu ii mai rabdam 2-3 zile in munca lor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.