VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

5
3391
Pavel Abraham - Cristina Dumitra

Principalii doi torționari din cazul „azilelor groazei” din Voluntari, Ștefan Godei (aflat în arest preventiv) și Cristina Dumitra (cercetată sub control judiciar), și-au angajat același avocat: Pavel Abraham, un personaj abject, „vedetă” TV aflată de partea răului (a infractorilor, a corupților). Fost șef al Poliției Române în anii ’90, el are apucături agresive, fiind acuzat că la fel s-a comportat și ca milițian la Revoluție, dar și ca polițist la mineriade.

Joi, 20 iulie, activistul civic Marian Moroșanu, zis „Ceaușescu”, a așteptat-o la Curtea de Apel București pe Cristina Dumitra, șefa unuia dintre „azilele groazei” din Voluntari – e vorba de „Casa Cora”.

Cristina Dumitra nu a venit singură, ci împreună cu Pavel Abraham (74 de ani), pensionarul special pe care l-a angajat ca avocat.

Acesta îl reprezintă în dosarul „Azilele groazei” și pe Ștefan Godei, omul de casă al Gabrielei Firea, aflat în arest preventiv.

De această dată, Pavel Abraham s-a abținut de la a deveni agresiv, așa cum fusese în alte două „ciocniri” cu Marian „Ceaușescu”, în august 2019 și septembrie 2021. El a suportat cu stoicism acuzațiile activistului civic în privința rolului sinistru jucat de „milițianul” Abraham la Revoluția din decembrie 1989 și la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Cristina Dumitra este soția fostului polițist Ovidiu Dumitra, acum pensionar special, implicat până-n gât în „mașinăria de distrus bătrâni” a soției sale.

VIDEO: Pavel Abraham față-n față cu Marian „Ceaușescu” pe 20 iulie 2023

Septembrie 2021: Pavel Abraham sare la bătaie

Miercuri, 15 septembrie 2021, Pavel Abraham l-a lovit Marian „Ceaușescu”, tot în fața în fața Curții de Apel București.

Activistul civic l-a acuzat pe Abraham că a făcut parte din aparatul de represiune al lui Ceaușescu în decembrie 1989, ca milițian.

„Pavel Abraham, acest criminal din 1989, nu a fost chemat niciodată să fie audiat pentru implicarea lui în evenimentele din 21 decembrie 1989, la prima Mineriadă din 28-29 ianuarie, la a doua Mineriadă din 18-19 februarie 90, la protestele anti-FSN și anti-Iliescu, dar și pentru crimele, bătăile, arestările din 13-15 iunie 1990”, a spus Marian „Ceaușescu”.

Acesta a povestit că pe 15 iunie 1990, la Marea Mineriadă, a fost arestat și dus de la Secția 1 de Poliție București, la Şcoala Militară Superioară de Ofiţeri a Ministerului de Interne, unde a fost agresat de adjunctul din acel moment al unității de învățământ din cadrul MAI, Pavel Abraham.

În fața acestor acuzații grave, Pavel Abraham și-a arătat stofa de milițian, sărind la bătaie. Inițial, el a lovit telefonul cu care Marian „Ceaușescu” făcea live-ul de la fața locului, apoi l-a izbit peste față, conform imaginilor filmate de activistul civic.

VIDEO: Agresiunea lui Pavel Abraham din 15 septembrie 2021

August 2019: „Milițianul” vrea să lovească, dar se abține

Dar Pavel Abraham mai avusese o „ciocnire” cu Marian „Ceaușescu” și în august 2019. La ieșirea din sediul televiziunii B1, pe Calea Victoriei, Abraham a fost întâmpinat de protestatar cu o serie de reproșuri: „Țineți minte când ați fost împotriva Revoluției? Ați fost parte dintr-un sistem bolnav. Comunistule! Ai fost un milițian! Câți bani îți dă, mă, Ghiță ca să-l pupi în c*r? Ce moralitate ai tu, băi comunistule? Milițianule, ai tras în noi la Revoluție!”.

Deranjat de cele spuse de revoluționar, milițianul Pavel Abraham a fost pe punctul de a-l lovi, stăpânindu-și cu greu agresivitatea. S-a abținut, totuși, alegând să părăsescă zona cu automobilul său de lux.

VIDEO: Atitudinea agresivă a lui Pavel Abraham în august 2019

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Fiara dezlănțuită, în cazul „azilelor groazei”, deși era filmată și avea în față un bărbat în putere. „E clar că bieții bătrâni nu aveau nicio șansă, îi zdrobea bruta”

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* EDITORIAL PAPAHAGI: Femeia aceasta rea și coruptă

* Dosarul „Otopeni”: șpăgi de peste 1,5 milioane de euro erau notate minuțios într-un fișier numit ”Viața e frumoasă”!

* SONDAJ. Românii au cea mai mare încredere în Codruța Kovesi. Intenția de vot la partide: PSD – 31%, PNL – 19%, AUR – 18%, USR – 11%

* Încă o „țeapă” a guvernării PSD-PNL: Legea salarizării promisă de Guvern profesorilor în timpul grevei nu e gata nici azi, deși pe 15 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare!

* Conflict la vârf: PSD vrea să sufoce economia privată cu măriri de taxe și impozite, ca să acopere deficitul făcut de ministrul Câciu și clientela de partid; PNL nu e de acord

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* Rușii au bombardat cea mai veche biserică din Odessa, fondată în 1794 de românul Gavriil Bănulescu-Bodoni, născut la Bistrița și sanctificat în 2016

5 COMENTARII

  1. Prin 2009 avea dosar impreuna cu fiul sau ptr bani furati din fonduri europene cand era președinte al Agenției Naționale Antidrog din cadrul Ministerului de Interne.Este interesant de vazut cum un asemenea individ a fost printre altele: a fost sef al Politiei Romane timp de 6 luni si inaintat la gradul de general de brigada, prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București și decan al Facultății de Poliție… Vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Pavel_Abraham

    • Alt Doctor Docent Savant de Renume Mondial al PCR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Vă dați seama că bolșevicul ăsta pregătește cadrele MAI după chipul și asemănarea sa ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here