Un primar rus îi batjocorește pe bloggerii rămași șomeri după blocarea internetului: „Avem nevoie de voi pentru a curăța străzile de moloz” / „Ați rămas fără locuri de muncă – din fericire sau din păcate, nu știu”

0
1712
Primarul Nikolai Penin

La o zi după ce Federația Rusă a blocat accesul cetățenilor săi la rețeaua de socializare Instagram, afectând peste 80 de milioane de utilizatori, primarul orașului Timașevsk (54.925 de locuitori), situat în regiunea Krasnodar, a venit cu o propunere cinică, batjocoritoare. Nikolai Penin le-a oferit servicii bloggerilor rămași șomeri.

Într-un scurt videoclip postat pe YouTube și preluat de site-ul Obozrevatel.com, primarul Penin îi îndeamnă pe bloggeri să treacă la munca de jos.

Nikolai Penin: „În sprijinul bloggerilor. Avem nevoie de mâini de lucru pentru a curăța străzile de moloz, pentru a tunde iarba. Întrucât ați rămas fără locuri de muncă – din fericire sau din păcate, nu știu. Sunt locuri vacante de muncitori pentru mașini de cosit, curățătorie, amenajări peisagistice. Fiți deștepți și treceți la treabă! Vă așteptăm”.

Batjocura se vede clar în exprimarea: „ați rămas fără locuri de muncă – din fericire sau din păcate, nu știu”. Primarul Penin pare să se bucure sincer de necazul vloggerilor și încearcă să-i umilească.

VIDEO: Propunerea primarului din Timașevsk

Peste 1.000 de bloggeri șomeri

Mai târziu, edilul rus a revenit cu un nou mesaj, subliniind că se referă la „proprietari de site-uri semnificative din punct de vedere social”, nicidecum la pagini comerciale ale magazinelor, frizeriilor și altor unități de pe teritoriul său.

Conform Obozrevatel.com, în urma suspendării platformei Instagram din 14 martie, Roskomnadzor a lăsat fără locuri de muncă peste 1.000 de bloggeri milionari din Rusia.

Închiderea Instagram s-a adăugat altor lovituri primite de utilizatorii de rețele sociale prin blocarea Facebook și a Twitter.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ilustru academician rus: „Putin este un criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnvă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

* Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

* Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

* China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

* Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

* Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here