joi, noiembrie 21, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaIlustru academician rus: "Putin e criminal de război la toate categoriile!" /...

Ilustru academician rus: „Putin e criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnavă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

-

Dictatorul criminal Vladimir Putin mai e sprijinit la Moscova doar de acoliți din cercul său de putere. Ei doar tac și-i pun în aplicare planurile abominabile pentru a nu fi linșați pe undeva și în același timp pentru a fi promovați la finalul „operațiunii speciale” din Ucraina.

Toată intelectualitatea adevărată s-a ridicat împotriva sceleratului de la Kremlin. Printre oamenii super-inteligenți se numără și academicianul rus Vladislav Leonidovici Inozemțev (52 de ani). Într-un interviu acordat luni editorului-șef al site-ului Obozrevatel.com, Orest Sohar, ilustrul academician face o analiză pertinentă, demnă de luat în seamă, a situației din țara vecină, caracterizându-l perfect pe fostul colonel KGB.

„Această persoană nu s-a confruntat cu lumea reală de mulți ani. În toate memorandumurile stă scris exact ceea ce vrea el să vadă. El se consideră un zeu și își creează o realitate pentru sine, iar din aceasta rezultă concluzii și presupuneri eronate. Cred că a decis să atace Ucraina pentru că avea introduceri absolut greșite și o imaginație iremediabil bolnavă”, a spus Inozemțev.

A semnat încă din 2010 apelul opoziției ruse – „Putin trebuie să plece”

Născut la 10 octombrie 1968 în orașul Gorki din URSS (actualul Nijni Novgorod din Rusia), Inozemțev este academician, doctor în economie, sociolog, om politic și director al Centrului de Cercetare pentru Societăți Postindustriale din Moscova (un grup de reflecție nonprofit).

- Advertisement -

Este autorul a peste 300 de articole publicate în Rusia, Franța, Marea Britanie și SUA, inclusiv a 15 monografii, dintre care patru au fost traduse în engleză, franceză, japoneză și chineză. Membru al Consiliului științific din cadrul Consiliului pentru Afaceri Internaționale din Rusia (2011 – prezent), fost președinte al Consiliului Suprem al Partidului Forței Civile (2012-2014). Laureat al premiului jurnalistic „PolitProsvet”.

În martie 2010, academicianul a semnat apelul opoziției ruse „Putin trebuie să plece”. În iunie 2011, a vorbit la congresul partidului Cauza Dreaptă și a propus „să pună în centrul campaniei electorale subiecte pe care nimeni altcineva nu ar îndrăzni să le ridice”.

La 15 septembrie 2011, la congresul Partidului Cauza Dreaptă, a fost ales în Consiliul Politic Federal, iar la ședința ulterioară, pe 20 septembrie, a devenit membru al formațiunii. În februarie 2012, și-a dat demisia, după ce Cauza Dreaptă a susținut candidatura lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale.

- Advertisement -

În ianuarie 2015, în articolul „Casa Europeană a Rusiei”, Inozemțev a scris despre ceea ce trebuie făcut pentru a se asigura că sancțiunile impuse de SUA și UE împotriva persoanelor și companiilor ruse devin un instrument eficient în contracararea ambițiilor lui Vladimir Putin.

Anul trecut, intelectualul rus a susținut un boicot al alegerilor pentru Duma de Stat a Rusiei. Este un participant permanent/vorbitor al Forumului Rusia Liberă.

„Este greu să găsești pe cineva care să fie gata să conducă un guvern-marionetă de ocupație, care să administreze Ucraina în interesul Moscovei”

Orest Sohar (editor-șef Obozrevatel.com): Vladislav Leonidovici, urma să vorbim despre impactul sancțiunilor asupra economiei Federației Ruse, dar nu pot să nu întreb: aveți măcar o explicație de ce Putin, în secolul XXI, se comportă ca un sălbatic al hoardei?

Vladislav Inozemțev (academician, doctor în economie, sociolog): Nimeni nu poate răspunde la această întrebare, din păcate. Am vorbit cu mulți analiști și toată lumea a spus fără echivoc: cu acele oportunități pe care Rusia le-a avut în ajunul invaziei, a fost absolut naiv să se presupună capturarea Kievului în 48 de ore. Este ciudat să credem că ucrainenii ar trebui să întâmpine trupele rusești. Este greu să găsești pe cineva care să fie gata să conducă un guvern-marionetă de ocupație, care să administreze Ucraina în interesul Moscovei. Tot acest calcul a fost greșit de la început până la sfârșit.

De ce a luat Putin o astfel de decizie? În primul rând, pentru că această persoană nu s-a confruntat cu lumea reală de mulți ani. În toate memorandumurile stă scris exact ceea ce vrea el să vadă. Toate articolele sale „istorice” arată că el este absolut în contradicție cu realitatea și nu cunoaște (și nu vrea să cunoască) istoria. El se consideră un zeu și își creează o realitate pentru sine, iar din aceasta rezultă concluzii și presupuneri eronate. Cred că a decis să atace Ucraina pentru că avea introduceri absolut greșite și o imaginație iremediabil bolnavă.

„Organizarea acestei operațiuni s-a făcut într-un spirit birocratic tipic rusesc”

Orest Sohar: Conducătorul uneia dintre cele mai mari țări din lume se află, se pare, el însuși într-o stare inadecvată și se ghidează după un fel de date false. Aceasta este prăbușirea statului…

Vladislav Inozemțev: Ei bine, da, da. De fapt, i se oferă adesea informații greșite. La Moscova, acum este discutată activ teza conform căreia Putin a declarat public că recruții nu luptă în Ucraina. Și apoi, două zile mai târziu, s-a dovedit că erau deja mulți dintre ei în captivitate ucraineană, după care Putin a instruit Procuratura Generală să studieze întrebarea „Cum au ajuns acolo?”. În acest caz, chiar a primit informații false de la liderii săi militari. Cred că sunt multe astfel de cazuri. Dar acestea sunt chestiuni separate de tactică, iar faptul că Putin a invadat Ucraina este, desigur, o problemă de viziune asupra lumii și de „politică înaltă”.

În acest caz, el a fost ghidat nu de sfaturile ministrului Apărării, Șoigu, sau ale șefului Serviciului de Informații Externe, Narușkin, ci de propria sa viziune. Aceasta este o parte a problemei. A doua, și, după părerea mea, foarte semnificativă, este că, în Rusia, calitatea executării a tot ceea ce este posibil e nebunesc de scăzută. Și, prin urmare, faptul că luptătorii neîmpușcați au venit în Ucraina cu echipament vechi, absolut nemotivați, care au fost bărbieriți în armată ca pedeapsă (sunt multe astfel de cazuri) și nu au vrut să lupte și nici nu aveau de gând, nu știau încotro îi duc… Adică, organizarea acestei operațiuni s-a făcut într-un spirit birocratic tipic rusesc. Oficialii se gândesc (nu doar Putin): să facem o gafă, până la urmă se va rezolva ceva. Dar aici nu a mers…

„În Rusia nu există viață, dar există propagandă. Și este foarte eficientă, nebunesc de eficientă. A crescut o generație de oameni incapabili de a gândi!”

Orest Sohar: Deci ați spus: „… pentru a atinge scopul pe care și l-a stabilit”. Dar care este scopul? Să intre cu o armată dezgolită într-o confruntare cu NATO? Acesta nu este un război cu Ucraina…

Vladislav Inozemțev: … Nu, nu. Cred că toate acestea sunt afirmații greșite. Uitați, în primul rând, el nu știe ce se întâmplă în armată. Nu știe deloc ce se întâmplă. În urmă cu aproximativ trei ani, Putin a venit la Salonul Aeronautic Internațional de la Moscova și, încercând să demonstreze apropierea sa față de oameni, a decis să cumpere înghețată de la o vânzătoare, care ea însăși era angajată a FSB, a apărut de câteva ori în diferite scene montate. A venit, a luat această înghețată, a scos 5.000 de ruble și a întrebat-o dacă este suficient. Înghețata costă maximum 100 de ruble! Există chiar și un videoclip. Omul nu știe cât costă înghețata în țara sa. Și vreți să spuneți că trebuie să înțeleagă cum este organizată armata lui, comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi?! Știți, pur și simplu nu realizați (ca mulți alții) cât de incompetent este nivelul de management în Rusia.

Vă amintiți când a avut loc Consiliul de Securitate, care a fost difuzat la televizor, și acolo Narîșkin a încercat să obiecteze cu stângăcie ceva? Este posibil ca Narîșkin să fi înțeles cu adevărat situația mult mai bine și să fi încercat să spună ceva, dar toată lumea l-a ridiculizat. A mai spus că pentru recunoașterea „Lugandoniei” (definiție generică dată pentru republicile-marionetă Donețk și Lugansk – n. red.), și asta a fost.

Ceea ce este foarte important de reținut: în Rusia, de fapt, nu există viață, dar există propagandă. Și este foarte eficientă, nebunesc de eficientă. Un bun prieten de-al meu conduce un canal YouTube despre Siberia – pur și simplu se plimbă pe străzile din Novosibirsk și întreabă oamenii, absolut adecvați, care se plimbă în centrul celui mai mare oraș al Siberiei, despre ce părere au față de Ucraina. Iar oamenii, când realizează că o persoană se îndoiește de ceva, spun: „Păi, ascultă, dragă prietene! Nu înțelegi? Putin a spus că trebuie să mergem acolo, Putin știe totul!”. Asta spun oamenii cu studii superioare, în cel mai mare oraș din Siberia. 9 din 10!

Și când intoxicați creierul cu o asemenea propagandă timp de 20 de ani, crește o generație care nu știe altceva. Acești oameni au deja 30-40 de ani, vin la diferite ministere ca șefi de departamente, și așa mai departe, și toate acestea se răspândesc ca o infecție. Și dacă Putin poate chiar să se îndoiască de ceva (deodată a strălucit un fel de scânteie prin el?) și îi întreabă pe cei care ar trebui să știe asta, ei spun: nu, totul va merge, e chiar mai bine! Pentru că ei înșiși nu-și imaginează că s-ar putea să nu funcționeze. În acest caz, activitățile de propagandă ale lui Putin, după cum spun americanii, se întorc, au efectul opus. Vin ca un bumerang. A crescut o generație de oameni incapabili de a gândi! Desigur, ele produc și soluțiile de calitate corespunzătoare.

„M-am înșelat în predicțiile mele când am spus că Putin nu va ataca, pentru că este un om destul de laș prin deciziile sale”

Orest Sohar: Ei bine, Putin este capabil să gândească? El înțelege că situația va zbura în iad și le-a arătat deja tuturor că se presupune că „a doua armată a lumii” – niște tipi înspăimântați care pot fi opriți cu mâinile goale. De acord că acest război s-a transformat în meme când țiganii sau țăranii pașnici fură un tanc…

Vladislav Inozemțev: Acest război s-a transformat într-o poveste uimitoare, sunt complet de acord cu asta! Mărturisesc că m-am înșelat în predicțiile mele când am spus că Putin nu va ataca, pentru că este un om destul de laș prin deciziile sale. Chiar și când a invadat Crimeea, era foarte clar: noi spunem că oamenii noștri nu sunt acolo, sunt niște omuleți verzi, oameni politicoși, nu sunt soldați ruși acolo… Dar când totul a funcționat, apoi o lună mai târziu, același Putin a declarat – cu mândrie, desigur – că erau acolo. Dar referitor la Donbass, unde lucrurile nu au mers prea bine, Kremlinul tot spune că „nu au fost acolo”. Pentru că nu vrem să recunoaștem că ceva nu ne-a mers acolo.

Mi s-a părut că o persoană care, prin mentalitatea sa, este cercetaș nu face niciodată nimic direct, țese rețele. O persoană care se teme de orice eșec nu va îndrăzni să iasă în față și să spună: o armată de 200.000 de oameni atacă țara vecină! Exclusiv pentru că-i este frică de eșec și de consecințe. Dar, după cum s-a dovedit, Putin nu se teme de acest lucru. Pentru că, aparent, era sigur că nu poate exista niciun eșec. În plus, la tot ce este esențial, încă nu crede că așa este! Pentru că nu se va opri. Nu face niciodată un pas înapoi. Singura lui retragere a fost în 2004 sau 2005, când a decis să monetizeze și de fapt să ia beneficiile pensionarilor, dar când au început demonstrații și discursuri serioase, autoritățile au reluat imediat acest caz.

„E un fenomen maniacal: Putin urăște Ucraina ca subiect. El crede că în Ucraina trăiesc «non-oameni», că nu există o națiune ucraineană și nu poate fi”

Orest Sohar: A fost și o poveste cu ocuparea Georgiei: a intrat o navă americană – rușii s-au retras imediat. Au luat Osetia, dar s-au retras din restul Georgiei.

Vladislav Inozemțev: De fapt, situația cu Georgia a fost cu totul alta: am văzut-o de aproape și din interior. Nimeni nu a vrut să ocupe Georgia, nici cu un ochi. Nu i-a păsat absolut deloc de Saakașvili și de guvernul georgian. În acest caz, a existat o idee absolut simplă, dar „interesantă”. Pe vremea aceea, tema Kosovo a fost discutată activ, iar rușii au vrut să le arate americanilor o smochină mare, să spună: „O, la naiba, ați smuls Kosovo din Serbia, ați recunoscut-o singuri, ați aranjat acolo forțele voastre de menținere a păcii? Iar noi vă vom arăta-o pe mama lui Kuzkin (expresie a unei amenințări brutale în rusă – n. red.) și vom face la fel – vom recunoaște Abhazia, o vom pune pe a noastră în Osetia – și apoi uitați-vă ce fel de proces ați lansat! V-am spus că Kosovo nu trebuie recunoscut? L-ați recunoscut – veți primi un răspuns!” Asta-i tot!

Cu Ucraina cred că este un subiect mult mai dureros. Și din nou, vă înșelați că aceasta este o luptă cu Occidentul, pentru că acesta este un punct de vedere foarte comun, iar în Rusia este foarte clar și des citat. Ei spun că Ucraina nu este nimic, este un câmp de luptă, avem o mare luptă pentru hegemonia mondială: Occidentul ne presează, noi rezistăm… Nu este așa. Această problemă a început cu mult timp în urmă și, dacă ar fi fost doar despre asta, atunci Putin nu ar fi avut această nostalgie constantă pentru URSS, de plâns constant pentru Ucraina încă de la începutul domniei sale – i-ar fi venit să scuipe.

În Armenia, prietenul lui a fost președinte, apoi prietenul lui a fost răsturnat, acum comunică la fel de bine cu cel care l-a răsturnat, iar tipul ăsta trimite trupe în Kazahstan. Și totul este minunat, totul este bine.

În Ucraina, nu a putut vorbi cu cineva pe care nu l-a numit. Avea mare nevoie de Ianukovici în 2004. Și Putin tocmai a distrus reputația Rusiei în Ucraina când a început să-l împingă. A fost foarte amuzant! Și în acel moment… L-au lovit cu fața de masă, nu? Și-a amintit. Apoi a crescut prețul gazului, a negociat pentru flota Mării Negre, apoi l-a împins din nou pe Ianukovici și, în cele din urmă, s-a blocat. Apoi Ianukovici a fost dat afară – a fost o insultă și mai mare! Apoi au venit Crimeea și Donbass-ul, a decis să împartă Ucraina în mai multe părți. Nu a funcționat – l-au lovit iarăși pe Putin cu fața de masă. Acum a venit pentru a treia oară. Vedeți, acesta este un fel de fenomen maniacal, care nu are legătură nici cu Occidentul, nici cu Washington-ul: urăște Ucraina ca subiect. El crede că în țara voastră trăiesc „non-oameni”, că nu există o națiune ucraineană și nu poate fi, că Ucraina a devenit un stat suveran din cauza unei neînțelegeri ciudate, că aceasta este un fel de piesă care a căzut accidental din Rusia, pe care el trebuie s-o ia înapoi. Tema ucraineană pentru el este o idee fixă.

„Putin este un criminal de război la toate categoriile! Doar că asta trebuie spus direct și clar”

Orest Sohar: În acest sens, întrebarea este: având în vedere că Putin este din nou lovit cu fața de masă, poate apăsa acel buton notoriu? El pregătește deja un genocid, dar este capabil să comită și alte crime grave?

Vladislav Inozemțev: Nu știu răspunsul la această întrebare. Pot spune doar că am vorbit cu mai multe persoane, în a căror părere am foarte multă încredere, la Washington și la Bruxelles, în special la Washington. Acești oameni spun un lucru: în opinia lor, epoca în care puteai apăsa acest buton s-a încheiat în anii ’50. Ultima dată când americanii au crezut că pot arunca o bombă atomică a fost când chinezii s-au implicat în războiul din Coreea. Generalul MacArthur i-a cerut președintelui Truman să permită utilizarea armelor nucleare, să distrugă podurile de graniță și, în general, să-i intimideze pe chinezi. De atunci, oamenii mi-au spus că până și în timpul crizei rachetelor din Cuba… nimeni – nici Kennedy, nici Hruşciov – nu aveau de gând să arunce serios o bombă. Situația militară actuală din lume, așa cum mi se spune (nu sunt analist militar, voi spune imediat), este de așa natură încât orice focos, chiar și cel mai mic, de două kilotone, care zboară în câmp sau distruge un convoi ucrainean, va fi o tranziție către o astfel de coliziune încât este imposibil de imaginat. Pot doar parafraza ceea ce spun oamenii: nu le vine să creadă. Aceleași servicii de informații americane care au spus din când în când că Putin este pe cale să invadeze, și s-a dovedit că e adevărat, ziceau că acest lucru nu se poate întâmpla.

Orest Sohar: După înțelegerea noastră, el este deja un criminal de război. Este absolut îngrozitor ceea ce le face civililor, orașelor pașnice…

Vladislav Inozemțev: … Este un criminal de război la toate categoriile! Doar că asta trebuie spus direct și clar.

Vladimir Putin față cu embargoul

„Indignarea populară, despre care vorbesc mulți oameni, nu-l va răsturna niciodată pe Putin. Nu va exista niciun protest la nivel național”

Orest Sohar: Ce consecințe poate avea pentru Putin războiul cu Ucraina?

Vladislav Inozemțev: Mi se pare că vor depinde în primul rând – destul de ciudat – de Occident. Și de comunitatea globală în ansamblu. Chiar zilele trecute, Lavrov (ministrul de externe al Rusiei – n. red.) s-a întâlnit cu Kuleba (ministrul de Externe al Ucrainei – n. red.) și, într-o conferință de presă, a spus că Rusia nu a atacat Ucraina. Așa a spus el. Cineva a râs, dar acesta este, în general, stilul de comunicare pe care îl folosesc autoritățile ruse pentru a vorbi cu lumea, și cu oamenii. Prin urmare, dacă, de exemplu, Rusia suferă o înfrângere militară și este forțată să părăsească regiunea Kiev, atunci, din nou, este posibil să nu părăsească Donbass-ul și, cel mai probabil, să nu plece de acolo. Pentru a o scoate de-acolo, va trebui să se depună mult efort.

Putin poate spune că, da, au bombardat bazele militare ucrainene, au distrus mai multe batalioane de naționaliști înveterați, au apărat Donbass-ul, misiunea lor este gata – au plecat. Oamenii ruși au murit, sunt eroi, vor fi îngropați cu onoruri – nu toți, desigur, mai degrabă unul din douăzeci, restul vor fi îngropați undeva pe pământul ucrainean… Și oamenii din Rusia vor fi convinși că, da, noi am apărat Donbass-ul, l-am salvat de la genocid; Putin – un mare geniu. Această versiune a sfârșitului războiului este extrem de realistă.

Desigur, va fi o problemă legată de faptul că s-au impus sancțiuni împotriva războiului – nu slabe, care vor submina foarte mult economia. Și ea va continua: „Ne-am apărat frații, iar Occidentul a luat armele împotriva noastră, ne-a tăiat oxigenul, ne-a luat banii, este trădător și ticălos în general, pentru că am economisit în moneda lui, chiar l-am ajutat, așa că strângeți-vă cureaua – și haideți să lucrăm mai bine, toată lumea!”. Și, prin urmare, indignarea populară, despre care vorbesc mulți oameni, nu-l va răsturna niciodată pe Putin. Nu va exista, după părerea mea, niciun protest la nivel național.

Oligarhii nu vor face vreo lovitură de stat, pentru că, deși au pierdut deja două treimi din banii lor, le este frică pentru treimea rămasă și pentru viața lor”

Vladislav Inozemțev: Cât despre protestul vârfului… Nemulțumirea este foarte mare. Și în cercurile birocratice, pentru că au fost oameni care au muncit cu adevărat pentru rezultat. Toți au fost hoți, desigur, fiecare a tras pentru el, dar situația s-a schimbat totuși. Dacă îl luați pe primarul Moscovei, atunci persoana pur și simplu a tremurat din cauza ratingurilor, astfel încât Moscova să fie cel mai locuibil oraș din Europa. A întins acolo nesfârșite piste de biciclete de iarnă, s-a ocupat cu amenajarea teritoriului, a dotat parcări cu plată… Adică a făcut de fapt ceva util. Desigur, toate acestea s-au făcut praf, pentru că nu vor fi turiști și nimeni nu are nevoie de asta.

Banca Centrală… ei bine, indiferent de ce simți despre asta, este clar că oamenii nu știau că Putin va intra în război mâine. Dacă ar fi știut, probabil că ar fi făcut ceva cu rezervele. Dar și Banca Centrală a aflat de toate astea de la televizor. În general, există o mulțime de oameni nemulțumiți. Oligarhii nu vor face vreo lovitură de stat, pentru că, deși au pierdut deja două treimi sau trei sferturi din banii lor, le este frică pentru treimea rămasă sau sfertul rămas… și pentru viața lor, printre altele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

* Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

* China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

* Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

* Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

* Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Un reputat regizor și jurnalist american, colaborator al HBO, NBC și „New York Times”, a fost omorât de ruși în Ucraina, după ce scăpase teafăr în Afganistan, Irak, Africa și Mexic

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. „Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!”

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL recuperează spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -