Familia fostului premier Adrian Năstase nu piere din politică. Chiar dacă Năstase a ieşit din prim-plan urmare a condamnării sale pentru corupţie, copiii săi au uşă deschisă la PSD, partidul pe care l-a condus în perioada 2000-2004, cât a fost premier al regimului Iliescu.
Mihnea-Daniel Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, a fost numit în funcţia de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Mihai Fifor, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Potrivit deciziei publicate joi în Monitorul Oficial activitatea lui Mihnea-Daniel Năstase este neremunerată.
Acesta e cel de-al doilea job dat de PSD lui Mihnea Năastase, după ce în ultimii patru ani a fost consilier pentru delegația PSD în Parlamentul European. Inițial, Mihnea Năstase (26 de ani) a fost consilier al fostului europarlamentar PSD Cătălin Ivan, după care a devenit consilier în delegația socialiștilor români de la Parlamentul European odată cu declanșarea conflictului dintre Ivan și Liviu Dragnea.
A absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Are un master la London School of Economics and Political Sciences.
A urmat, de asemenea, cursurile Universității Americane din Paris. Studiile liceale și le-a făcut în Elveția. El a provocat în 2010 un scandal în liceu, apărând la o petrece cu o zvastică pe umăr. Pentru reeducare, el a fost trimis de tatăl său într-un stagiu la Institutul Elie Wiesel, notează G4Media.ro.
Adrian Năstase a ieşit din prim-planul vieţii politice, dar a continuat să fie influent în PSD. După încarcerarea lui Dragnea, surse politice au relatat prezenţa fostului premier la Palatul Victoria. Din câte se pare, Năstase a intrat în cercul de influenţă al Vioricăi Dăncilă, dovadă şi plasarea fiului său drept consilier al actualei şefe de la Palatul Victoria.
Năstase, sfaturi pentru Dăncilă după Congres
Adrian Năstase a publicat pe blogul personal un material cu titlul „Este târziu?” în care spune că PSD a întârziat în cursa pentru Cotroceni și acum e greu de găsit soluția câștigătoare:
„Am crezut că strategia PSD pentru alegerile prezidentiale trebuia să înceapă de la Congresul partidului din primăvara anului trecut. Nu a fost așa, iar acum e greu de găsit cea mai bună soluție care să asigure și continuarea guvernării după prezidentiale și rezultate bune la locale si la parlamentare. Vom vedea…„, a scris fostul premier pe blogul personal.
El a lăsat de înţeles că are încă o mare influenţă în partid.
„Diverşi prieteni m-au sunat să mă întrebe ce părere am despre felul in care s-a desfăşurat Congresul extraordinar al PSD. Le-am spus că, nefiind invitat la Congres, eram la Cornu şi că nu am urmărit cu mare atenţie ce s-a întâmplat la Sala Palatului, la Congres. Le-am sugerat, totuşi, să citească declaraţia pe care o dădusem vechiului meu prieten, Lucian Avramescu, la AM PRESS, cu câteva zile înainte de reuniunea PSD şi să judece singuri, prin aceasta prisma, rezultatele Congresului. Ceea ce puteţi să faceţi şi voi”, a mai scris Năstase.
Declaraţia lui Adrian Năstase pentru AM Press
- Congresul EXTRAORDINAR al PSD va fi, în functie de obiective și de desfășurare, un eveniment ce va marca revigorarea partidului sau va reprezenta un cartuș tras în gol. Unii se vor grăbi să spună că este vorba de o reglare de conturi și de o reașezare a scaunelor în jurul mesei sub cupola unor documente „de vitrină” pe care nu le va citi mai nimeni.
- Eu sper să nu fie așa și că abordarea doctrinară și cea de vitalizare a activității politice vor fi revăzute. Dincolo de compromisuri în zona de legislație, dincolo de numeroase bătălii despre justiție, necâștigate, dincolo de capitularea în favoarea președintelui Johannis pe zona de politică externă, partidul – în opinia mea – trecând de preocuparea, importantă, de a schița un proiect de țară pentru următoarele decenii – ar trebui să se întrebe, acum, cărui electorat se va adresa la alegerile viitoare și cum își poate aduce la zi mesajul ideologic (de centru stânga), nu abordările continuu tranzacționiste.
- Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă.
Lăcustele roșii au fătat pui vii , fugiiiiiiiti !
Copiii sefilor vostri vor fi sefii copiilor vostri. Puneti-va copiii la adapost!