Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

11
6879
Președintele Iohannis și fostul șef al CCR, Dorneanu, oamenii care au pe conștiință Justiția din România

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit luni că deciziile de încetare a proceselor penale din România, în baza prescripției date de Curtea Constituțională, sunt ilegale! Sentința CJUE vine să confirme că revolta poporului român împotriva mafiei care a capturat statul este pe deplin justificată: mii de infractori au fost achitați, începând din mai 2002 și până azi, în baza acestei hotărâri abuzive și contrare dreptului european pe care a luat-o CCR.

CJUE arată, în sentința de luni, că „instanțele naționale sunt obligate, în principiu, în conformitate cu aceste dispoziții, să lase neaplicată” decizia CCR privind prescripția! Asta pentru că, potrivit Constituției și acordurilor semnate de România în momentul aderării la UE, deciziile CJUE sunt mai presus decât cele ale instanțelor de judecată locale. Totuși, CJUE lasă o portiță de scăpare prin care, în mod previzibil, vor scăpa toți infractorii. Ignorarea deciziei CCR trebuie făcută în măsura în care această decizie permite invocarea prescripției răspunderii penale, în temeiul efectelor deciziilor Curții Constituționale, ca lege penală mai favorabilă, în cazuri de fraudă gravă care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii și, prin urmare, amplifică riscul sistemic de impunitate pentru astfel de infracțiuni”.

Această decizie a Curții Europene de Justiție vine la sesizarea Curții de Apel Brașov.

Toate atrocitățile împotriva sistemului de justiție din România au avut loc în ultimii 5 ani, pe timpul mandatului lui Klaus Iohannis ca președinte al țării și când la guvernare s-a aflat PSD.

Totul s-a făcut organizat, pentru a-i scăpa în primul rând pe politicienii care fuseseră deja condamnați sau erau în curs de judecare pentru fapte de corupție. Dar, împreună cu aceste sute de infractori „cu gulere albe”, au scăpat mii de alte persoane, de la proxeneți și rețele de traficanți de carne vie până la borfași de duzină.

În 2018, CCR-ul condus de fostul PSD-ist Valer Dorneanu a declarat neconstituțională o frază din articolul Codului Penal privind cursul prescripției răspunderii penale. Guvernul a dat o OUG abia 4 ani mai târziu, în 30 mai 2022, prin care a fost modificat Codul Penal în concordanță cu chițibușăreala CCR.

Apoi, tot Curtea Constituțională a venit în iunie 2022 să spună că în niciun dosar nu poate fi întreruptă prescripția.

Parlamentul dominat de PSD și PNL a refuzat să facă modificările legislative pentru a regla Codul Penal în acord cu ce solicitase CCR, astfel că din 2018 până în 2022 nu au existat prevederi legale care să reglementeze întreruperea prescripției.

Această decizie a CCR a dus la valuri de achitări, numărul proceselor suspendate fiind uriaș. În țară s-a produs haos, instanțele cerând Înaltei Curți de Casație și Justiție să stabilească dacă deciziile CCR privind prescripția se aplică retroactiv. Deloc surprinzător, ÎCCJ a răspuns, în octombrie anul trecut, că DA, prescripția se aplică retroactiv.

Numai în ultimul an au fost închise astfel peste 5.000 de dosare! Printre cei mai cunoscuți beneficiari ai acestor ilegalități în lanț comise de CCR, ÎCCJ, politicieni și președintele care a asistat impasibil la toată povestea se număr Elena Udrea, Claudiu Manda, Bogdan Olteanu, Adrian Mititelu, Cristian Boureanu și directorii companiei Hexi Pharma. Lista este însă uriașă.

Acum, Curtea Europeană de Justiție anunță România că achitarea tuturor acestor infractori a fost ilegală, ceea ce arată gradul de corupție la care a ajuns statul român în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Fiara dezlănțuită, în cazul „azilelor groazei”, deși era filmată și avea în față un bărbat în putere. „E clar că bieții bătrâni nu aveau nicio șansă, îi zdrobea bruta”

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* EDITORIAL PAPAHAGI: Femeia aceasta rea și coruptă

* Dosarul „Otopeni”: șpăgi de peste 1,5 milioane de euro erau notate minuțios într-un fișier numit ”Viața e frumoasă”!

* SONDAJ. Românii au cea mai mare încredere în Codruța Kovesi. Intenția de vot la partide: PSD – 31%, PNL – 19%, AUR – 18%, USR – 11%

* Conflict la vârf: PSD vrea să sufoce economia privată cu măriri de taxe și impozite, ca să acopere deficitul făcut de ministrul Câciu și clientela de partid; PNL nu e de acord

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* VIDEO. Drone rusești au lovit instalații ucrainene chiar lângă Galați. Președintele Iohannis și premierul Ciolacu condamnă aceste bombardamente atât de aproape de România

11 COMENTARII

 1. In sfirsit, CCR si Inalta Curte sint puse la colt!
  Pana acum toti „taiau si spinzurau” in Romania, acum CJUE le-a aratat cine sint ei de fapt: plafonati si incapabili de o justitie moderna, unii dintre ei fosti politruci si toti tin cu dintii de pensii speciale si de privilegii!
  Merita aratati cu degetul, daca justitia romaneasca a ramas in urma anchilozata in interese de grup asta se datoreaza si lor, plafonatilor si limitatilor!
  Asteptam demisii, nu ne temem ca justitia va ramine fara oameni, sau daca va ramine vor veni altii mai competenti si mai de buna credinta. Dar macar se va face curatenie.

  • Nu astept demisii, ci si despagubiri. de la i si de la toti care nu si-au facut corect datoria pentru care au fost ras-platiti.
   Au avut retributii imense, uneori cumulate cu 1-2 pensii speciale. Totul din impozitele celor nespeciali si din imprumuturile lasate in grija generatiilor viitoare.
   Trebuie sa plateasca. Stiu ca s-au blindat cu legi, incat orice cerinta fireasaca de a se face dreptate devine ilegala sau neconstitutionala.
   Dar ce este mai constitutional decat dreptatea?

 2. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  II DOAREN BASCA !

  La 3 zile după ce instanța supremă a încetat procesul față de fostul primar de Năvodari și față de o judecătoare pe motiv de prescriere a faptelor, judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au dispus reîncadrarea Corinei Jianu.

  Implicit, i se vor plăti salariile pentru cei 9 ani cât a fost suspendată din magistratură. La fond, judecătoarea a primit o pedeapsă de 7 ani închisoare, iar fostul primar Nicolae Matei 9 ani de închisoare cu executare.

  Corina Jianu va fi instalată, direct, președinte de Secție în cadrul Tribunalului Constanța, pentru restul de mandat pe care-l mai are de executat.

 3. CJUE inseamna normalitate. ICCJ si CCR inseamna mafie. Cei care isi doresc iesirea din UE sunt adevaratii dusmani ai natiei. Alianta pentru Unirea cu Rusia asta face prin cozile de topor stiute si nestiute. PSDNL este iarasi un partid anti-romani interesat doar de jaf la drumul mare. CJUE scapa bietii romani de abuzurile corporatiilor si Statului Roman. La fel CEDO da de pamant cu sistemul juridic imbuibat si nesimtit. Iesirea din UE ar insemna sa revenim pe fata la bolsevismul de cumetrie.

 4. Banditul bolșevic Predătoiu va prăda și Politia cum a prădat și Justiția 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 5. Nu mai poate Marele Trantor de asta, o sa mia urineze inca o data cu bolta cum a facut-o cu voturile celor de.dreapta dupa alegerile din 2020. Asigurarea urmatoarei sinecuri ii e singura preocupare, bazele le-a pus sub forma usl 2.0, care nu poate fi infranta in alegeri, si care deci va avea majoritatea in parlamentul rusinii care sa ii permite sa voteze orice, cum e cazul in momentul de fata.

 6. Trebuie sa fie chemati sa dea cu subsemnatul si procurorii si judecatorii care au taraganat si taraganeaza inca dosarele marilor hoti ,profitorii de dupa confiscarea revolutiei din 1989,inclusiv legiuitorii si CCR-istii care au ajutat la curatarea dosarelor¡!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here